reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zdięcia naszych dzieciaczków i ich mam :-)

blabla, tak z ciekawości, jeśli możesz napisz na wątku o zdrowiu albo głównym w jaki sposób wyleczyliście uciekające oczko u dziecka? Nas ten problem też niestety dotyczy.

reklama
Blabla jak juz Dotkass napisala Twoj post do Kmilki nie jest napisany dosc mile:no:tak tez zostal odebrany.Teraz atakujesz Dotkass ze sie dzieckiem nie zajmuje a sam piszesz i pewnie dziecko jak zwykle pod opieka matki:baffled:Sam tez klasy nie pokazales wiec sorry stary ale....nie ma nad czym sie rozpisywac:no:
A tak na marginesie to troche dziwne ze sobie tak podgladasz w zaciszu bedac zarejestowany juz dawno a masz 2 posty na kacie:no:

a to z wczorajszego spaceru

Załączniki

• CIMG0949.jpg
    CIMG0949.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 45
po pierwsze jestem tatusiem a nie mamusią :-p , po drugie skoro piszecie na publicznym forum to się nie dziwcie że ktoś to czyta i czasem skomentuje, po trzecie mój syn też miał zeza i był leczony porządnie - oczko przestało mu uciekać jak miał 8 miesięcy. No nic, pokazałyście klasę mamuśki, jeszcze trochę a byście mnie zlinczowały (Dotkass- wiesz,ja poświęcam czas swojemu dziecku- Ty chyba wręcz przeciwnie skoro przesiadujesz tak często na forum, więc zanim wypomnisz coś komuś, spójrz na siebie), a do kamilki87- przepraszam, nie chciałem Cię urazić- po prostu stwierdziłem fakt, gdyż tak jak wspomniałem wyżej, mój syn też to miał.
żałosne...

blabla- wiesz co nic nie mowie bo to dziwne jest co ty piszesz:baffled::baffled: mam u siebie dobrych lekarzy i sama jestem po kierunku NAUK O ZDROWIU i zez u dzieci jest ciezki do zdiagnozowania... dziecko na zeza leczy sie dopiero okolo 2- 3 roku a do 1 roku moze byc tylko i wylacznie oslabienie nerwu wzrokowego ktore samo dochodzi do siebie... wiec porzadnie leczony to co to wg ciebie znaczy:confused::confused::confused::confused::dry::dry::dry:

do panny migotki- rozpoczęliśmy leczenie jak mały miał 4 miesiące i miał zeza zbieżnego ku dołowi- błędem jest sadzić iż zez u dzieci do 1 roku sam minie i jest naturalny-
lekarz wyraźnie zaznaczył ze dzieci nie wyrastają z zeza.dostaliśmy silikonowe okulary. co jakiś czas mieliśmy mu tez zasłaniać zdrowe oko na kilka godzin, by je poudzic do odpowiedniej pracy-bardzo wazne jest to zeby takiego zeza szybko skorygować-jesli sie tego nie zrobi zezujace oko zacznie niedowidzieć, poniewaz mózg wyklucza uszkodzone oko z procesu widzenia.
a właśnie-z początku udaliśmy się do okulisty państwowego- oczywiście stwierdził że się nic nie dzieje i samo przejdzie i żeby zgłosić się do niego jak dziecko skończy rok
, jednak przyjaciółka żony poradziła udać się do prywatnego specjalisty, który już miał odmienne zdanie na ten temat, kazał zrobić badania, no i zapisał leczenie... :-/

blablabla- wisz co zachowujesz sie jakbys rozumy pozjadal :wściekła/y: nie jedno dziecko ma zeza i nie boj sie to twoje dziecko mialo ogromnego zeza skoro lekarz stwierdzil ze odrazu trzeba leczyc teraz niestety to nier jest takie latwe zeby zmusic brzdaca do zasloniecia oka:angry::angry::angry: dlatego lekarze czekaja do 2-3 roku zeby dziecko cos rozumialo.. i takj samo latwo wylkeczyc jak w czasie 4-8 miesiecy.. i sory bracie ale ciocie mam ordynatora i mam najlepsze konsultacje jesli o Kielce chodzi a jak jestes taki cwaniak to popisz z nami na innych watkach a nie tylko zeza sie czepiles :dry::dry::dry: moze masz cos do opowiedzenia o swoim dziecku :cool2::cool2::cool2:

reklama
Mój Mikołaj nadal używa smoka, i nie widzę w tym powodu do wstydu. Gdyby miał 3 lata, to inna sprawa, ale każde dziecko jest inne i nie ma się co przejmować za bardzo, że "w takim to a takim wieku dziecko powinno to i to, a tego nie powinno". A już na pewno nie należy przejmować się opiniami osób kompletnie nam nieznanych/ opiniami, o których wyrażenie nikt nie prosił. Co do uwag dotyczących leczenia zeza, nie wypowiadam się, bo nie znam tematu - były pisane w sposób dość rzeczowy, ale pierwszy post faktycznie jakiś zjadliwy taki...

Do góry