reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

ewa ja bym do twojej listy dopisała
termometr
na naciete krocze psikadło z oczarem, maść tranowa jest the best na rozcharatane krocze a kosztuje 2 zl :-)
ja dziecko kapałam w mydle bambino od 1 dnia zycia
mam tez podgrzewacz bo dziecko było butelkowe

bardzo fajna lista, jak na nia patrze to prawie wszystko mam :-D

reklama
Termometru nie wpisałam, bo każdy jakiś w domu ma ;) Wiadomo, że można kupić bezdotykowe itp., ale ja dość szybko dzieciom zwykłym elektronicznym pod pachą normalnie temp. mierzyłam :)

Jak mała się urodziła kupiłam termometr, który mierzył w 3 sekundy. Przykładało się końcówkę do czoła lub specjalną wkładkę do uszka. Ile się z nim nerwów najadłam, to moje. ZAWSZE pokazywał gorączkę :/
Na ostatnie święta zażyczyliśmy sobie termometr bezdotykowy, pomiar natychmiastowy. I powiem, że jest rewelacyjny! Nie oszukuje! Na początku pomiar potwierdzałam innym i były takie same (różnica 0,1-0,2). Kupiliśmy identyczny, jak miała nasza lekarka w gabinecie :)

Dziewczyny, wiele z Was martwi się zakupami dla malucha. Ja bardzo dużo rzeczy kupuje na wyprzedażach z zapasem. Teraz to nawet ze sporym. Polecam Wam stronę Strona główna - Ubranka dla dzieci – Endo
Ceny regularne mają dość wysokie, ale ciągle robią jakieś wyprzedaże, czasem bez kosztów przesyłki. Warto wpisać się na ich newslettera i śledzić co się tam u nich dzieje. Jakościowo wszystkie rzeczy są naprawdę bardzo dobrej jakości, nie tracą kolorów i się nie szmacą, nawet po kilku praniach.
Z innych firm polecam Wam Mothercare. Normalnie to do tego sklepu nie wchodze, bo ceny są zabójcze, ale jak robią wyprzedaże to ceny lecą na łep na szyje i za naprawdę przyzwoite pieniądze można tam kupić super rzeczy. Rodzimy w marcu, więc z powodzeniem doczekamy się na wyprzedaże zimowe. Mothercare ma świetne jakościowo pajace. POLECAM. Sprzedają po 3 w paczce. Co więcej mają takie wyprzedaże, że co druga rzecz jeszcze 50% taniej mimo przeceny. TAK WIĘC SZYKUJECIE SIĄ NA POLOWANIE :-D
Bardzo też dużo fajnych rzeczy, polskich i dobrej jakości można kupić na allegro, o tym pisała już Ewa. Warto porównywać ceny i kupowac i jednego producenta. Uważam, że polskie ciuszki dla noworodka są super. Jak znajdę podeślę Wam link do producenta.

Ja mam dla siebie termometr microlife. I dzieciom też taki kupiłam. Ale to taki już dla ciut starszych.

termometr-elektroniczny-microlife-mt-16c2.jpg

Załączniki

• termometr-elektroniczny-microlife-mt-16c2.jpg
    termometr-elektroniczny-microlife-mt-16c2.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 48
a ja Wam polecam pieluchy DADA zamiast pampersów, wg mnie w sumie niczym się nie różnią od normalnych pampersów a tańsze o połowę. szkoda tylko, że przy Biance nie miałam o nich pojęcia, bratowa ma synka 2 miesiące i te malutkie też są super. szkoda przepłacać

reklama
Do góry