reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

ja tetrowe sobie już zamówiłam w sklepie, który poleciła rtyska :-).

edit: dla juniora, nie dla mnie ofc.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja do szpitala też kupię Pampersy Newborn, chociaż słyszałam, że w tym, w którym prawdopodobnie będę rodzić zabraniają używania jednorazówek-dla mnie głupota :baffled:. Oni dają tetrowe, ale według mnie jak ktoś chce używać pampersów i je sobie przywiezie to nie powinni robić problemów. No zobaczymy. Później chciałabym używać Pampersów, jeśli mały nie będzie miał na nie uczulenia.
Moja szwagierka kupowała od początku dla córki pieluchy Dada(Julka ma 2 miesiące), a ostatnio zaczęła zakładać na noc Pampersy Sleep & Play.

Też kupiłam proszek Lovela (choć nie zamierzam jeszcze prać ubranek). A jak to jest z płynem do płukania. Używacie go? Jest w ogóle płyn Lovela? Czy można płukać w takim normalnym, np. Lenorze?

z tego co czytałam, to te normalne proszki płyny do prania są zbyt mocne dla niemowląt i mogą podrażniać i uczulać. Ja się chyba zdecyduję na Jelpa na początek, Lovela dziwnie pachnie..

możesz kupić zwykłe pampersiki i wyciąć kawałek z przodu, ale myślę, że ten pępek nie taki straszny jak go malują :-).

Anaya jest też płyn do płukania Lovella, jest też płyn do prania Lovella. Jak dla mnie pachnie normalnie ale to wiadomo kwestia gustu.
U mnie w rodzinie to dzieciom prały od początku w Vizirze Sensitive i do tego płyn do płukania Lenor ten biały i dzieci nie mają uczuleń. Ja jednak przynajmniej na początku będę używać takiego typowo dla dzieci.

ja mam koleżankę, która też od początku prała bliźniakom wszystko w Vizirze sensitive. i pomimo że płukała 2 razy w samej wodzie, bez płynu to chłopcy mieli wysypki :-(

nie ma jak rzeczy przeznaczone typowo dla niemowlaczków. one są takie delikatne (te niemowlaczki) :-)))

reklama
masakra z tymi pampersami, chyba zdecyduję się na jedną paczkę Pampers nerborn, a potem zobaczę, myślałam o tych z wycięciem też, ale podobno lepiej na początku stosować jeden rodzaj, nie kombinować. Z odwijaniem super pomysł. Wiadomo, pieluszki będą szły jak woda, potem przerzucę sie na tańsze
A proszek - chyba skłąd mają ten sam co? Tylko kwestia gustu nie, myślę, że lepiej kupić taki który ma też plyn do płukania.

Taka moja sentencja :)

Do góry