reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Maja sorry ale dziecku raczej bedzie obojetne czy zarzyga bujaczek za tysiaka czy za stowke wazne by mial kochajaca mame i tate i szczesliwych ktorzy dobrze sie nim zajmuja a co jesli kupisz za tysoaka a okaze sie ze dziecko boi sie takiego bujania albo ma takie ulewanie ze przy najmniejszym bujnieciu z niego leci. ok pierwsze dziecko mozna szalec stac cie ok ale odnosze wrazenie ,ze robisz to bardziej na pokaz niz rzeczywiscie z rozsadku. wiele z nas tez stac na rozne rzeczy i jak jest to potrzebne czy mamy takaazachcianke jak to baby w ciazy bierzemy ale czy pomyslalas realnie co jesli bedzie inna plec ,co jesli zdarzy sie jakas tragedia ? nikonu tego nie zycze ale chce Ci troche uswiadomic ze to ze ktos moze i ma kase to licza sie tez inne wartosci. mozesz sie obrazic czy mnie mozecie zlinczowac ale to moje zdanie a mowie co mysle i albo ktos jest inteligentny i to toleruje albo sie obrazi. Tolerowac trzeba nawet glupote akceptowac nie :) Ciesze sie ze sprawia Ci radosc oczekwianie dziecka bo to dobry znak. Jednak czasem warto zadac sobie pytanie czy mi nie odpierdziela za bardzo i czy warto :).

reklama
My mamy bujawke z chicco po Julii i wyglada dalej jak nowa.
Dostalismy ja w prezencie bo tak nawet bym pewnie nie pomyslala.
Pozniej jednak przekonalam sie do niej bo mala lubila w niej siedziec i do tego muzyczki byly fajne.

Maja sorry ale dziecku raczej bedzie obojetne czy zarzyga bujaczek za tysiaka czy za stowke wazne by mial kochajaca mame i tate i szczesliwych ktorzy dobrze sie nim zajmuja a co jesli kupisz za tysoaka a okaze sie ze dziecko boi sie takiego bujania albo ma takie ulewanie ze przy najmniejszym bujnieciu z niego leci. ok pierwsze dziecko mozna szalec stac cie ok ale odnosze wrazenie ,ze robisz to bardziej na pokaz niz rzeczywiscie z rozsadku. wiele z nas tez stac na rozne rzeczy i jak jest to potrzebne czy mamy takaazachcianke jak to baby w ciazy bierzemy ale czy pomyslalas realnie co jesli bedzie inna plec ,co jesli zdarzy sie jakas tragedia ? nikonu tego nie zycze ale chce Ci troche uswiadomic ze to ze ktos moze i ma kase to licza sie tez inne wartosci. mozesz sie obrazic czy mnie mozecie zlinczowac ale to moje zdanie a mowie co mysle i albo ktos jest inteligentny i to toleruje albo sie obrazi. Tolerowac trzeba nawet glupote akceptowac nie :) Ciesze sie ze sprawia Ci radosc oczekwianie dziecka bo to dobry znak. Jednak czasem warto zadac sobie pytanie czy mi nie odpierdziela za bardzo i czy warto :).

chyba źle mnie odbierasz :) ja nie jestem osobą zamożną! jestem po prostu gadżeciarą a to jest różnica :)
Piszesz ze moze być inna płeć..owszem, dlatego wybieram rzeczy neutralne jakbys nie zauważyła :)
Piszesz że robię to na pokaz...nie znasz mnie :) nie mam przed kim sie pokazywać. Robię to dla siebie i dla mojej czystej przyjemności :)
Piszesz ze moze stać sie jakaś tragedia...wątpię czy kupno czegokolwiem ma wpływ na bieg wydarzeń. Jak ma się coś stać to i tak się stanie...
I ostatni wątek "czy mi nie odpierdziela za bardzo i czy warto?"- odpierdziela mi i przyznaje sie do tego. Oszalałam na punkcie tego malca :) A czy warto? uważam ze warto bo zadowolona mama to szczęśliwe dziecko :)
A no i na koniec....nie mam zamiaru sie obrażać Przyjmuje twoją opinie do wiadomości ale nie zgadzam sie z nią do końca :)
I troche nie rozumiem czemu akurat do mnie się przypięłaś skoro inne dziewczyny też kupują śliczne rzeczy dla swoich malców (są wśród nich także bujawki) :)
pozdrawiam

Maja, ja np zostałam zjechała przez koleżankę mojej mamy za to ze mam praktycznie wszystko używane dla córki a powinnam kupować nowe. Nie stać nas na nowy wozek, łóżeczko, bujaczek czy ubranka. Dostałam od wielu znajomych rożne rzeczy, wszystko popralam i wyczyscilam i jestem im za to bardzo wdzięczna. Sama gdybym miała pieniądze nakupiłabym milionów zupełnie nie potrzebnych rzeczy bo tez jestem gadzeciarą ;) W naszej aktualnej sytuacji finansowej szaleństwem zakupowym jest wydanie 30-50zl na lumpeksie na gore ciuszków ;D Dziecku najbardziej potrzebna jest miłość, nie bujaczek czy wypasiony wozek za kilka tysięcy. Takiemu małemu człowiekowi jest obojętne czy jego wozek kosztował 300 czy 3000zl i czy jest nowy czy używany. ;P We wszystkim trzeba znać umiar choć sama dobrze wiem jak cieżko jest sie powstrzymywać przed wydawaniem pieniędzy na rzeczy dla swojego dziecka ;)

Maja takie rzeczy jak foteliki samochodowe, bujaczki itp maja okreslona skale w kilogramach a nie miesiacach zycia do ktorego mozna stosowac. 9 miesieczne dziecko moze wazyc 10 lub 15 kg i to jest roznica.

Czytałam różne opinie i pisano ze do 9 m-ca ale faktycznie dzieci są różne :)

Maja, ja np zostałam zjechała przez koleżankę mojej mamy za to ze mam praktycznie wszystko używane dla córki a powinnam kupować nowe. Nie stać nas na nowy wozek, łóżeczko, bujaczek czy ubranka. Dostałam od wielu znajomych rożne rzeczy, wszystko popralam i wyczyscilam i jestem im za to bardzo wdzięczna. Sama gdybym miała pieniądze nakupiłabym milionów zupełnie nie potrzebnych rzeczy bo tez jestem gadzeciarą ;) W naszej aktualnej sytuacji finansowej szaleństwem zakupowym jest wydanie 30-50zl na lumpeksie na gore ciuszków ;D Dziecku najbardziej potrzebna jest miłość, nie bujaczek czy wypasiony wozek za kilka tysięcy. Takiemu małemu człowiekowi jest obojętne czy jego wozek kosztował 300 czy 3000zl i czy jest nowy czy używany. ;P We wszystkim trzeba znać umiar choć sama dobrze wiem jak cieżko jest sie powstrzymywać przed wydawaniem pieniędzy na rzeczy dla swojego dziecka ;)

A widzisz! Ja nie oceniam nikogo. Twojej mamy kolezanka ma nie pokolei w głowie! Moja kuzynka też miała wszystko używane i wychowała zdrowe, radosne dziecko :)
Dziecku bez różnicy jakie ma rzeczy (tym bardziej niemowlakowi).
Ja naprawde nie jestem osobą z kasą! na wszystko zbieram, odmawiam sobie czegoś a niektóre rzeczy kupuje moja mama To jej wyczekany, upragniony wnuczek także sporo rzeczy ona kupuje :)

Wiele rzeczy kupujemy pod siebie a nie pod nasze dziecko bo skąd możemy wiedzieć czy nasze niemowlaki wola różowe, niebieskie, zielone czy może żółte ubranka? Ja nie uważam żeby to było coś złego ;) Każdy "wyposaża" dziecko według swoich możliwości ;P Ja nie raz kupuje coś w lumpeksie z jakas mala plamka i nie raz słyszę ze to wstyd dziecku ubrać śpioszki z plamka... Zupełnie jakby dziecku w czymś przeszkadzała taka plamka ;D

DZIEWCZYNY DORADZCIE....

:confused::confused::confused::confused:
ktory kolor bujawki bardziej wam sie podoba? ten beż czy szara?
Na pierwszym foto jest zdjęcie realne bujawek znalezione gdzieś w necie
a na drugim foto zdjęcie katalogowe.
beż i uważam, że to jaki bujaczek kupujesz to twoja sprawa, ja dostałam używany fisher price, jest w dobrym stanie i jest od 0 do 18kg dlatego jestem bardzo zadowolona, że akurat taki, będzie na długo :-D
no i dostałam bardzo dużo sprzętów od rodziny i ciuszków i kupuję sama w lumpku i uważam, że to nic złego tylko bardzo fajna sytuacja, że ma się kogoś kto pomaga :-) nowy kupiłam wózek, i kilka rzeczy z wyprawki, mam ją prawie skończoną :-D

beż i uważam, że to jaki bujaczek kupujesz to twoja sprawa, ja dostałam używany fisher price, jest w dobrym stanie i jest od 0 do 18kg dlatego jestem bardzo zadowolona, że akurat taki, będzie na długo :-D
no i dostałam bardzo dużo sprzętów od rodziny i ciuszków i kupuję sama w lumpku i uważam, że to nic złego tylko bardzo fajna sytuacja, że ma się kogoś kto pomaga :-) nowy kupiłam wózek, i kilka rzeczy z wyprawki, mam ją prawie skończoną :-D

ja dostałam fotelik i bazę od kolezanki i też jestem bardzo zadowolona bo troche zaoszczędziłam :)

Klaudynaaa, ja tez dostałam bujaczek z Fisher Price taki różowy chyba z myszka (nie wiem co to za zwierz ;D). Ja nowa kupiłam wanienkę (19,99zl) i pościel ;D O jakieś ciuszki pojedyńcze ;) Aaa i butelkę tak na wszelki wypadek ;) Takze przyszalałam ;D

reklama
Do góry