reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

damqelle - ja mam teściową, która jest ciucholandową maniaczką. Nie może wytrzymać jednego dnia bez odwiedzenia takiego sklepu. Tak więc mam multum ciuchów dla dzieci :) Teraz jeszcze mąż im nie mówił nawet, że jestem w ciąży, bo chcemy zaczekać, aż będzie wiadomo jak płeć i wtedy to mi się posypie lumpków małych znowu :)

reklama
Ja sobie właśnie uświadomiłam po odpowiedzi malutkiej że każde z moich dzieci miało inny kolor - Tymkowi pasował czerwony, anię ubierałam na żółto i seledynowo - a teraz skupuję same różowe rzeczy :)
Ania to wyglądała jak podbiał na wiosennej łące :)
Tak to wyglądało - sama się nie mogę doczekać mojej malutkiej księżniczki. Mniejsza z tym jak będzie wyglądać, oby zdrowa była
P9050843.jpgPA081524.jpg

Damqelle, caffem, śliczne są Wasze ciuszki:-) Ja kupiłam ostatnio, taki zestaw kilku częściowy dla maluszka do 4,5kg i to na razie tyle z zakupów. Przede mną wydatki na ślub cywilny, który już w tym miesiącu, więc trzeba zacisnąć pasa.

Dziewczyny, ale szalejcie z zakupami:)
Ja nie mam jakiegos duzego doświadczenia i boje sie troche kupować na wyrost, bo nie wiem co się może takiemu maluszkowi przydac. W ogóle sie zastanawiałam, co ja będę mojej córoni uberać zima? Czy np. jesli ubiorę jej na body spiochy, albo pajacyka, to będzie jej ciepło? Czy jakiś sweterek też trzeba zakładać, kurczę mam z tym dylemat...

Damqelle - Ty to szalejesz, jakie sliczności kupujesz:) I widze, że różowy kolor jakos Cię szczególnie uwiódł:)

super dziewczyny pooglądać te wasze cudeńka.
Ja do tematu podchodzę spokojnie, jeszcze czekam. Około listopada mam zamiar wygrzebać ciuchy po Filipku z piwnicy i wtedy zdecydować co trzeba kupić. Pozostałe zakupy planuję na grudzień - styczeń.

moniaivy gdzieś tu u nas na styczniówkach był wątek o wyprawkach. Polecam bo naprawdę pisałyśmy tam z dziewczynami cenne rady.:-)

moniaivoy - ja poprzedniego synka rodziłam na początku marca - tez było zimno, w domu utrzymywaliśmy temperaturę - 21-22 st. C
przez pierwsze ok. 2 miesiące był ubierany w body i pajacyk + skarpetki i czapeczka na główkę do tego zawsze zawinięty był w ciepły kocyk i nie było mu na pewno zimno. takie maleństwa lubią być zawinięte, rączki oczywiście na wierzchu -nie jak nasze mamy nas krepowały również z rekami :-)

reklama
Do góry