reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Violett niestety na te najmniejsze nie ma promocji. Najmniejszy rozmiar objęty promocją to 4-9 kg. Ja kupiłam bo 186 pampersów za 92,50 to wielka okazja a ten rozmiar i tak będzie nam potrzebny jak dzidziuś trochę podrośnie.
Ponadto w Tesco często są promocje na Pampersy więc ja zawsze przeglądam gazetki. Pozdrawiam :)

reklama
btw, premium care są nieco większe rozmiarem od normalnego pampersa. Te 2-5 to raczej 3-6 z tego co czytałam.

IXI - czadowy!!!!
Violet - w sumie masz drobiazgi, spokojnie, zdążysz i tylko wydaje się, że jeszcze tyle. :))

Ja czekam na jakeś pieniądze z zusu, ostatnio dostałam 140zł za 2 dni :( Ciekawe jak dalej będą płacić.

A my dziś złożyliśmy (właściwie mój R. złożył) łóżeczko dostawne, które wczoraj kupiliśmy we Wrocławiu:
Łóżeczko dostawne Bedside Crib | LuluBaby - Łóżeczka i meble dla dzieci Troll Nursery

Wygląda słodko - oprócz tego mamy zamówione łóżeczko normalne z drewnostylu, ale na wątku łóżeczkowym pisałam już o problemach z tą firmą :angry: więc woleliśmy nie ryzykować i mieć już coś dla Leosia do spania. Na początku będzie stało przy łóżku a potem będzie spełniać funkcję ławeczki :-)

Oprócz tego kupiliśmy stół do kąpania i przewijania w Ikei, początkowo byliśmy zdecydowani na komodę brevi aqua ale cena nas w sumie odstraszyła, a i wykonanie wcale ideałem nie było. Najbardziej denerwował mnie ten przewijak zamontowany na stałe nad wanienką. Ostatecznie wybraliśmy coś takiego:
IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja małych dzieci | GULLIVER | Stół do przewijania

I do tego wanienkę - na razie też tę z Ikei ale raczej kupimy inną.

oprócz tego kupiliśmy w Askocie super lampkę nocną do pokoju Maluszka, prześcieradełka, ręczniki, przewijak miękki, dwa kombinezony na zimę - jutro wrzucę fotki :-)

holly,ale Ci dobrze,przynajmniej Twoje dziecko będzie miało gdzie spac:)mam nadzieja ze w tej dekadzie dojdą nasze łózeczka:(...
póki co maluchy będą chyba spac w gondolkach wózkowych:)

ja mam do kąpieli własnie taką wanienke brevi razem z przewijakiem.sprawdziło mi sie przy pierwszym dziecku,a poza tym kolejne meble by sie juz u mnie nie zmiesciły:)

Amerie no to super :) Ja to łóżeczko zamówie w tym albo w nst tygodniu,zalezykiedy dostane wypłate :)
Ale tez juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie moj P je rozkładał a ja potem włoże kołderke i inne takie duperelki :)

reklama
holly101, jaka lampke kupiliscie, ja wlasnie sie nad lampka zastanawiam.

Violett, Twoja lista niby dluga ale wiekszosc rzeczy mozesz kupic za jednym razem, na allegro albo w sklepie dzieciowym, wiec nie jest zle :)

Ja dzis odebralam paczke z polskiej apteki (co mi koleznka w Polsce kupila) i juz brakuje mi tylko masci ajerankowej na katarek i kremu pielegnacyjnego dla dzidzi - nivea baby :) no i staniki do karmienia.. ale to za jakies 2 tyg.

Mam dylemat czy kupic nawilzacz powietrza.. bo to jednak wydatek spory (jak sie chce lepszy) i nie wiem czy niezbedny..a z drugiej strony, wiem, ze u nas raczej sucho zimą.. :/

Do góry