reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

No nareszcie, moja mala juz nie wrzeszczy podczas kapieli!!!a darla sie przez 3 miesiace jakby ja kto ze skory obdzieral,a teraz juz nawet gada!
ale za to ryczy jak juz z ja z niej wyciagam i ubieram,chyba jej sie spodobalo!wreszcie!

reklama
Aiwyls do Ciebie też już wysłałam

Przy okazji wyłałam Język niemowląt do debiutantki i kasi

Witajcie Marcóweczki!

Wszystkiego dobrego dla Waszych dzieciaczków z okazji Dnia Dziecka :-)

No nareszcie, moja mala juz nie wrzeszczy podczas kapieli!!!a darla sie przez 3 miesiace jakby ja kto ze skory obdzieral,a teraz juz nawet gada!
ale za to ryczy jak juz z ja z niej wyciagam i ubieram,chyba jej sie spodobalo!wreszcie!

Prawda, że kąpiel od razu jest przyjemniejsza jak dziecko się przy niej nie drze? ;-) :-D
Nasza mała na szczęście ryczała tylko kilka pierwszych razy, a teraz już jest bardzo grzeczna i całą kąpiel nam się bacznie przygląda :-D
Czasami zdarzy jej się pomarudzić podczas zabiegów pielęgnacyjnych, ale moment się uspokaja jak ją przytulę :tak:

Sluchajcie, jak dlugo spia Wasze maluszki?bo moja od urodzenia spala od 9tej do 13/14tej rano i po popoludniu jakies 4 godzinki,ale teraz to robi sobie drzemki polgodzinne max godzinka!
W nocy nie narzekam bo od poczatku przesypia ladnie budzac sie do cyca!ile maluchy w takim wieku powinny spac?zapomnialam o to lekarke zapytac!

czytalam ostatnio, ze to moze byc bardzo zroznicowane - dzieci do 3 miesiaca moga potrzebowac zarowno 16 jak i 8 godzin snu dziennie...zalezy jaki typ:-)

Wszystkiego najlepszego :-D.

A my znowu kiepsko spaliśmy... Mały od 5-tej pełzał po łóżku :-). Może czas go wyeksmitować do łóżeczka. Ciekawe czy zacząłby płakać jakby nie dostał smoczka, czy połaziłby sobie i usnął...

dzień dobry:-) pewnie będziecie się śmiały ale nasza córeczka wczoraj powiedziała NIE:szok: bawiliśy się z Natalką na macie a ona w pewnej chwili głośno i wyraźnie z uśmiechem na ustach powiedziała NIE:tak: byliśmy z mężem w szoku:szok: dzisiaj rano też powiedziała do mnie NIE tylko mniej wyraźniej niż wczoraj:tak:

reklama
Roksi - NIE - juz w trzecim miesiacu zycia !:-)- no to masz mala buntowniczke- szybka jest:) my jestesmy na etapie "łu" - fajna zabawa. Niusia mowi "łu" i czeka zeby jej odpowiedziec. Cieszy sie bardzo, jak zauwazy ze dobrze wyszkolila rodzicow:-)

u nas dzien 4 sielanki trwa- wlasnie znow Nisia strzela sobie godzinna drzemke (po raz 3 dzisiaj):-)
a ja przeczytalam ksiazke Tracy do konca i probuje wprowadzac w zycie reszte jej pomyslow skoro ten ze spankiem tak dobrze sie sprawdzil ( ukladanie do lozeczka zajmuje nam juz tylko od 3- 15 min!!) Chyba umiem juz odrozniac 3 rodzaje placzu ku mojemu zdziwieniu.
Niestety u mnie nie byla to umiejestnosc wrodzona - studiuje tabelki z ksiazki i obserwuje to u Niusi. Jestem w szoku ze wczesniej tego nie widzialam:-)

buziaczki dla wszystkich dzieciaczkow z okazji dnia dziecka - od cioci zombusi:-)

Do góry