reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

A dziesczyny jaka temperature ciala maja wasze maluchy?. Moj o wybudzenii 37,2 a pozniej to 36,8. Czy to normalne?
temp w pupie 36,5-37,5 to normalna, mniej lub wiece powinno niepokoic, ja nie mierze wcale już. dziecko sie zachowuje normalnie wiec nie widzę potrzeby. dzisiaj pewnie zmierzę bo i tak mam zamira termometrem kupe wywołać bo ostatnia w niedzielę była.

Jest kupa po 2,5 dnia;p juuupi
zazdroszcze z ww powodu

Jagodka i co dalej? Co ci poradzili? A dużo spadł?

Elifit u mnie tez dziecko głównie stela hehe szczególnie nad ranem jak jestem najbardziej padnieta:/

Tym razem u nas problem z kupa. Tzn Julka niby robi ale po trochu i cały czas pierdzi widzę ze nie może się załatwić do końca i ze ja to męczy:/ poradzicie cos?? Czy to ma związek z tym ze ja cos zjadlam?
Makota a ten espumisan to właśnie na wzdęcia jest?? Muszę się nad tym tez zastanowić.

Milego dnia kobietki, kciuki za dwupaki :)
u nas były bączki z kleksem, a teraz nawet kleksów nie ma :(

Czesc dziewczeta :-)

U nas cala noc do du.y! :baffled: Laura wyspala sie przez caly dzien, w nocy budzila sie co chwila na cyca, a od 2.30 do 5ej w ogole nie spala.

Kornela przez 5 dni nic nie zrobilas maluszkowi, poza tym jest sporo matek ktore jednak uzywaja poduszki pod glowke.

Jagodka mam nadzieje, ze jednak duzo Adas nie spadl z wagi.

Makota no milo sie czyta Twoj post kiedy jestes w lepszym humorze. Co do espumisanu ja bym podala, jesli tylko Adas sie meczy.

Laura tez ma tradzik, ale niczym nie smaruje jej tego tylko sama woda myje buzke. A moze powinnam czyms to smarowac?:confused: Niestety w tym kraju o co by sie nie zapytac to wszystko jest normalne i nie wymaga leczenia.
tutaj też wszystko normalne. i na wszystko zalecaja brac paracetamol. od bolu glowy pewnie nawet po bol po amputacji.

u mnie Zola śpi na płasku, z tetrą pod głową, najczęściej na brzuchu, choć mówią, że nie powinna, ale tylko tak śpi grzecznie.

Miałam jeszcze komuś coś odpisać, ale już nie pamiętam nawet czy w tym wątku :/

Małgorzatka/Jagódka - temat karmienia zamknięty już?

reklama
Tez sie zdziwilam, ze watek o karmieniu zamkniety - nie jest to jakas pomylka?

Mam do Was jeszcze pytanie o dochodzenie do siebie po porodzie - od dwoch dni boli mnie prawa noga w okolicach pachwiny, biodra, szczegolnie przy chodzeniu dluzszym. No, a ja panikara oczywiscie sie martwie,ze cos nie tak jest :( mialyscie takie bole?

No i maz wrocil do pracy. Teraz juz nie nadrobie ale chociaz bede mialam chwile sie wdrazyc w forum,
Spedzilismy razem dwa tygodnie od porodu wiec nie chcialam siedziec na kompie przy nadarzajcej sie okazji. Tylko spedzalismy wspolnie czas. A teraz jak maly spi to mozna cos podczytac.
U nas wszystko ok. Karmimy sie piersia. Mały w tydzien nabral 140g i ciesze sie bardzo. Znaczy, ze moje mleczko jednak mu wystarcza. A czasem potrafi jesc co 20minut. Innym razem spi ze 2-3 godziny.

Kamie juz dwa tygodnie i dopiero mi sutki dochodza do siebie. Kupilam silikonowe nakladki i jak je odstawilam to maly nie umial sutka normalnie zlapac. Ale staram sie go karmic normalnie tylko w nocy jakos latwiej mu ssac przez nakladke.

Mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze. Juz tylko kilka oczekuje na malenstwo. Tyle sie rozpakowalo po mnie ze ho ho :) Fajnie widziec szczesliwe mamy :)

dziewczyny a jakie macie temperatury w pokoju w ktorym spia maluchy? kurcze u mnie na górze jest mega cieplo bo 26 stopni, na dole u rodzicow 24 wiec niewiele lepiej ale kiedy moge to schodzimy tam i otwieram na gorze wszystkie okna i wietrze ale to niewiele daje. na noc zstawiam uchylone wszystkie okna oprocz tego , w ktorym spimy malym bo polozna stwierdzila ze noce sie chlodne a Bartus za maly. oczywiscie maly caly czas tylko w body, nozki przykryte tetra. wiem ze temp w pokoju dziecka 20-22 to idealna ale chyba u nas to nieosiagalne,

elifit a jak wtedy ubierasz maluszka? dodam ze w pokoju w ktorym spimy przez caly dzien nie swieci slonce a mimo to parowa. Najgorzej jest w nocy i szkoda mi malego tez

U nas tez od 24-26 st w sypialni.
Nie ubieram juz mu body pod pizamke, mam taka z gumka na dole :) Fajna sprawa.
Ale polozna tez powtarzala ze ma byc 18-20st. Przeciez nie bede wiatraka dziecku stawiac nad lozeczkiem.

My uzywamy karatka. W zasadzie ja sprobowalam raz i teraz M. bo silniejszy. Ale ten na niego klnie. Uzywamy co dzien i poki co usuwamy nienieczyszczenia ale wkrapiamy kilka kropel soli fizj. to troche latwiej.

reklama
Do góry