reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

Kum- Dziękuję za pocieszenie.. Ja głupia wchodziłam na neta i sprawdzałam czy te leki uszkodzą dzidzie.. Stresuje się niepotrzebnie bo i tak muszę brać:( Niestety po lekach ledwo co przespałam noc.. Drzenie rąk, mdłości, uczucie gorąca, kołatanie serca - takie skutki uboczne.. Mam nadzieję że jeszcze po kilku dawkach organizm się bardziej do leków przyzwyczai.. Nawet nie wiem dokładnie czy i kiedy będę musiała je odstawić..
Jagódka- Przepraszam Cie ale wczoraj źle wszystko rozczytałam.. Nawet polubiłam Twój poprzedni post i za niego Ci podziękowałam ale byłam tak zdenerwowana i rozbita że nicki mi się popieprzyły.. No szkoda gadać..

Mam nadzieję że już żadną z Was taka sytuacja nie dopadnie:) I że Nasze bobasy są silne i wszystko jakoś się ułoży! Staram się nie stresować za dużo i jakoś sobie to wszystko tłumaczyć że to niepotrzebne i wpływa na maluszka.. Bo czymś takim mu nie pomogę..

Postanowiłam dziś wstępnie spakować torbe do szpitala- a niech sobie w szafie leży co mi tam;) Tylko mąż mi musi kupić te sexowne majteczki poporodowe:) Wyślę go do jakiejś apteki;)

reklama
Wasze dziewczyny przechodza faze edypalna, czyli zwrot ku rodzicowi plci przeciwnej (wg Freuda)
Tu wiecej do poczytania dla zainteresowanych : (teoria nieco przestarzalo, ale moze dac jakis poglad)
Seksualność mojego dziecka – odcinek pierwszy: „Rozwój seksualny czyli kiedy, co i do kogo?” - PSYCHO-PUDEŁKO - Blog psychologiczny

Hubson czy to oznacza, że ja w ogóle dzieci mieć nie będę :-( obie mnie oleją? :-( No załamałam się.

eee nie no artykuł zbyt ostry. Nie sądzę by moja dwulatka miała coś w tylu:

"Według Freuda, dziewczynka swoje pragnienie seksualne kieruje wprost do ojca, zaś do matki, w tym okresie, nastawiona jest rywalizacyjnie (kompleks Elektry)."

Pragnienia seksualne??? W takim malusim wieku?
Z tym, że tata to ktoś inny niż mama i córeczki są za tatusiami a synkowie za mamusiami to się zgodzę. Na zasadzie przeciwieństw.

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do was z serii głupie.... Nie boicie sie robić twardej kupy? Ja mam schiza, ze jak sie napne mocniej, to bobasa wypchne też...:confused::confused:

ja tez mam taka schize :-D wkoncu zawsze sie slyszy "jak mam przec?" "tak jakbys robila kupe...":no:

Jadę do przedszkola na próbę:tak: Zapowiadają u nas burze z gradem, oby nie wtedy jak będę jechać i iść do i z przedszkola..

zycze ci nie gradu w tym czasie, i dumy rozpierajacej serce na probie ze swojej Klaudii :cool2:

Michalina a na jakim etapie remont?

kurcze ja chyba nie bylam taka jak wasze dzieci jak czekalam na brata, ale w sumie moge malo pamietac hehe :-D ale wam wspolczuje czasem, bo smutno sie robi na sercu jak my z sercem na dloni a dzieci nam tak za to dziekuja, ale pewnie sami nie bylismy lepsi kiedys

Hubson czy to oznacza, że ja w ogóle dzieci mieć nie będę :-( obie mnie oleją? :-( No załamałam się.

Ej no co Ty :)
To tylko przejsciowa sytuacja. Zreszta, jak napisalam, teorie freuda sa juz przestarzale i przez wielu uwazane za wymysly zboczonego faceta ;) tak mi na studiach mowiono :)
Tak wstawilam link jako ciekawostke, freud to nie wyrocznia :) i to nie artykul ostry, terie dlfreuda takie byly :)

Catsun, kobieto, wrzuc na luz, wiele z nas bierze leki przeciwskurczowe i to od wielu miesiecy. Lepsze branie lekow niz wczesniejsze urodzenie dziecka, prawda? Organizm do lekow sie przyzwyczai. Bedzie dobrze :)

Hej :-)
Dziewczyny Wasze dzieci kochają Was najmocniej i na zawsze :tak: Pamiętajmy o tym i tego się trzymajmy, chociaż może być ciężko, ale to są maluchy - różne skoki rozwojowe, brak umiejętności radzenia sobie z pewnymi rzeczami, no i na kim tu odreagować - na mamie, bo jest zawsze i jest blisko :tak:

Napiszę inaczej. to "nie lubię mamy" jest wtedy gdy mąż jest w domu. Bo jak go nie ma to mnie całuje, przytula. A więc to jego wina :angry: :-D
poza tym jest na każde jej zawołanie, a ja wiem że nie mogę sobie na to pozwolić :-(

Katka, ano widzisz, juz wiadomo, czemu tatus lepszy :) biegnie do corci tylko jak ta pisnie :)

Moje chlopaki juz duze i pozapominalam juz jak to bylo. Ale teraz czas jest mama i mama. Z kazda sprawa do mnie przychodza, dopiero ja do ojca odsylam, w razie co.

reklama
Babcia wzięła Aru na placyk a ja odpoczywam psychicznie ;)

U mnie teoria Freuda w ogóle by nie działała albo jeszcze nie działa ;)

Co do kupy to u mnie standardowo przed snem musze kibelek odwiedzić. A i tak cały dzień czuje się niedopróżniona :/ pewnie główka uciska.
A czy przec to nie powinno się przeponą? Już zapomniałam.

Do góry