Dotka bardzo fajne rzeczy masz już dla maluszka
Columbina ręczników potrzeba minimum dwa. Najlepiej, jak uda Ci się kupić od razu 100cm na 100cm, bo z tych mniejszych maluszek szybko wyrasta (oczywiście jak chcesz te z kapturem, bo mogą być zwykłe, te większe).
Tetry miałam 20szt i 3 sztuki flanelki, ale mi flanelka jakoś nie podeszła. No i jak nie daj Boże dzieciątko sporo ulewa, to tetra idzie jak woda
Martinek leżaczek super. Ja też planuje zakup z tej firmy, bo ją uwielbiam!

I ten kocyk super. Zwłaszcza te wstawki dookoła. Maluszki uwielbiają polować na wszelkiego rodzaju metki i inne detale:-)
Mila ubranka słodkie!
Agaagaaga prześcieradełko powinno być wymiarów materacyka. Idealnie będzie pasować.
Co do materacy, to tu wklejam cytat:
"Dla noworodka najlepiej wybrać materac z łuski gryczanej, ponieważ nie uczula, jest przewiewny, więc nie nawilgnie, gdy dziecko się spoci i nie nagrzewa się — zauważa dr Maciej Brodowski, konsultant ds. ortopedii Enel-Med. Według niego, materace z tworzyw sztucznych mogą powodować uczulenie. Jako wypełnienie materacy stosuje się także piankę lateksową, poliuretanową mocno spienioną, kokos, trawę morską. Jeśli dziecko nie ma
uczulenia, można wybrać materace z innych niż gryka surowców."
Ważne by wziąć pod uwagę iż dziecko może być alergikiem (oczywiście oby nie!) i wtedy człowiek nawet nie wie, że szkodzi mu materacyk na którym śpi.
Januarka znowu piękne ciuszki nam pokazujesz:-) I po raz kolejny widzę coś, co również posiadam. Chyba mamy podobny gust:-)
Ada ja właśnie też używałam nożyczek na początku. Dziś już wolę obcinaczki, ale tak do 2 latek, to jednak nożyczki. Pytałam, bo zastanawiam się, czy to tylko ja mam taki problem z tymi obcinaczkami

:-)