• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

mąż jak raz obcinał paznokcie Fifiemu to też za daleko i ropa się zbierała, ale wtedy kupiłam igłę w aptece i mu tę ropę przebiłam i wydusiłam, zdezynfekowałam i jest ok, a ile opier... od męża wtedy usłyszałam, współczuje tych komplikacji, oby antybiotyk szybko pomógł

reklama
Jejku, nie wiedziałam, że tak łatwo o zakażenie:(... Nam ostatnio też się przydarzył taki wypadek, ale szybko wzięłam gazik i napryskałam na niego octeniseptu i tak odkaziłam, a potem zakleiłam plastrem, jak zaschło to zdjęłam, póki co już wszystko ok, a minął chyba tydzień. Kurcze, ale aż strach obcinać te małe pazurki... jeszcze żeby je dobrze obciąć, bo nie daj Boże zacznie wrastać to już w ogóle masakra:/.

dzięki kobietki za zainteresowanie:-), też stosuje octenisept tylko za późno go kupiłam, mogłam od razu zareagować i to odkazić, czekałam ponad tydzień ze samo przejdzie no i to było już za późno. Szkoda mi najbardziej że taką maliznę musze antybiotykiem faszerować, no ale trudno, mam tylko nadzieje że pomoże. Tylko nurtuje mnie skąd ten paciorkowiec się wziął...:confused:

Podzielę się z wami dziewczyny historią paluszka mojego synka;-)
gdy obcinałam paznokcie michasiowi, zadrasnęłam mu delikatnie skórkę i wiecie co się stało:wściekła/y:...dostała mu się tam bakteria streptococcus pyogenes (paciorkowiec ropny) dziś byłam u chirurga odebrać wynik wymazu. Paluszek mu ropieje już miesiąc czasu, do połowy ma czerwony i niestety zaczyna schodzić cały paznokieć. Dostałam dziś receptę na antybiotyk augmentin i do kontroli za tydzień.
w życiu bym nie pomyślała ze coś takiego może się stać...
strach obcinać paznokcie...
O kurcze. Współczuję. Biedny Michałek.

Antybiotyk napewno szybko pomoże.

Ale mi stracha napedzilyscie, od teraz bede przed kazdym obcinaniem dezynfekowac nozyczki spirytusem, tak mnie uczyla polozna ale nigdy nie robilam:zawstydzona/y:
Jak widac nie ma w tym przesady

Najgorsze ze te pazurki rosna naszym maluszkom jak szalone, czemu nam wolniej rosna?

współczuję Michałkowi!!mam nadzieję, ze paluszek szybko się zagoi.
Ja też mam zawsze problem z obcinaniem, jakoś strasznie nieporadnie mi to wychodzi. Mam nadzieję, ze krzywdy nie zrobię Łukaszkowi:((((

Ja Iguli obcinam obcinaczem, nożyczkami nie umiem i raz jej tak przycięłam że kropelka krwi się pojawiła;( Ale na szczęście nic się nie wywiązało z tego. I rosną jak szalone te pazurki, 2 razy w tygodniu muszę obciąć

reklama
chyba Fifi ma uczulenie na te nowe pampki :rozmiar 4, muszę mu zmienić pieluch, bo odkąd nosi te większe pupa czerwona całą, nie pomaga nic kompletnie już ok 2 tyg to trwa, próbowałam sudocrem, potem za jakiś czas krem hippa i nivea, dziś zaczęłam bepantenem, ale po całym dniu nie widzę poprawy, kiedyś jak miał odparzoną to sudocrem raz dwa zadziałał, a tu już z 2 tyg trwa to
tak się zastanawiam jakie pieluszki kupić? ktoś mi mówił, że te premium care też mocno uczulają, a happy?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry