reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

A to te dwie buteleczki AVENTA:

Kupiłam jeszcze 2 sztuki smoczków, też niby antykolkowe, również z AVENTA:

To tylko zawartość z 2 pudeł, bo 3 nie udało mi się zdjąć, a siłować się nie będę. W tle pieluszki tetrowe, przydadzą się, nie koniecznie pod pupe maluszka ;-) ;-)

To takie jak pisałam, pierdółki: grzechotki do wózka pluszowe, zestaw do manicure, i do włosków dla maluszka, termometr do pomiaru temp wody w kąpieli itp

To różne kaftaniki itp - kupowałam w hurtowni w paczuszkach, pakowane po 5 sztuk, różne kolory. A w tle w kaczuszki rożek:

Kompleciki, śliniaczki nie śliniaczki itp

A tu kocyk, i pluszowa pozytywka:

I to tyle, a wszelkiego typu zabobony niech mnie cmokną (precz) :-D

reklama
nionka- krótko mówiąc pełne wyposażenie ;-):-D zanim będzie wrzesień, to juz na pewno zdążysz skompletować wszystko:tak:

ninonka ty to jesteś przygotowana :laugh2: Myślę, że pełne wyposażenie będzie w maju, a nie wrześniu :laugh2:
Jak trzeba samemu skompletować całą wyprawkę, to fajnie rozłożyć sobie kupowanie w czasie.
Ja na razie nic nie kupuję. Troszkę małych ciuszków muszę dokupić - jak wpadnie mi coś w oko, to wezmę, ale specjalnie na razie nie szukam.
Laktator mam Aventu - nie przydał mi się zbyt wiele razy, ale byłam spokojniejsza, że w razie potrzeby mam ;-) No i skoro laktator, to i butelki też Aventu.
Podgrzewacza nie mam i nie potrzebowałam, karmiłam piersią, mam nadzieję, że tym razem też się uda.

Ostatnia edycja:
ninonka ty to już naprawdę wszystko masz kurcze ja to nawet miejsca nie mam na te wszystkie rzeczy bo z moim m robilismy maly remoncik i myslelismy ze jeszcze przez kilka lat bedziemy sami a tu niespodzinka i teraz ten chodzi zly ze musi cos tam przerabiac.oj kobitki dzieku za podpowiedz w sprawie bajerów;-)bardzo mi sie to przyda, myslalam o wózku ale ten zakup pozostawie naprawde do ostatniej chwili.raczej wybiore cos z allegro bo tam najtaniej i jakosciowo wydaje mi sie ok, jak ogladalam w sklepach wózki za 2500 to mnie zgieło i wygieło:-D

Ja również poczekam sobie do czerwca z zakupami i nie ze względu na przesądy - ale kwestię konkurencyjności cen - tu jest wszystko masakrycznie drogie - typ wózek - najprostszy - taki, którego dotykanie sprawia obawy ze względu na ryzyko uszkodzenia, hehehe, a cena 6000kororn - o konkretnym wózku nie wspomnę, więc z tytułu możliwości zakupu w Polsce w niższych cenach - zamierzam z tej możliwości skorzystać.
Nionka - kochaniutka, cieszę się z Twojej listy zakupów - pomoże mi bardzo w czasie pobytu w Polsce - będę miała świetną ściągawkę - bo dla mnie to również pierwsza dzidzia - i zaopatrzenie trzeba zrobić od podstaw. Tak więc notuj notuj - pewnie nie tylko ja z tej listy ściągi robić będę:-):-):-)

Laktatory są drogie a naprawdę nie wszystkie dziewczyny używają więc warto kupić jak potrzeba. Zawsze też można wypozyczyć:tak::tak::tak:.
Braku podgrzewacza nie odczuwam wogóle..no ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia:tak:

butelki, ja mam dwie Tomme Tippee.. (260 ml bo te małe to są tylko na chwilkę więc szkoda mi było kaski) Jak chcecie karmić piersią i butelką to nie ma lepszych niż Tommee Tippee albo dr.Brown. Sa tak wyprofilowane jak pierś i dziecko nie odrzuca potem piersi co często się zdarza jak się poda dzieku butelkę:tak: no bo z buletki szybiej leci:-):tak:
TOMMEE TIPPEE: BUTELKA 260 ml (2 szt.) (566472507) - Aukcje internetowe Allegro

post_ptaszyna ale fajne te butelki. Zapiszę je gdzieś sobie.
Chociaż u nas Avent się sprawdził i pierś nie została odrzucona ;-) Ale te Tomme Tippee mi się baaardzo podobają. Dzięki :-)

Ja też już niedługo zacznę kompletowac wyprawkę ze względów finansowych. Jak oglądam te wszystkie cudeńka w sklepie to już nie mogę się doczekac.

reklama
post_ptaszyna ale fajne te butelki. Zapiszę je gdzieś sobie.
Chociaż u nas Avent się sprawdził i pierś nie została odrzucona ;-) Ale te Tomme Tippee mi się baaardzo podobają. Dzięki :-)

to zależy dla jakiego dziecka...Ja z młodą miałam niezłe cyrki i odciągałam mleko ....Karmiłam więc piersią i butelką przez 4 miesiące, w takich przypadkach dziecko jak poczuje fory to ma gdzieś pierś a ta butelka bardzo jest do piersi podobna:tak::tak::tak:
teraz mam nadzieję że nie będę mieć tyle problemów z karmieniem piersią:-):-)

Do góry