reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
A ja właśnie wróciłam z zakupów i ogłaszam że mam już wszystko (oprócz spirytusu, ale mam na w razie co leko gaziki). Kupiłam fajny kocyk akrylowy w carrefour 100x140 za niecałe 30 zł, wanienke, kosmetyki i różne drobiazgi co mi brakowało. Od poniedziałku zaczynam pranie i w przyszłym tygodniu musze spakować torbe do szpitala. W sumie już to powinnam zrobić ale mi sie nie chce strasznie.

Ja już miałam wszystko, wczoraj miała przyjść zamówiona na allegro wanienka ze stelażem i co prawda przyszła, ale stelaż jest nie taki, o jaki mi chodziło. A kupowałam od super-sprzedawcy "baby-time". Napisałam im maila, że czuję się oszukana, bo stelaż nie jest ten co na zdjęciu, a oni mi na to, że są zaskoczeni, bo przecież tego stelaża o jaki mi chodzi to już nie ma w sprzedaży od pół roku, a poza tym on i tak nie pasuje do tej wanienki co ja wybrałam! Kur*a, a niby skąd ja mam to wiedzieć?! Wybrałam to, co sprzedawca miał na zdjęciu w aukcji. Ostatecznie mi powiedzieli, że przyjedzie dzisiaj kurier i odbierze ode mnie ten towar. A ja znalazłam ten stelaż o jaki mi chodziło i wanienkę do niego na innej aukcji i już tam dzwoniłam, potwierdzili, że to na pewno to.

Właśnie był kurier, próbowałam się skontaktować ze sklepem w sprawie wysyłki towaru, na koniec jeszcze usłyszałam kilka niewybrednych słów, bo nie mam kartonów do zapakowania wanienki i stelaża i kurier musi przyjechac drugi raz w poniedziałek.

Ja wczoraj pojechałam po podkłady higieniczne Happy, patyczki, waciki, kosmetyki HIPP- bardzo delikatne są i od pierwszego dnia, na Nivea tego nie zaznaczają więc zrezygnowałam. Mam już praktycznie wszystko :) z apteki też, nie wiem czy kupować coś na gorączkę...?? Podobno dobrze mieć coś takiego w domu na wszelki wypadek... Kupujecie?

Nie mogę się zdecydować tylko na wkładki laktacyjne- nie wiem które najlepsze, niektóre są takie wielkie, albo szorstkie i co oglądam to żadnych nie biorę.
Jakie Wy macie?

Słyszałam o osłonkach Epofem- że najlepsze ale nigdzie tego nie widziałam Hydro�elowe os�onki na piersi no i to raczej nie jest jako wkładka...

Na pieluszki też nie mogę się zdecydować i na proszek do prania :( A tak to zakupy wyprawkowe raczej mam z głowy :)

U mnie zostały kosmetyki,wanienka i termometr do kupienia...a z tych większych to wózek,ale jutro go zamawiam:)
Zamówiłam jeszcze dzisiaj kilka ciuszków-kilka pajacyków cieplejszych i komplecików welurowych :)
W tesco jak będę w weekend to pewnie też na jakieś ciuszki jeszcze się skuszę...ja głownie kupuję na rozmiar 62,bo wolę by było troszkę większe niż za małe ;)

A co do promocji na pampersy to w "Selgros Cash and Cary" jest promocja na Pampers Premium Care + chusteczki Pampers sensitive za 38 zł -zakupiłam oczywiście ;)

z apteki też, nie wiem czy kupować coś na gorączkę...?? Podobno dobrze mieć coś takiego w domu na wszelki wypadek... Kupujecie?

Na pieluszki też nie mogę się zdecydować i na proszek do prania :( A tak to zakupy wyprawkowe raczej mam z głowy :)

Ja nie kupowałam jeszcze nic na gorączkę, bo przecież chyba dziecko nie wyjdzie ze szpitala od razu z gorączką ;-) Jak się pochoruje, apteki dzisiaj są na każdym rogu, większość czynna b. długo, zawsze będzie czas, żeby dokupić to co konieczne.

Jeśli chodzi o proszek do prania, zdecydowałam się na Persil Sensitive. Niestety nie zarabiam aż tyle, żeby każdy w domu mógł mieć swój proszek do prania, więc wybrałam coś, w czym da się uprać ubrania nas wszystkich.

reklama
efinka a ile jest tych pampersów w paczce?
w Tesco jeszcze jest promocja na chusteczki pampers i cleanic dzidziuś. ja używam tych drugich. pampersy nie odpowiadaja mi zapachowo.

cena "dzidziusiów" 2x72 szt za 12,35
a jeszcze Lovela do białego 1,8 kg 17,99 zł

Do góry