reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

ja kupuje na początek do szpitala pampers newborn, potem będziemy jechać przez jakiś miesiąc na pampers new baby - a potem, w zależności od tolerancji na inne marki - huggies albo dada/toujours. Ze względów czysto ekonomicznych ;-) .

reklama
ja kupię na poczatek pampersy "Pampers" jedynki. podobno dobre też są huggies, ale to bardzo indywidualna sprawa. np. moja starsza córcia nie mogla nosić zadnych innych tylko "pampers" miała bardzo duże odparzenia na pupci. zobaczymy jak będzie teraz. ale star będzie od "pampersów".

coś mi siostra podpowiadała, że fajne są te w białych opakowaniach "sensitive"? podobno mają taka siateczkę, ze pupcia nie styka się bezpośrednio z wydalinami. cos jak podpaski always :-)

proszek albo Jelp, albo Lovela lub płatki mydlane.

A ja dz szpitala zamierzam kupić pieluszki Bella Happy te z wycięciem na pępuszek. Potem pewnie Pampers, ale to już zobaczę co będzie mały tolerował. jak coś tańszego to pewnie się przerzucę ze względu na oszczędność.

podgrzybek - ja o tych pieluszkach z happy słyszałam masę negatywnych opinii, a to wycięcie ponoć psu na budę, bo i tak są za wysokie..

magdaaa - pampers premium care - no fajne są, ale cena jest jeszcze fajniejsza ;-) .

mam pytanie
a jak to jest z tetrowymi pieluchami? czy lepiej kupić te co polecacie bo już trochę się sama w tym wszytskim gubie....

ja mam wszystkie poprane już, te co mam - ale i tak będę jeszcze raz prać i prasować, jakieś 2 tygodnie przed terminem (miałam w rodzinie przypadek ze dziecko uczulały wszystkie ciuszki prane dawniej niż 2 tygodnie temu).

reklama
Ja mam tez wszystko poprane (w Lovelii) i poprasowane. Może nie będzie problemu z uczuleniem.
Kupiłam też Pampresy na początek, potem mam nadzieję uda się przejść na jakieś tańsze pieluchy bo przy dwójce to masakra by była. Mam też troszke pieluch tetrowych bo zawsze się przydadzą.

Do góry