reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

na toxo miałam robione,również wyszło ,że przechorowałam.Teraz martwie sie tą tarczycą...to czemu max jest napisane do 5.0?
Za miesiąc niecały zaplanowane staranka więc sie obawiam:(

reklama
Nie denerwuj się <przytulam> ..... Norma do 5,00 czyli ewidentnie miescisz sie......TSH może też wzrastać przy duzym stresie....nie denerwowałaś sie zbyt duzo ostatnio?
Moje początkowe TSh wynosiło 12 wiec duzo ponad normę dlatego musiałam podjac leczenie ....ale ta choroba nie jest taka straszna jak co niektórzy mysla ;-). Wystarczy kazdego dnia pamietac o braniu hormonow rano na czczo :tak:
Ale u Ciebie raczej nie bedzie takiej koniecznosci. Mam inny pomysl....idz w poniedzialek do zwyklego lekarza rodzinnego, Oni tez duzo wiedza na ten temat...Lekarz Ci wszystko wytlumaczy, jak stwierdzi ze jest koniecznosc skonsultowania sie z endo to na pewno da Ci skierowanie.....
Jeszcze raz mówie/piszę..nie denerwuj sie...Pamiętaj o tym co pisałam wyzej....Tarczyca nie znosi stresu ;-)

Teraz doczytałam że dzwoniłaś do gina..skoro twierdzi ze jest ok to tak jest :) .
Wyluzuj sie troszke, przestan sie denerwowac....wyniki powinny nawet spasc troszke :) Powtorz wynik przed starankami tak dla pewnosci.....trzymam kciuki za Ciebie &&&&&&&

Ostatnia edycja:
No raczej to normalne..chciałybyśmy żeby wszystko bylo "dopiete na ostatni guzik" ;-)

Nie myśl o tarczycy tylko zajmij się czymś innym, czymś co sprawia Ci przyjemność. Będzie dobrze, zobaczysz :*

Ona spokojnie:tak: warto zrobić te nadania o których Ci pisałam. Ja miałam niższe tsh od Ciebie, wszyscy lekarze mi mówili, że jest ok a okazało się, że mam hasimoto. I dlatego "ostrzegam" dziewczyny. Ja te ż z tych panikar i dlatego wolałam mieć wszystko pod kontrolą. I dzięki temu mam Oliwkę:tak:

Dziewczynki przestalam już plamić :-D

Zobaczcie jaka informację znalazłam w internecie:

CZY WIESZ, ŻE: W 4. tygodniu ciąży może wystąpić krwawienie: tzw. plamienie implantacyjne. Jest ono związane z zagnieżdżaniem się zarodka w macicy. Od typowej miesiączki różni się kolorem i jest znacznie mniej obfite. Często plamieniu towarzyszą bóle w podbrzuszu przypominające bóle menstruacyjne.

Hej dziewczynki:)

Misia gratuluję i trzymam kciuki&&&&&
OneMoreTime @ przyszła o czasie także test czeka w szafce:-) Może kiedyś się przyda...
Karola Jaś jest słodziutki!!! Jeszcze raz gratuluję i życzę duuuużo radości:-)

Lilijanna mam nadzieję, że wszystko się pozytywnie wyjaśni&&&&&&&&&&

Ona ja miałam tsh 2,63. Zrób tak jak radzi Kwiatuszek badanie antyTPO, antyTG, ft3 i ft4 i z wynikami do endo. Ja dostałam letrox na zbicie, bo najlepiej żeby przy starankach tsh było między 1 a 2. Także no stres i na badania:-)
Edyta gratuluję wyników egzaminu:-)

Kifsi za staranka&&&&&&
Alza dziewczyno w 22tyg. 1,5 kg toż to śmiech na sali;-) Mój rekord w ciągu miesiąca to 4 kg:szok: Fakt, że musiałam pod koniec leżeć i jadłam z nerwów, ale to była masakra. Całościowo uzbierało się 23kg na + i spokojnie bez diet i ćwiczeń wróciłam do wagi sprzed ciąży. Także luzik, proszę nie słuchać bezsensownych komentarzy i cieszyć się brzuszkiem:-)

U mnie leci sobie dzień po dniu, nic ciekawego i weny do pisania brak:) Chciałam uaktualnić się na liście, ale zdałam sobie sprawę, że nie wiem kiedy @ ma przyjść. Nie wiem nawet który mam dzień cyklu i dobrze mi z tym:rofl2: Także wpiszę okolice końcówki lipca, a co:cool: Coś czuję, że za chwilę sama zostanę na tej pięknej liście...

Aktualizuję listę:

Doris - termin niechcianej @ lipiec 2014
Neta81 - termin niechcianej @ 12 lipca 2014 r.
Naala - termin niechcianej @ koniec lipca 2014 r.
MisiaMonisia - termin niechcianej @ ok. 1 sierpnia 2014 r. - chyba już nieaktualne:)
OneMoreTime - termin niechcianej @ ok. 3 sierpnia 2014 r.
ONA1227 – termin niechcianej @ sierpień 2014 r.
Rilla - termin niechcianej @ wiosna/lato 2014
Lumia - termin niechcianej @ lato 2014
Joaro - termin niechcianej @ ?

Sysiq - termin niechcianej @ ?
Igusiad - termin niechcianej @ ?

Raczej nie aktualna lista ;-)....dlatego ......MisiaMonisia robi wypad :-p

Aktualizuję listę:

Doris - termin niechcianej @ lipiec 2014
Neta81 - termin niechcianej @ 12 lipca 2014 r.
Naala - termin niechcianej @ koniec lipca 2014 r.
OneMoreTime - termin niechcianej @ ok. 3 sierpnia 2014 r.
ONA1227 – termin niechcianej @ sierpień 2014 r.
Rilla - termin niechcianej @ wiosna/lato 2014
Lumia - termin niechcianej @ lato 2014
Joaro - termin niechcianej @ ?

Sysiq - termin niechcianej @ ?
Igusiad - termin niechcianej @ ?

Za staraczki trzymam mocno kciuki &&&&&&&&:tak:

reklama
Dziewczynki przestalam już plamić :-D

Zobaczcie jaka informację znalazłam w internecie:

CZY WIESZ, ŻE: W 4. tygodniu ciąży może wystąpić krwawienie: tzw. plamienie implantacyjne. Jest ono związane z zagnieżdżaniem się zarodka w macicy. Od typowej miesiączki różni się kolorem i jest znacznie mniej obfite. Często plamieniu towarzyszą bóle w podbrzuszu przypominające bóle menstruacyjne.

No tak, bo jak ja Ci to pisałam to nie wierzyłaś :no:;-)
Naala, więc podobnie będziemy testować :happy2:

Zrobiłam sobie wczoraj dodatkowe badania: chlamydia, cytomegalia i TSH kontrolnie.
Podam do wiadomości szczecińskie ceny z labo "Diagnostyka", bo czasami dziewczyny szukają info:
chlamydia 40 zł. każda z klas
cytomegalia 27,50 i 30zł.
TSH 19 zł.
Czeka się do 2 tyg. :baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry