reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Katka jeżeli będziesz ją odprowadzała za każdym razem bez śpiewania to w końcu się podda.
Pytanie tylko która z Was pierwsza ;-)

reklama
Katka jeżeli będziesz ją odprowadzała za każdym razem bez śpiewania to w końcu się podda.
Pytanie tylko która z Was pierwsza ;-)

No właśnie w tym problem :-D przez wszystko trzeba przejść. Oj jaka ja mądra będę przy drugim dzieciątku :-D hehe a tu się okaże, że druga córcia będzie zupełnie inna i trzeba będzie stosować inne metody i będą inne problemy :-)

Makota ja dzisiaj mialam tez taki bol po jednej stronie jak w pracy bylam. W domu mi przeszlo ale wiekszosc czasu siedze na tylku mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej:/ Ale tez nie mam pojecia od czego ten ból:/

Jagódka idę w twoje slady, dzisiaj przyszly mi druty i woczki :D:D takze cos tam bede dlubac:D

Leze. Podziwiam te, ktore MUSIALY lezec i tylko lezec... Juz nie odczuwam bolu jak stoje i chodze. Powinnam wytrzymac do srody. Jezeli jutro bedzie mnie bolalo wepchne sie do innego lekarza...

W dodatku mam teraz beznadziejna sytuacje. Gosci u nas wlascicielka mieszkania i strasznie kopci... Pomimo tego, ze co jakis czas otwieram okno wszystko wali fajkami... Nie zwroce jej uwagi, bo jest u siebie, ale szczerze martwi mnie ten smrod :/ gadala z M. W drzwiach i teraz wszystko capi... Nie wyobrazam sobie jej wizyty jak bedzie kruszyna...

Moim zdaniem jednak powinnaś jej zwrócić uwagę. Dym szkodzi i Tobie i dziecku, jak chce smrodzić to won na balkon, w końcu przecież płacicie za to mieszkanie

Jagódka ja normalnie farbuję. Byłam w weekend u fryzjera pasemka robić.

??? Ale o co chodzi, ja też farbuję normalnie:eek: Teraz kupiłam bez amoniaku, bo w końcu taką znalazłam, ale do tej pory malowałam normalnymi - maluję co m-c, więc już kilka razy w ciąży. Nie mam z tym problemów:no:

Sokoja współczuję problemów z zębem:baffled:

Witam się wieczornie :)

Makota - i jak tam, leżenie pomaga?? trzymam kciuki żeby do jutra ból znikł. Może faktycznie, dzidzia miała jakąś kiepską pozycję

Karola - piękne mieszkanko i cudny kotek :)

Katka - tak jak dziewczyny piszą, konsekwencja przede wszystkim, chociaż wiem, ze to bardzo trudne. Mój synek jest kilka dni młodszy od Twojej córeczki i właśnie mam podobny problem. Budzi się właściwie co godzinę, dwie i woła o mleko. Oczywiście nie dostaje, czasem raz ok 3 jak już widać, że naprawdę to z głodu, no ale tak to nie wiem co mu się tak przestawiło od jakiś dwóch tygodni, bo wcześniej ładnie przesypiał noce. Może to jakiś skok rozwojowy?? A no i nocne wędrówki też zalicza, ale to się juz nie dziwię bo sama niestety go do tego przyzwyczaiłam.

Ja niedawno wróciłam z koncertu. Było cudnie, brakowało mi takiego wyjścia.

Emyly też myślałam o tym skoku rozwojowym. No i też od dłuższego czasu nocne wędrówki dają nam się we znaki. Czasem spała między nami ale ja nie jestem z tych, co z dziećmi chcą i lubią spać. Jednak czego człowiek nie zrobi by mieć spokój :-D ale to nie jest wytłumaczenie, więc ją odprowadzamy z mężem na zmianę do jej łóżeczka. Żeby jeszcze płakała bo coś jej się przyśniło - ale nic podobnego. Ona po prostu domaga się by wziąć ją na ręce, przytulić i zaśpiewać, bajkę opowiedzieć. Kurde! Od 24:00 do rana kursuje tak kilka, jak nie kilkanaście razy.

Dobra idę spać bo pewnie znów czeka mnie nocny maraton.....

Dobranoc

Ostatnia edycja:
Nie, dlatego się zdziwiłam:-p Ja maluję już bardzo długo, jestem ciemną blondynką, a maluję na rudo, więc co m-c obowiązkowe malowanie, bo inaczej się nie da:dry:

Też miałam etap wędrowania nocnego z Klaudią, daliśmy radę, ale tylko i wyłącznie konsekwencja i spokój nas ratuje. Nienawidzę spać z dzieckiem..masakra

Emyly jaki to koncert?

Na 12 ide do innego ginekologa. Pobolewalo mnie w nocy. Mam uczucie "kamienia w brzuchu" i wole to sprawdzic. Poza tym chce mi sie wymiotowac i spociłam się jak szczur,,, nie wiem teraz co zrobic. 26.02. mialam miec polowkowe, a te wizyte mi odwolali. moge umowic sie dopiero po tej dzisiejszej, dopiero na 13.03. :crazy: straszna beznadzieja... nie wiem, czy 2 tyg robia roznice w moim przypadku...

moze na dzisiejszej wizycie lekarz zrobi mi polowkowe...

milego dnia

reklama
Hejka,
sokoja bez znieczulenia :szok: który to ząb do wyrwania? ja po ósemce miałam stan zapalny 3 tygodnie i dentystka odradziła wyrywanie w ciąży, ale jeśli u ciebie jest konieczne to trza rwać.

u nas też był etap nocnej wędrówki, ale na razie spokój. Ostatnio mieliśmy skok rozwojowy, który objawiał się odtrąceniem mamy :sorry2:
makotka dobrze że idziesz do lekarza, i może ci zrobi usg. W sumie jesteś juz w widełkach do połówkowego :) Widzę że wiele dziewczyn coś boli, aż wstyd mi wam mówić że ja czuje się rewelacyjnie :zawstydzona/y::-p

karola kapitalne masz wnętrze a łazienka jest zaj.ebista :tak: A teraz mam pytanko co do szafy, jakiej szerokości masz ją na ścianie? I jakiej szerokości jest jedno skrzydło? To jest szafa Indeco czy jakaś inna? Pytam, bo my w sypialni planujemy taki ciąg na ścianie 4m. I zastanawiam się nad ciężkością przesuwania jeśli zdecydujemy się na duże drzwi.
PS. Chciałabym mieć trzycyfrową sume na remont, niestety muszę się zadowolić jednocyfrową :-p Dobrze chociaż że ekipę remontową mam w domu :-D

Ostatnia edycja:
Do góry