reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża Po Poronieniu

nisiao to co wkleiłaś to szczera prawda i dlatego nie szczepię .Po latach przyznano rację Wakefieldowi ,bo ktoś inny zrobił takie badania .Oczywiście nadal się szczepi wszystkie dzieci jak stado bydła ,nie słuchając tego co mówią rodzice ...

Film Usłyszeć ciszę jest właśnie o problemach jakie miał Wakefield ,gdy odkrył powiazanie wirusa odry ze szczepionką MMR II .
Firmy farmaceutyczne zrobią wszystko by szczepić dzieci ,bo to dla nich genialne źródło dochodów .
Niestety czym więcej ludzi chorych ,słabych i niepełnosprawnych to dla nich lepiej ,bo za tym idą kolejne pieniądze .
Człowiek słaby będzie kupował witaminy i to w dużych ilościach by się suplementować ,Człowiek chory będzie się leczył i wydawał niebotyczne pieniądze na lekarzy i lekarstwa a osoby niepełnosprawne dążąc do sprawności kupują sprzęt ortopedyczny ,suplementy diety,wspomagacze ,korzystają z rehabilitacji gdzie mają znów zalecane podawanie no botoxu czy kwasu hialuronowego i kółko się zamyka .
My cierpimy ,a kartele medyczne zacierają ręce ...
Smutna ta rzeczywistość :crazy::crazy::crazy:

reklama
Jeszcze w kwestii szczepien na gruźlicę już wiadomo ,że ta szczepionka nie działa ,bo gruźlica zmutowała i ten szczep ma się ni jak do choroby ,dlatego też jest coraz więcej ludzi chorych na gruźlicę i coraz więcej młodych osób i dzieci ...

Dlaczego zatem dalej szczepią ?
Ano dlatego by nie było luki w kalendarzu szczepień ...istna paranoja :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Karola a tu masz co może wystąpić po szczepieniu ,a lekarz w odpowiedzi tłumaczy dlaczego tak się dzieje

http://commed.pl/reakcje-alergiczne-po-szczepieniu-vt72672.html

Ostatnia edycja:
Ja naprawde ostatnio tez się agłębiam w te szczepienia i naprawde boję się szczepić,to wlasnie chodzi o ten przemysl farmaceutyczny,żeby się wszystko nakręcło na ich korzyść :(:no:

Mam kolejne wiesci od Agnieszki: ;-)
Odszedł jej czop i to na tyle z rewelacji.. bo ten fakt na personelu wrażenia nie zrobił, na ktg w ogole skurczy dzis nie bylo, wiec CC jutro raczej nie bedzie, wspomnieli cos o poniedziałku. W kazdym razie jak nie będzie konkretnej decyzji co do CC, to Aga dzwoni w pon do swojego gina, ktory ma akurat dyżur w pon.

Co do szczepien moj darek ie ejst zaszczepiony niczym.. nie uchronilo go to jednak od choroby.. jest na antybiotyku (cała rodzina)

JA sie miotam... bo chciałabym młodego zaszczepic na dwie choroby : na krztusiec i na odre... ale w PL nie ma pojedynczych szczepionek....krztuścca sie bardzo boje... mam w otoczeniu ludzi którzy dzieci nie szczepią i wszystkie przeszły krztusiec... i niestety niektóre bardzo cieżko...

Juz sama nie wiem co robic...bo i strach o powikłanina istrach przed chorobami...

No i znow spac nie moge, tym razem od 3 ... kurcze ile rzeczy czlowiekowi do glowy przychodzi, szkoda tylko, ze ja sie glownie umiem martwic i wkurzac, a konstruktywnie czegos przemyslec, to juz nie.. :eek::no:

reklama
witajcie

as dałaś mi duzo do myślenia...wczoraj sporo myślałam o ty,w nocy spać nie mogłam,rozmawiałam z mężem...podjęłam decyzję,że Ala nie będzie juz na nic więcej zaszczepiona...wpłyneło na to kilka czynnikow min na 1 miejscu strach przed odczynami poszczepiennymi,ale tez to co pisałaś ty i kat...skoro szczepionka jej nie uchroni przed zachorowaniem to bez zasadne jest wogóle wszczykiwać jakieś ***** w jej organizm...to sa choroby wieku dziecięcego tak jak pisałyście i albo to przejdzie albo nie...będzie miała życzenie to sama w przyszłości się zaszczepi...w końcu nie są to choroby nie wiadomo jak niebezpieczne..wiele dzieci choruje mimo zaszczepienie min moja siostra...Ala do tej pory była zaszczepiona na dtp-3 dawki,kolejnej juz nie dostanie...z racji tego,że byla zaszczepiona gównem ktore zostalo wycofane.kolejna sprawa to link jaki wstawiłaś o tym 18msc chłopcu z nop,film obejrzałam wczoraj na you tube no i co do nakrecania spirali koncerną farmaceutycznym takze jestem za...kiedyś jak matki szły z nami do przychodni to były tam tylko inne dzieci z matkami,a teraz przed kazda z nas stoi pan przedstawiciel handlowy z danej korporacji i wciska kity lekarzą,a oni nam...akurat o tym to ja juz myślałam wczesniej...bezzasadne jest szczepić jedno dziecko kilka razy na ta samą chorobe...także dziekuje wam,że pomogłyście mi podjąć dezycję.

aga to za szybkie rozwiązanie zdrówka dla was kochana.

Do góry