reklama

Zakupy styczniówek 2009

Fajny ten "pojazd" Tylko czy on ma przekładana rączkę bo nie mogę się doczytać:dry:
niestety nie :( i właśnie dlatego chyba chwilę poczekam z tą spacerówką, bo jak miśka do niej wrzuciłam i odkryłam na budzie taki materiał ze przez siateczkę go widziałam to zaglądał za mną do tyłu. nie wiem ile jeszcze wytrzyma w tej mojej gondoli bo ciuszki wczoraj kupiłam na 80 a jedne to nawet ma na 86 (ale to pewnie nr zawyżona)
ale najgorsze jest to że nie da się znaleźć takiego wózka któy będzie miał wszystko co chcesz. mi zależało na tym żeby tą podstawkę na nogi można było tak zablokować że jak dziecko leży i nie jest zapięte w pasy to się nie wyśliźnie. chcę miśka w wózku nadal kłaść na boczki i to dlatego. a inne wózki nie miały tej blokady

reklama
Madzia_33 Dzieki za informacje, bo niepotrzebnie bym kupila ten fotelik. Dzieki za rady. My jednak raczej nie mamy wyjscia, musimy jechac autkiem. Dam wam pozniej znac jak poszlo.

no i się doczekałam !!! :-D:-D:-D:-D

tylko zdjęcie bez lampy i średnio wyszło, do tego lustro brudne :sorry2::zawstydzona/y:

to nasza pierwsza próba, więc jeszcze ":luźnawo", młodej bardzo się spodobało, mi jeszcze bardziej bo w ogóle nie czuć ciężaru dziecka!! a ola po 5 minutach zasnęła :-D:-D:-D:-D

Załączniki

• DSC02639.jpg
    DSC02639.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 80
Mamjakty :-D

Ola się ślicznie prostuje i widzę, że prezentujecie się w takiej dorosłej ''wersji'' kieszonki z pełną swobodą łapek ;-)
i jak ?
pewnie, jak mówiłam, okazało się, że wiązanie to nie jest taka trudna sprawa ;-)

no Ola jakoś te łapki wyjmuje, ale staram się, żeby chusta kark jednak zakrywała :tak::tak:
jejku, o wiele szybciej mi zasypia w chuście niż jak normalnie ją na rękach lulałam :-D:-D
a wiązanie kieszonki już umiem bez spoglądania w instrukcje! :tak: chociaż na pewno jeszcze muszę dopracować to wiązanie, trochę za luźno to robię i mi się lekko zsuwa no i jak się schylam to między nami jest trochę przestrzeni - ale myślę, że i to jest do zrobienia ;-)

Ja mam fotelik z Mutsy ten rozkładany na płasko, ale tylko mozna do 5 kg dziecko w nim na plasko wozic potem trzeba podnosic! jedynie na stelazu wozka mozna..
Mamjakty super razem wyglądacie:-) Widze ze chusta sie przydaje:tak:
kasia@kruszyna to jaki teraz macie wózio że mały sie nie miesci w gondoli?

tak, mamy nati tkaną, wzięłam maxi bo ja jestem i wysoka i dużo ważę, ale sądzę, że standard nawet lepszy by był - jak przeglądałam typy wiązań to ta kieszonka jak dla mnie najfajniejsza, a potem może coś, żeby na biodrze była - no i w sumie teraz mam ogon do kolan z tyłu - ewentualnie można jeszcze przewiązać na przód - ale dużo tych węzłów :blink:
może u Was ten rozmiar 4,2 byłby dobry, albo i mniejszy :confused: bardziej pod siebie patrz, ale w sumie gdyby była za długa to zawsze można skrócić, gorzej gdyby za krótka była ;-)

reklama
ja mam pożyczoną 5,2 metra Girasola.
jestem wysoka i szczupła i mam spore ogony przy kieszonce - a kieszonka jest najbardziej "chustożernym" wiązaniem. wiążę w ten sposób, że przesuwam środek w bok i mi wychodzi jeden krótszy ogon, a jeden do ziemi i ten długi mam jako dodatkowa ochrona jak wieje wiatr lub mocno słońce świeci. albo jak Skrzat potrzebuje ciszy i spokoju to mu to długą częścią nakrywam główkę.
jak zawiążę męża w kieszonkę to ma krótkie ogony i myślę, że 4,6 mogłoby nie wystarczyć.
kupiłam sobie 4,1 i ogony mam krótkie.

Kuleczko patrz pod siebie. męża w razie czego zawiążesz w jakieś inne wiązanie.

tu masz fajną tabelkę:
.::KOALA::. Chusty do noszenia dzieci Storchenwiege&#174 w Polsce
możesz sobie sprawdzić jaka długość chusty, przy jakim rozmiarze ubrania daje określone wiązanie :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry