reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Śliczne te ręczniki i kocyki :) Chyba się skuszę ;P

Więc tak specjalistką nie jestem , ale coś tam łyknęłam;-)
polecam zadawać pytania na wątku : Chustowe dzieci - porady
można też pytać IzyBK ,polecam jej bloga Nosze, bo kocham - tu dużo odpowiedzi na powyższe pytania

Nie polecam tzw "wisiadeł " np z babybjorn. Renomowana , droga firma , która tak na dobrą sprawę wyrządza dzieciom krzywdę- wiszą w zasadzie na swocih genitaliach- o pozycji żabki nie ma tu mowy.

Ewela myślałam zeby kupić małemu elastyczną , bo tkaną już mam , ale jak doradziła Iza lepiej od razu postawić na chustę tkaną. Najlepsze są TKANE używane , bo są już "złamane" a więc miękkie od prania , prasowania , wiązania itp;-)ja kupiłąm jednak nową i sama nad nia "pracowałam "

g_agnes chusta dobrze zawiązana nie ma prawa sie rozwiązać. Uczyła mnie wiązać koleżanka -chustofanka, ale polecam też spotkania KLUBU KANGURA . Może w Waszych miastach też klub działa. Tam profesjonalisci uczą wiązać , inne mamy pomagają i to fajny sposób na spędzenie czasu z maluchami Klub Kangura
Dokładnie tak! Klub Kangura jest super - wszystkiego nas nauczyli :tak: My mamy chustę tkaną NATI BABY. Nosiłam Jagodę od 6 tygodnia życia i obie bardzo to lubiłyśmy. Chustował się tez tatuś ;P

laseczki które miały chusty, jak znosił chustowanie wasz kręgosłup?? bo mnie po pierwszym porodzie strasznie bolał przez długi czas:-( i nie wiem czy dam radę nosić młodą czy nie bardzo?

Moim zdaniem dobrze zawiązana chusta nie powinna powodować bólu kręgosłupa, ponieważ cały ciężar rozkłada się równomiernie na ramionach i odciąża kręgosłup. Ja po porodzie tez cierpiałam na bóle kręgosłupa, ale były one raczej spowodowane ciągłym schylaniem się do małej w łóżeczku, kąpieli, przy ubieraniu, przewijaniu itd. Rzadko, ale też zdarzało się noszenie jej na rękach... po pewnym czasie ręce tak bolały, że wyginałam się w łuk do tyłu, żeby zmienić obszar obciążony największym ciężarem i to powodowało późniejsze bóle kręgosłupa... :/ no i garbienie przy karmieniu... :/

A w sprawie gondoli, to ja jestem staroświecka... :/ i uważam, że maluszek powinien leżeć na płasko... To jest etap kształtowania się układu kostnego i ważne, żeby kręgosłup był odciążony. W spacerówce, czy foteliku samochodowycm niestety pozycja sprzyja obciążeniu lędźwiowego odcinka kręgosłupa... W dodatku latem może być upalnie i dzidziusiowi będzie wygodniej w przestronnej i przewiewnej gondoli, niż w ciasnym, nie przepuszczającym powietrza foteliku.

my mamy taką matę po Jagodzie http://allegro.pl/mata-edukacyjna-plac-zabaw-wyspa-tiny-love-bonusy-i2064577811.html

a taką karuzelę dostałam w spadku od znajomej (po Jagodzie została rozebrana na części i już się nie nadaje do użytku ;P) http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-rybkami-g9157-projektor-i2092518603.html

mamy jeszcze taką pozytywkę. Jagoda bardzo ją lubiła. Ma bardzo ładne melodyjki http://allegro.pl/fisher-price-pozytywka-akwarium-i2081770652.html

Ostatnia edycja:
reklama
paulusia wiesz ja polecam jednak te droższe . Są nie do zajeżdżenia;-)proponuję Ci kupić używaną , ale tkaną. Bedzie już dobrze złamana i w rozsądnej cenie.

2012-02-01 16.15.13.jpg Dzisiaj nabyłam komplecik- jestem zadowolona, bo spodenki są mega mięciutkie i tylko emitują sztruks, więc mam już dla małego strój wyjściowy:))) I był przeceniony z 90zł na 40zł:-D

hej! ja byłam wczoraj na zakupkach :-) i kupione już mam pamperski z happy, chusteczki nawilżane, butelka avent + smoczki do niej,smoczek do uspakajania + zawieszka, krem na odparzenia sudokrem, herbatka koperkowa bobovita a dla mnie wkładki laktacyjne, koszula nocna z odpowiednim rozcięciem, majtasy do których mam nadzieję zmieści się mój zadek za 2 miesiące:-D no i nieszczęsne podpaski- stojąc przed regałem z nimi i zastanawiając się które wybrać- bo zawsze używałam tamponów- zrobiło mi się słabo, niedobrze i nogi się pode mną ugięły bo zdałam sobie sprawę z tego że poród już niedługo :baffled::no: zestresowałam się strasznie .... ale dzisiaj już mi lepiej i wzięłam się w końcu dziś za pranie maleńkich ciuszków :-) i dobry humor wrócił :-) i zaczęłam pakować torbę do szpitala i zrobiłam listę potrzebnych rzeczy:-) pauletta komplet słodziutki:tak:

Ostatnia edycja:
Pauletta-fajny misio bedzie w tym stroju :-)
Zeberka-poszalalalas kochana, ja jeszcze kremiki i pieluszki mam przed soba.
Zobaczcie co mi mama w PL kupila z okazji euro2012:
2b2f77cf7f7e2e1dmed.jpg

Dziewczyny, które mają już dziecię! Powiedzcie jakie najmniejsze ciuszki warto mieć dla dziecia???? Myślicie, że 60-62 będzie ok? Czy raczej 56??? Chcę dokupić w tym tygodniu resztę ciuszków, jeszcze z przecen i outletów, a mam większość od 62 rozmiaru...

pauletta- ja bym zdecydowanie stawiała na 62, ale to dlatego, że Ninka urodziła się i miała już 58 (albo 57 cm) i te na 56 w ogóle nie były użyte, albo były w użyciu "przez tydzień" , ale żeby mieć spokojne sumienie możesz mieć 3-4 śpiochy czy pajacyki na 56, zobaczysz zresztą co reszta Ci jeszcze odp ;-)

Pauletta-ja mam podobne doswiadczenie do Agaty. Ale mimo wszystko cos na 56 cm trzeba miec bo jak Ci sie urodzi maluszek 3 kg i 50 cm to nie ubierzesz w takie duze ciuszki. Ja mimo wszystko mam 5 zestawow na 56 cm.

reklama
Pauletta śliczności:-)co do ubranek to ciężko powiedzieć, moja Nikola miała 53cm jak się urodziła i wszystko na 56 było za duże i starczyło na ok miesiąc. Teraz mam ubranka na 56 cm ale nie mam pojęcia czy się przydadzą.
zeberka super że zakupy się udały:tak::-)
izka śliczne, mój S też się czaił na coś w tym stylu ale dziewczynce nie wypada:-D

Do góry