reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

nowiuteńkie 3 pary kaftaników ze smyka się dosłownie rozpadało, nie wspominając już że zatrzaski do wymiany mimo że kaftaniki nie używane i z metką....

Ja mam wszystkie ubranka nowe: Smyk, 5-10-15, H&M i Cubus. Wszystko wyprałam i wysuszyłam w suszarce i nic mi się nie zniszczyło :szok:. Jedyne co, to lekko się zbiegło na wyhaftowanych rysuneczkach, ale to nie od pralki tylko od suszarki i to moja wina, bo zapomniałam, że dwa kaftaniki mają tam jakiś haft, a suszarka zawsze go zniszczy. Zresztą na ubrankach było napisane, że się nie nadają do suszenia mechanicznego.

reklama
Anbar :( ja prałam w 40 stopniach i suszyłam na dworze...i kilka rzeczy mam też nowych, ale z innych firm i akurat nic się z nimi nie stało, a pech chciał że te kaftaniki były najdroższe ze wszystkich ubranek które kupiłam, były welurowe ale już zdecydowanie nie są.....

Jedyne co mi sie stalo to na kilku bodzikach mialam obrazki takie jakby naprasowane.. jak prasowalam to albo na lewo albo naokolo obrazka, a i tak jeden sie tak jakby rozmazal..

elzu, daissy ja kupuje w alma24, zamawiam owoce, mięso itp raz dostałam ciemniejsze banany- ale oddałam dostawcy. Można zamówić za 50 zł z bezpłatną dostawą. Ważne jest tylko to żeby sprawdzić przy odbiorze lub zadzwonić w tym samym dniu że coś jest nie tak to wymieniają lub oddają pieniądze i mają Paklanki :)

Cd. prania to ja używane wolałam wygotować i nic się z nimi nie stało- nawet się nie zbiegły. Nowe rzeczy lepiej traktować jak na metce

Amerie zawsze możesz reklamować, tylko nie wiem czy masz paragony. Jak prałaś zgodnie z przepisem prania etc
Ja mam ze Smyka prawie wszystkie ciuszki i jak dla mnie jakościowo są rewelacyjne, choć jak je zaczynałam prać i popatrzyłam na ceny to doszłam do wniosku że jakieś zaćmienie miałam jak to kupowałm.

Amerie zawsze możesz reklamować, tylko nie wiem czy masz paragony. Jak prałaś zgodnie z przepisem prania etc
Ja mam ze Smyka prawie wszystkie ciuszki i jak dla mnie jakościowo są rewelacyjne, choć jak je zaczynałam prać i popatrzyłam na ceny to doszłam do wniosku że jakieś zaćmienie miałam jak to kupowałm.

Mam paragony, zawsze wyrzucam a akurat wszystko co kupuję dla małego to zostawiam, bo mnie koleżanka prosiła żebym jej obiektywnie policzyła ile na wyprawkę i ogólnie ile wydaliśmy, więc wszystko zapisuję i gromadzę paragony.
Może te kaftaniki jakieś felerne były, bo to komplet był, spróbuje zareklamować.

Dziewczyny co sądzicie o monitorach oddechu? Mój N. mówi, żeby zamówić to będzie spokojniej spał. Ale ja się zastanawiam czy to aby nie przesada, sama już nie wiem. Cena trochę wysoka bo ok.300-400zł za nowy ale jak ma to pomóc.... Co sądzicie o tych wynalazkach?

daissy mam te same myśli...wiem że i tak się skończy na tym że kupię, ale na razie się wstrzymuję.
Będę miała jedno dziecko któremu mogę poświęcić maksimum swojej uwagi i czasu...niemniej jednak jeżeli to będzie miało spowodować mój spokojniejszy sen to myśle że warto.

reklama
Ja mam naprawde bardzo mało nowych ubranek, wiekszosc dostalam, kupialm tez troche wlasnie w ciuclandzie, ale wszystkie po praniu sa w bardzo dobrym stanie :)

Ja monitoru oddechu nie kupuje.

Do góry