• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Kami tak na allegro i był właśnie wybór albo z dodatkowym kaftanikiem zapinanym albo z body. Ja wolałam z tym kaftanikiem żeby nie urażało z pępuszek.

Oglądałam tez dziś rano program gdzie było znów o śpiworkach żeby nie są takie dobre bo dziecko może się zsunąć i przydusić.
To juz na to wyjdzie że nic nie można, ale jakby nie popatrzeć to wszystko może być niebezpieczne...może tak żle nie będzie :)

A co do ceratek to raczej będę kupowała, ale jakie to się okaże jak już łóżeczka będziemy mieli (w ten weeked mam nadzieję).

reklama
Co do ceratek to ja nie kupuje bo wystarczy że kupi się prześcieradło od spodu gumowane i też nie przecieka.wydaje mi się lepszym wyjściem niż ceratki.Ale jeszcze są podkłady pod prześcieradło,takie mięciutkie i oddychające.Jakoś ceratka do mnie nie przemawia szczególnie w upały.

Kami tak na allegro i był właśnie wybór albo z dodatkowym kaftanikiem zapinanym albo z body. Ja wolałam z tym kaftanikiem żeby nie urażało z pępuszek.

Oglądałam tez dziś rano program gdzie było znów o śpiworkach żeby nie są takie dobre bo dziecko może się zsunąć i przydusić.
To juz na to wyjdzie że nic nie można, ale jakby nie popatrzeć to wszystko może być niebezpieczne...może tak żle nie będzie :)

A od jakiego sprzedawcy kupowałaś !?
Zadowolona jesteś z jakości tego kompleciku !?
Bo właśnie chciałabym kupić taki biały na wyjście ze szpitala czy coś ;)

Oj właściwie to już wszystko mówią że jest złe-więc faktycznie wychodzi na to że nie ma rzeczy bezpiecznych he he

Co do ceratek to ja nie kupuje bo wystarczy że kupi się prześcieradło od spodu gumowane i też nie przecieka.wydaje mi się lepszym wyjściem niż ceratki.Ale jeszcze są podkłady pod prześcieradło,takie mięciutkie i oddychające.Jakoś ceratka do mnie nie przemawia szczególnie w upały.

A idzie to gdzieś na internecie znaleźć !?
Bo ja wszędzie tylko ceratki ciągle widzę :/

Ostatnia edycja:
Dziewczyny co sądzicie o fridzie lub gruszce do noska maluszka? Spotkałam się z opinią że nie powinno się używać ani jednego ani drugiego tylko czyścić wacikami. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Ja kupuję Fridę, albo inny aspiratorek ... opinii na ten temat jest pewnie tyle ilu uzytkowników ... na Październikówkach chyba była kiedyś bardzo ostra dyskusja pomiędzy zwolenniczkami gruszek i fridy, ale jak dla mnie to drugie wydaje się być super rozwiązaniem.

ja jestem jak najbradziej za fridą, sprawdzila sie bardzo dobrze, a gruszka moim zdaniem nie nadaje sie kompletnie do niczego. Jak odciąga się gruszką to nie widać czy coś jest w środku czy nie, no i ciężko to umyć. A frida jest przezroczysta i doskonale widac czy dziecku się ulżyło czy nie.

A ja sprawilam sobie komplet bielizny.. Likwidacja sklepu była i stanik z 69 na 35, a majteczki z 39 na 19 ;) Bardzo zadowolona jestem, Mam zamiar któregoś wieczoru sie dla P. wystroić, ale jakoś nie ma okazji, bo on ciągle padnięty :/

Aniu jak się wystroisz to i zobaczysz, nie będzie taki padnięty.... ;)
Dziewczyny My te nasze maleństwa wydamy na świat jak będzie chłodno. Wcześniej trzeba jakieś kurtki czy płaszczyki nosić :(
tylko kurde specjalnie na ciąże na kilka tygodni to się nie opłaca.... czy macie coś uniwersalnego?
Jak któraś na coś trafi dajcie jakis link.
Naturalnie cena tez ma duże znaczenie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry