reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

A ja w końcu zdecydowałam się na wózek :) Pewnie będę go codziennie pucować z kurzu, plamek etc. hihi niooo ale musi być uniwersalny, bo jak synek podrośnie będę marzyć o córeczce :)
Zobacz załącznik 436547
adasza miałam taki wózek dla Antka i byłam bardzo zadowolona. Teraz próbuję upolować jakąś używaną okazje a jak nie to nówkę zdążę zamówić. Zastanawiałam się nad modelem XQ , ale kubełkowe siedzisko jest dość wąskie i ciasne niestety

Dziewczynki a Wy pierzecie tak wszystko wszystko dla dzieciaczków?
bo nie wiem czy nowe pieluchy tetrowe też wyprać....
im bliżej końca tym więcej dziwnych wątpliwości :-)
wszystko ładnie pierzemy i prasujemy;-)

reklama
myself pierzemy pierzemy :D ja wczoraj naszykowalam rzeczy do prania, ale chyba sie wstrzymam, bo jednak jak odloze wyprane do szafek do znowu roztocza i inne kurze sie tam zalegna przez te 2 miesiace.... wiec poczekam do kwietnia, zeby wszystko bylo na swiezo:)

adasza fajny wozek - myslalam o nim, ale w bitwie na opinie, funkcjonalnosc i moje potrzeby wygral inny :D

hehe jak to dobrze, że nie tylko ja mam takie wątpliwości z tym praniem:-)
dobrze że jest takie forum bo czasem naprawdę się można zakręcić
a ja wrzuciłam dziś część ubranek do pralki, jutro poprasuję...dostałam sporo po synkach szwagierki - mimo że będę mieć córeczkę to jest sporo uniwersalnych
no i czekam na nowe, które zamówiłam - kilka różowiutkich musi być :-)

włącza mi się wyraźnie instynkt wicia gniazda :-)

myself- dlaczego mi się jeszcze ten instynkt nie włącza? Nadal prawie nic nie mam:tak: Chociaż nieeee, zaszalałam i zakupiłam (poza ciuszkami) pierwszą rzecz dla maluszka- śpiworek:-D

A propos kocyków, jaki rozmiar jest najodpowiedniejszy? Może dzisiaj coś wybiorę w końcu...

U mnie też się już włączył instynkt wicia gniazda i od niedzieli po jednym praniu dziennie robię i myślę, że do soboty wszystko będzie wyprane. Gorzej z prasowaniem bo to na stojąco powinno się robić a ja mam leżeć, może poprasuję jak będzie bliżej terminu.

renatal mi jedną porcję ubranek mąż wyprasował w niedziele. A ja sie wczoraj wzięłam za resztę i mimo, że nie mam nakazu leżenia to się umęczyłam przy tym jak bym góry przenosiła;/

Ja mam pytanie dotyczące podpasek? Kupujecie jakieś zwykłe tyle, że większe czy są jakieś specjalne w aptece? Bo Już prawie wszystko mam dla siebie oprócz tego...
No i nie wiem czy już kupować laktator? nie wiem czy bedzie mi potrzebny....

Sątakie specjalne wielkie podpaski poporodowe, np. formy bella. Potem możesz się przerzucić na jakieś większe , zwykłe, ale kiedy to zależy od obfitości krwawienia. Ja dopiero po tygodniu sie na takie "przerzuciłam".. Mi osobiscie lakatator sie bardzo przydał

reklama
Ja na pewno kupie laktator, co do podpasek to kupilam poki co bella maxi, czyli takie zwykle tyle ze duze. W reszte sie zaopatrze po wizycie w klinice, musze sie dowiedziec jakie tam maja wymagania i co daja.

Do góry