reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Widziałam ze pisałaś gdzieś o 8.07 [emoji38]

Z moim myśleniem tak samo ... Szczególnie w pracy już czasem niewiem jak mam sie tłumaczyć, obym tylko kogoś przypadkiem nie wysłała na drugi koniec świata [emoji38][emoji38][emoji38]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
:) to by było, ale ja wczoraj też odpalilam laptopa służbowego. Odczytałam @ i zamknęłam, przerosło mnie... :)

Cześć dziewczyny :)
Dołączam do grona marcówek :) Wszystkim na wstępie gratuluję i zdrowych dzieciątek życzę.
Termin według om mam na 5.03. Ja mam długie 35-40 dniowe cykle. Ostatnia miesiączka 18.05. Czyli wychodzi 7 tydzień. Z 1 bety 3 tydzień od zapłodnienia 15.09- czyli tak jak mi się wydawało. Następna beta (48h) już pokazała 4 tydzień. Pewnie dzidzia goni :)
Byłam u lekarza 14.06 i mówił, że już jestem ok 2 dni po owu. Co by się zgadzało z moimi opserwacjami, aplikacjami i temperaturami. Myśmy odkładali, więc odczekałam prawie 2 dni. W nocy z 15/16 pewni, że juz jestem niepłodna szaleliśmy. Nie było ani nóg u góry, ani innych akcji. Ja zawsze po lece do łazienki się myć... Nic mi nie było, puki mąż po prawie 3 tygodniach nie powiedział " że mi się wydaje, że Ty w ciąży jesteś". Ja kontrolnie robiłam test 25.06 negatyw - byłam sobie na plaży. Spaliłam się i pojawiły mi się duże plamy na nogach. Myślę sobie pewnie letrox, który zaczełam brać od 14.06. Zapisałm mi wtedy mój gin-endo. Dalej mąż chodził i gadał... zrobiłam kolejny test. Negatyw, po godzinie pozytyw. Nie wziełam go nawet pod uwagę. Dnia 29.06 poszłam na betę. powinnam była dostać okres już 25.06.... wynik 41,4. Szok i radość. Kolejna beta 1.07 -128 :)
Mąż chodzi ucieszony, ja jakoś spokojnie to przyjęłam mimo, że zaczęłam prace 4 msc temu. Uwielbiam ta pracę i liczę, że będę miała do czego wracać.
Mam 26 lat. Za 3 tygodnie mamy 1 rocznicę ślubu.
Myślicie, że już mogę iść do gina? Czy w przyszłym tygodniu?

P.S Brak jakichkolwiek objawów. poza lekkim ćmieniem brzucha. Nie zmieniły mi się smaki, zapachy, nie odrzuca mnie od zapachu fajek i alkoholu, nie ma wilczego apetytu, ani jego braku. Oby tak zostało. No... sikam trochę częściej :)

Cześć dziewczyny :)
Dołączam do grona marcówek :) Wszystkim na wstępie gratuluję i zdrowych dzieciątek życzę.
Termin według om mam na 5.03. Ja mam długie 35-40 dniowe cykle. Ostatnia miesiączka 18.05. Czyli wychodzi 7 tydzień. Z 1 bety 3 tydzień od zapłodnienia 15.09- czyli tak jak mi się wydawało. Następna beta (48h) już pokazała 4 tydzień. Pewnie dzidzia goni :)
Byłam u lekarza 14.06 i mówił, że już jestem ok 2 dni po owu. Co by się zgadzało z moimi opserwacjami, aplikacjami i temperaturami. Myśmy odkładali, więc odczekałam prawie 2 dni. W nocy z 15/16 pewni, że juz jestem niepłodna szaleliśmy. Nie było ani nóg u góry, ani innych akcji. Ja zawsze po lece do łazienki się myć... Nic mi nie było, puki mąż po prawie 3 tygodniach nie powiedział " że mi się wydaje, że Ty w ciąży jesteś". Ja kontrolnie robiłam test 25.06 negatyw - byłam sobie na plaży. Spaliłam się i pojawiły mi się duże plamy na nogach. Myślę sobie pewnie letrox, który zaczełam brać od 14.06. Zapisałm mi wtedy mój gin-endo. Dalej mąż chodził i gadał... zrobiłam kolejny test. Negatyw, po godzinie pozytyw. Nie wziełam go nawet pod uwagę. Dnia 29.06 poszłam na betę. powinnam była dostać okres już 25.06.... wynik 41,4. Szok i radość. Kolejna beta 1.07 -128 :)
Mąż chodzi ucieszony, ja jakoś spokojnie to przyjęłam mimo, że zaczęłam prace 4 msc temu. Uwielbiam ta pracę i liczę, że będę miała do czego wracać.
Mam 26 lat. Za 3 tygodnie mamy 1 rocznicę ślubu.
Myślicie, że już mogę iść do gina? Czy w przyszłym tygodniu?

P.S Brak jakichkolwiek objawów. poza lekkim ćmieniem brzucha. Nie zmieniły mi się smaki, zapachy, nie odrzuca mnie od zapachu fajek i alkoholu, nie ma wilczego apetytu, ani jego braku. Oby tak zostało. No... sikam trochę częściej :)
Super! Gratuluję! :)
Myślę, że najlepiej iść do gina za ok. 2 tygodnie, wtedy powinno być serduszko. :)

mydestiny gratulacje !! :)
ppo ogarniam listę na bieżąco :) więcej nowych informacji nie mam :)
eveee ja dzisiaj mam powera jak nigdy ! :) o godzinie 9 miałam już całe mieszkanie ogarnięte ! :)

Dziewczyny ma już któraś z Was nudności i wymioty ?

Ostatnia edycja:
Mi jest niedobrze rano i strasznie mi burczy w brzuchu z głodu ! Ale nie wymiotuje . To samo miałam w pierwszej ciazy z synkiem . Wiec cos mi sie wydaje ze drugi syn bedzie :)

Właśnie jakie macie teraz objawy ? jest gorzej czy lepiej ? mi się wydaje, ze troszke lepiej, piersi nadal bolą ale brzuch przestał ćmić. Jedyne co to chce mi się ciągle spać, jestem jakby na kacu, rano jestem głodna i nie bardzo mam ochote na słodkie ( ja zawsze miałam ochote na słodkie ) . W pierwszej ciąży już nie pamiętam jak było ale chyba taką kulminację kiepskiego samopoczucia miałam koło 8 tygodnia? Oby chłopiec, oby chłopiec ;)

Mi jest niedobrze rano i strasznie mi burczy w brzuchu z głodu ! Ale nie wymiotuje . To samo miałam w pierwszej ciazy z synkiem . Wiec cos mi sie wydaje ze drugi syn bedzie :)

Ja w pierwszej ciąży z synkiem na tym etapie ciąży już miałam mdłości i wymioty a teraz nic .... może to i dobrze ale martwię się trochę ... za to cały czas mam ochotę coś zjeść ale nie wiem co i tak chodzę i szukam xD hahaha

Swoją drogą MoniaKari jeśli chcesz być na naszej liście marcówek to daj znać, bo nie mam Twoich danych :)

reklama
U mnie troszkę sutki się zaczęły robić bolesne ale tylko wtedy, gdy przystawiam małą. Takto nadal żadnych innych objawów

Do góry