reklama

Zakupy

Madzienka - ja mam jeden śpiworek z polarku, na wierzchu ma taki materiał nieprzemakalny, on jest z Mothercare, jeszcze po Misi - ja bym polecała ci jednak śpiworek, a z właszcza taki, który ma wierzch zupełnie odpinany (na zamek), bo wtedy dzidzia cały czas leży na mięciutkiej polarkowej podkładce, a jak zawieje, to możesz jej dopiąć tą nakładkę na nóżki i w każdej chwili łatwo ją zdjąć, poza tym dzidzia zawsze skopuje kocyk i potem się jakiś koniec wiecznie ciągnie po ziemi... a w ogóle najlepsze na zimę są śpiworki takie z owczą wyściółką - mialam taki z Emaljungi i był bajeczny, ale nie odpinał się całkowicie ten wierzch, więc dla małuszka na zimę polecałabym ten, a dla starszego dziecka do spacerówki ten pierwszy, zawsze możesz opatulić jeszcze kocykiem dziecko wewnątrz śpiworka i wtedy ci nic się nie będzie ciągało między kółkami.

reklama
Dziewczyny jak myślicie taki leżaczek się przydaje dla maluszka? Wydaje mi się , że fajna sprawa:) Szczególnie te mi się spodobały:

ja miałam i bardzo mi sie przydał !!!!

Wszystko w nadmiarze szkodzi nie trzeba byc fizjoterapeuta, rozsadna mama bedzie wiedziala na ile dziecku moze pozwolic:-)

:tak:

ale wiesz Pytio, ja to jestem mega panikarą.

ja tez jestem i dlatego chwale sobie monitor ! wole zrezygnować z jakiejś dupereli a kupić to !!! mam teraz po Liwii !!!

Anoli fajna karuzelka :tak:.

A ja mam pytanie do dziewczyn które kupiły wózek firmy atlantic i x-lander. Przy tych wózkach nie mozna przekładac rączki, czyli spacerówka odwrócona jest do kierunku jazdy, czy nie boicie się ze dziecko wypadnie, bo przecież w gondoli nie bedzie tak długo chciało jeździc do puki nie bedzie stabilne. W kwietniu juz bedzie cieplej a dziecko bedzie miało około 4 miesięcy i watpie zeby chciało lezeć w gondoli. ja jestem zainteresowana tymi wózkami, ale mam watpliwości co do tych spacerówek :confused:

ja z Liwią jeżdziłam od 4 m-ca w spacerówce własnie przodem do kierunku jazdy i na leżąco praktycznie wiec nie ma szans zeby wypadła tym bardzije ze pasami ją przypiełam !!!

Agacia - Misia jeździła od 4miesiąca w rozłożonej na płasko spacerówce przodem do kierunku jazdy, czyli tyłem do mnie - miałąm w budzie okienko, w którym ją widziałam i nie wypadła, bo była przypięta pasami.

tak samo było u mnie :-D

kurcze musze obczaić te tuniki bo ja chodze jeszcze z doskoku do pracy wiec musze jakos wyglądac !!!

Popieram w stu procentach! To duuużo lepsze od gruszki i skuteczniejsze. Ja akurat kupuję w Czechach, bo mieszkam przy granicy, tu kosztuje w przeliczeniu parę złotych. I mają jeszcze jednen genialny wynalazek, rureczkę gumową, której końcówkę wkłada się do pupci niemowlaczka, gdy męczą go kolki albo nie może zrobic kupki. Rewelacja!

Ja też mieszkam przy granicy Czech:-p:tak::-D:-D, Pytia napisz mi coś o tym drugim wynalazku (do pupci) jak sie go używa i czy jest bezpieczny;-) A po tą "fridę" to chyba też wybiorę się do Czech, tylko powiedz mi jeszcze, czy masz jakąś firmę sprawdzoną:confused:, czy to nie gra roli;-).

Ja też będę licytowac te ciuszki:-D.Nawet moja 8-letnia córka wybrała sobie 3 wzory (wezmę jej XS,bo jest wysoka jak na swój wiek):tak:.Tylko nie jestem pewna,co do rozmiarów-normalnie wystarczyłaby mi M lub L,ale teraz mam wziąc XL?? I myslę,że z powodzeniem będziemy mogły te ciuszki nosic po porodzie- szczególnie te tuniki "sweterkowe",one są na pewno tak rozciągliwe, jak swetry:tak:.Tylko przeszkadza mi w sumie,że to są aukcje,bo nie chce mi się czekac,no i nie wiadomo,jaka cena w końcu będzie:confused:.

Właśnie ja też zastanawiam się nad rozmiarami tych ciuszków, bo przed ciaza tez bym wziela tak jak Ty L lub M, ale teraz to już nie wiem:baffled: boje sie, że nawet w XL obwód brzuszka mi nie wejdzie:szok: ( zalezy jak bardzo sa rozciagliwe, zwazajac ze juz mam ok.105 cm w obwodzie brzusia), i skolei martwie sie tez ze jak wezme XL to te tuniki bede miala po same kolana i rękawy też:baffled:, bo jestem niziutka-155cm wzrostu:zawstydzona/y:. A naprawde nie mam co na siebie obecnie włożyć, wszystko malutkie, takie przykrutkawe:tak::-D:-D:-D (jakby od złego prania w zagorącej wodzie:-D:-D), więc muszę sie zastanowic co zrobic, bo nie chce kupic kilki rzeczy, a okaze sie ze sa olbrzymie i nie nadaja sie do noszenia, z kolei za male też zle:baffled::baffled:, tak wogóle jeszcze nigdy nie kupowałam ciuszków przez internet, i boje sie że problem z tymi rozmiarami jest najgorszy, jak je wybrac....

Jakościowo są dobre:) Co do przesyłki to nie wiem, ja kiedyś kupowałam ale odbierałam osobiście. Wymiary z tego co wiem podają raczej dokładne, także wystarczy się pomierzyć:) Dla mnie w ogóle odpadają te tuniczki bo w biuście się zmieszczę. A i też mnie denerwuje że to są tylko aukcje:)

Aaa i jeszcze jedno malutkie pytanko:zawstydzona/y:, gdzie znajduje się ten sklep? może mogła bym po porostu zajechac i osobiscie po przymierzac itp., bo na ich stronie nie widziałam adresu:confused:, a z Cieszynia nie mam daleko:tak:;-)

Spiworek? Qurcze to mnie zaskoczylyscie. Moj wozio ma wyciagana gondole zapinana z wiezchu wiec jak w srodku przykrje mala kolderka i kocykiem powinno byc ok:baffled::confused:. Nie pomyslalam o spiworku:sorry2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry