reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2016

Hejka !
Dzisiaj przed ostatni dzień jak pilnuje dziewczynek Ale nie mam już siły... do tej najmłodszej :(
Coś mnie pobolewa dzisiaj brzuch :/
Już jest coraz większy i bardziej widoczny i taka kuleczka :D
A wiazadla mnie wykańcza szybko :/ a u Was jak?

MlodaMama mnie też najbardziej bolą... szczególnie gdy próbuję wstać z łóżka i zrzucić najpierw jedna nogę a potem druga ;)
Teraz dopiero doceniam ile miałam spokoju i czasu dla siebie jak byłam w ciazy z Zuzka...
Mimo zmęczenia zgłosiłam się na wolontariat do końca grudnia, niby raz czy dwa razy w tyg i to rano przed zajęciami na 3 godziny... mam nadzieję, że dam radę...

reklama
Powodzenia dzisiaj na wizytach :)

Jak dla mnie te wyniki glukozy są ok. Pewnie powiedzą, byś stosowała lekką dietę i tyle.

Ja jak leżę na plecach, to potem jestem połamana. Potem muszę się okręcić, by wstać :)

Ja dzisiaj mam zły nastrój. Moja mała po 3 tygodniach do przedszkola i była znowu tragedia.

Mój kochany małżonek połamał mi parasol i nie raczył mi powiedzieć. Wg niego można go używać. Co z tego, że przy wietrze obraca się na pionowo. Na dodatek leje a ja nie mam w domu zapasowego. Też Was czasami tak wszystko wkurza?

Isia1982 ja tez dopiero teraz dostrzegam o ile latwiejsza byla pierwsza ciaza.. a w takie dni jak dzisiaj to juz w ogole.. ja jestem niewyspana, obolala a musze sie zajac moim ząbkującym maruda. Na codzien jest ok, ale teraz, jak wychodza mu piątki to jest tragedia. Na szczescie Maz od czwartku ma wolne, wiec bede mogla opoczac:)

MlodaMama mnie juz boli wszystko. Wiezadla, brzuch, kregoslup. Mam wrazenie, ze od piersi w dol nie ma miejsca ktore by nie bolalo. Moj lekarz twierdzi ze to od jelit albo z przesilenia. Ale on zawsze tak usprawiedliwia kazdy bol w ciazy.

Izik_89 podziel sie energia! Daj choc 10% :-D :-D

Chrobek zastanawia mnie co to znaczy "leciuchno na czczo"???? Bo skoro wyniki są w normie, a w dodatku nie byłaś na czczo to skąd niby ta cukrzyca??:confused:

Isia to najwyższa pora wstawić suwaczek żebyśmy wiedziały ile Zuzia ma :-p

A ja o dziwo wstalam dzisiaj nie dosc, ze wyspana to z duzym pokladem energii :)

Jak masz jej tak wiele to zapraszam do mnie.. Ja jak na złość sama dziś a mam roboty co nie miara.. mąż miał cały tydzień urlopu a akurat dziś pracuje do 15 a ja do 15 muszę się ze wszystkim wyrobić. Moja mama wraca dziś z sanatorium, obiecałam jej obiad- pierogi i na dodatek u niej w mieszkaniu robię, muszę tam odświeżyć, w centralnym napalić bo zimnica u niej że szok, (dobrze, że mąż wszystko mi uszykował wczoraj ja tylko mam pilnować pieca na początek) do tego młodego ze szkoły odebrać, zakupy już jej zrobiłam na świeżo.. Wiadomo w domu to inaczej wszystko.. jeszcze po drodze do sklepu wejdę raz bo o mleku i śmietanie zapomniałam.

Niestety większość lekarzy ma w nosie że my tak czekamy na każdą wizytę i że dla nas zobaczyć maleństwo jest tak ważne.. :sorry:
Ja też mam tak ostatnio, że codziennie coś mnie boli.. już się śmiałam do męża, że za stara jestem na ciążę bo wszystko mnie boli, co raz coś a to głowa, a to kręgosłup a to brzuch a to nogi.. ale mimo to lepiej być w ciąży po raz 2 niż 1. :-p Bo już wiem co jest co, wiem czego się spodziewać, fakt, że mój synek jest w wielu sprawach samodzielny więc to teź mega ułatwienie,
Miłego dnia.. ja uciekam do roboty.. Jedziemy z Majką..

Fanti no to wyniki z krzywej cukrowej i ja je na czczo robiłam i miałam 93,5 a norma dla ciężarnych to 92 ponoć.
A i poczytałem sobie w necie o diecie itd to jestem mega przerażona. Od rana chodzę i rycze.

Jak ja nie cierpię takiej pogody
Odliczam dni do wiosny...
My zawsze Styczeń a Luty jedziemy z synem w Góry do Szklarskiej Poręby lub Czech. Mamy jakieś 200 km, a zabawy na śniegu do woli, w tym roku byliśmy dwa razy w Styczniu i Marcu. Po nowym roku tez chcieliśmy jechać jak wszystko będzie ok to w Styczniu na kilka dni wybywamy, chłopaki będą szaleć a ja odpoczywać

reklama
Kkasiaa nie boisz sie jechac w gory? Ja slyszalam ze nie wolno bo to zmiana cisnienia itd.
My wczoraj mieliśmy usg 4d prywatnie, super sprawa! Mały cały czas wkładał sobie stopę do buzi i zaslanial twarz i nie było takiej pełnej rekonstrukcji 3d ale i tak było dużo widać i mamy filmik na przyszłość:) zdrowy cały tylko rośnie duży, bo mamy 23 t 3d a waży 620 g; )

Do góry