Kasik, Hess od rana szperam w czeluściach Internetu i udało mi się paru rzeczy dowiedzieć

Macie rację Menopur i Puregon to coś podobnego, ustaliłam że różnią się lutropiną, Menopur ma w składzie FSH+LH, a Puregon tylko FSH. Puregon to taka wersja beta Gonalu F. Takie coś znalazłam: α jest szybko wchłaniana z miejsca podania i stosowana jest tylko podskórnie, natomiast β jest wchłaniana wolniej i może być stosowana zarówno podskórnie jak domięśniowo. Szperając na waszym forum często napotykałam się na nazwę Menopur i Gonal, a Puregon jakoś mi umknął. Jeśli coś pomieszałam, to proszę mnie poprawić

Nie wiedzialam wczesniej o istnieniu takich cudów jak pen, myślałam że jak mam napisane Puregon 100j.m., to bede musiała kupić 100j.m. a takiej dawki nie ma w refundacji i się zmartwiłam
Dziewczyny, a możecie wyjaśnić czemu najlepiej jedno rano, a drugie wieczorem? Teraz spojrzałam w karte stymulacji i oba leki mam brac wieczorem:| między 17-21. Oczywiście dopytam jeszcze o wszystko lekarza na wizycie za miesiąc, ale ciekawi mnie to. Tez wspominał, że jeden lek po prawej stronie brzucha, drugi po lewej
O antybiotyk musiałam zapytać.. jestem odpowiedzialna

nie chce zrobić krzywdy dzidzi ani sobie, więc poczekam jeszcze miesiąc.
Mam jeszcze jedno pytanie, jaki wpływ ma niska waga na hipestymulację? Dr powiedział, ze jestem młoda, chuda i mam za dużo pęcherzyków więc boi się hiperki, dlatego takie niskie dawki puregonu. O co chodzi z tą wagą? Teraz się zastanawiam, czy nie próbować przytyć w ciągi miesiąca, tylko czy to będzie zdrowo?