reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

ja chyba dzisiaj się wybiorę do sklepu z meblami i zamówię już szafę.

chyba kupię tą pościel co tygrysek, tylko bez wypełnienia, bo mam. ale wyobrażacie sobie, ze 2 części kosztują 45 zł, a już 3 części (z ochraniaczem) 125zł!!!. jak dla mnie to jakaś kolosalna różnica.

a co myślicie o baldachimie?

reklama
Ja z praniem ubranek czekam na listopad :) Teraz po pierwsze nie mam czasu bo nadal pracuje. Wlasciwie to pracuje do 10 października. Ale mysle ze dam rade. I w październiku tez bede robila wszelkie zakupy kosmetyczne dla dziecka :)

magdaaa - też mnie kusił, ale nie kupię. Wg mnie ma sens tylko wtedy jeśli łożeczko stoi w takim miejscu, że baldachim będzie je osłaniał od światła i hałasu.

edytka - szkoda :(

a ja nie uznaje takiego czegoś jak za wcześnie:) ja przez to że muszę leżeć to niestety sama nie wyprasuje dzidziusiowych ubranek choć bardzo bym chciała. Ale teściowa się zdeklarowała, że ona bardzo chetnie i dla niej to przyjemność...więc wszytskie ubranka wywieźliśmy do niej, bo niestety muszę mieć wszytsko wcześniej gotowe ze względu na zagrożenie wcześniejszym porodem...

lile no właśnie z tym baldachimem to u mnie będzie tak stał łóżeczko, że i przy drzwiach i okno na wprost. inaczej nie da sie go ustawić. w okno kupiłam już rzymskie rolety z bordowej tafty. jeszcze nie założone, ale mam nadzieję, że trochę ściemnią światło.

aduska jesteś trochę w innej sytuacji. jeśli grozi ci poród przedwczesny to nie dziwne że teściowa już pierze i prasuje.

magdaaa - no ja mam mniej więcej tak samo :-) tylko grube niebieskie zasłony zamiast rolet. To chyba na Twoim miejscu darowałabym sobie baldachim, ponoć strasznie kurze zbiera.. (mimo, że jest śliczny).

właśnie myślę o tym kurzu. co prawda przy pierwszym dziecku miałam baldachim, ale prałam go raz w tygodniu. właśnie ze względu na kurz.

jeszcze pomyślę.

dzięki

Dziewczyny jak to w końcu z pampersami???? Śniło mi się że stoję przed wielkimi półkami i niewiedziałam które kupić i rzeczywiście za każdym razem jak idę to wychodzę zdezorientowana. Jest tyle rodzajów Happy, Hugies, Z pampersa New baby, sensitive i coś jeszcze. Czym one się rożnią te z pampersa??? Jakie wy kupujecie???? Czas się zaopatrzyć ale naprawdę mam z tym olbrzymi problem

To samo z proszkiem i płynem?

Co do baldachimu to zależy czy będzie duże natężenie światła, mi osobiście strasznie się podobają i zamierzam kupić, ślicznie sie prezentuje

reklama
Dziękuję dziewczyny za opinie na temat pościeli :-) chyba się skuszę i ją zamówię :tak:
też już mnie kusi żeby prać i prasować ubranka ale jeszcze staram się powstrzymywać bo jak to zrobię teraz to potem będę musiała jeszcze raz.

Jeżeli chodzi o baldachim to ja już jedną pościel mam kupioną właśnie z baldachimem - a dokładniej z moskitierą. Jak sie będzie mocno zbierał kurz to po prostu nie będę tej moskitiery używać. Choć myślę, że przez lato będzie chronić maluszka przed komarami.
Aj już się nie mogę doczekać jak nastroję łóżeczko będzie w nim leżał nasz mały Krzyś :happy:

Do góry