• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

z tej stronki co podalyście podoba mi się to przykazanie odnośnie wyboru wózka:
Cudów nie ma. Wózek jest albo lekki, mały i dobrze się składa albo jest wygodny dla dziecka i łatwy do prowadzenia w trudnym terenie.

dokładnie to o czym pisałam. mi się mój wózek wizualnie już przestał podobać, ale jednak wygoda dziecka dla mnie jest ważniejsza, a to mu gwarantuje na pewno :-D

reklama
calogera -ja mam pierwsze piętro i wciągam wózek, jak dziecko jest małe nie ma problemu, gożej jak jest większe, ale dalej daje radę i na 2 piętro też bym zaciągnęła:) ale w takiej sytuacji ważna jest też waga wózka, mój waży 10 lub 12 (w zależności od wersji) więc stosunkowo mało.

Ja dzis tez patrzyłam na stronki z wózkami. Jakoś nie mam weny do wyboru, jednak męczące się te pierwsze miesiące ciąży hehe. Ciągle najbardziej mi pasi Graco Symbio ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: SYMBIO GRACO (3w1) wózek spacerowy + gondola DRIVE + fotelik Teutonia TARIO, ale ogromny minus to słaby wybór kolorów- czarny, czerwony i niebieski. Biorę też po uwagę takie modele, lecz martwią mnie piankowe koła:
http://www.swiatwozkow.pl/jane-muum...lik-samochodowy-kolor-violet-1szt-p-8321.html

ja na wage nie patrze bo nie ma schodow, wazne jest tez to zeby wozek do bagaznika sie zmiecil :)
ja 6 lat temu do Cinquecento pakowalam implasta takiego o:
implast_driver.jpg

to byl wyczyn :-D

poli ja z graco wybrałabym czerwony kolor, bo uważam że wózek dziecka powinien mieć żywe kolory;-)
a ten drugi to ładny kolor ma na tej stronce (mój ma podobny:tak:) ale co do kół piankowych to nie wiem, osobiście chciałam pompowane bo piankowe do mnie nie przemawiają, na spacerach widziałam wiele wózków z piankowymi które były strasznie pozdzierane i popękane, ale może to też zależy od jakości tych kół? może poszukaj opinii na temat tych wózków, takie opinie bardzo pomagają choć czasami są skrajne, niestety

a tak z innej beczki, to polecam zakup poduszki -kojca, super sprawa, mega wygodnie sie z nią śpi, chyba muszę swoją na nowo wywlec i doprowadzić o użytku bo się popruła
o takim czymś piszę: http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html

Ostatnia edycja:
Kasiadz, zgadzam się co do kolorów:) Mi ten fiolet w Jane Muum się szalenie podoba. Też mam takie zdanie o pankowych, ale poczytam i popytam, może lepsze firmy tak s ię nie niszczą.

Lady- a jak się sprawują piankowe koła w Mutsy?? I jesteś w stanie napisać, ile waży ten wózek? Czytałam, że Mutsy w większości są lekkie- lecz to pojęcie względne. Ja szukam wózka, którego stelaż z kołami waży max ok. 8,5 kg..

My mamy zwykłego Roana, przy nim pewnie pozostaniemy.
niektóre nowoczesne wózki mi się nie podobały, bo były płytkie i wydawały mi się niepraktyczne właśnie ze względu na dziecko i różne pogody.
niektóre zniekształcały się, bo nie miały sztywnej gondoli (widziałam używane).
niektóre były zwyczajnie drogie i miały smutne kolory.
Roan ma wady i ma zalety, jak każdy wózek.
Z tą pleśnią to się właśnie boję, bo będziemy może trzymać ten wózek w wózkarni a tam jest zimno i może to badziestwo się przyczepić. Myśle nad tym, żeby może jednak wnosić wózek do domu, tylko to będzie wymagało energii (II piętro bez windy) i może zniechęcać do spacerów.

akurat wózki roana znam od podszewki :) są na prawdę super wykonane z niezwykłą dbałością ale właśnie w takim tradycyjnym stylu dla tych co cenią sobie klasyczny wygląd wózków :)
pleśni bym się nie obawiała - poza tym możesz raz na jakiś czas samą gondolę do domu przynieść i przewietrzyć np przy zmianie pościeli w wózku...

Lady- a jak się sprawują piankowe koła w Mutsy?? I jesteś w stanie napisać, ile waży ten wózek? Czytałam, że Mutsy w większości są lekkie- lecz to pojęcie względne. Ja szukam wózka, którego stelaż z kołami waży max ok. 8,5 kg..

mój mutsy ma same koła pompowane wiec o tych nic Ci nie powiem. Faktycznie wózek samw sobie jest lekki nie sprawiało mi porblemu pakjownaie go do samochodu. W vardzo łatwy sposób demontuje sie tez kola jakby ktoś miał wąski bagaznik.

reklama
Kasiadz, zgadzam się co do kolorów:) Mi ten fiolet w Jane Muum się szalenie podoba. Też mam takie zdanie o pankowych, ale poczytam i popytam, może lepsze firmy tak s ię nie niszczą.

mój waży 10 cały z gondolą, a ze spacerówką 12, takie standard to chyba ok 15, im lżejszy wózek tym droższy -chyba

Mutsy evo
wozek-mutsy-evo.jpg

Mutys 4rider z piankowymi kolami
4rider_cargo_grey_l.jpg
ładne wózki ale teraz kupując drugi raz i mając doświadczenie, nie wybrałabym z tak płytką budą w spacerówce. Jak kupowałam wózek wcale na to uwagi nie zwracałam a teraz jestem bardzo z tego zadowolona

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry