reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Mój dzisiejszy test owu, 11 dc
Wczoraj czułam wieczorem troche jajniki
Działamy dalej [emoji16]

1490523977-aaaaaa.jpeg

Po minionych złych deszczach i burzy,powracają burze i złe deszcze, ale ciągle nadzieja mi wróży, że to czego czekam, przyjdzie jeszcze.

reklama
Zabierzcie mi internet!!!
Właśnie przeczytałam, że plamienie po gonalu może być spowodowane zbyt mała dawką zastrzyku :( ;( no żesz kurfa mać, ja chce już jutro :( teraz na wkładce brązowo...znowu jakieś cyrki :(

Zabierzcie mi internet!!!
Właśnie przeczytałam, że plamienie po gonalu może być spowodowane zbyt mała dawką zastrzyku :( ;( no żesz kurfa mać, ja chce już jutro :( teraz na wkładce brązowo...znowu jakieś cyrki :(
Nie czytaj głupot, jest o tym tylko 1 post ... moim zdaniem to raczej reakcja organizmu na lek. Spokojnie nie panikuj.

Jak samopoczucie po zmianie czasu?[emoji4]
U mnie dzis pada, a chcielismy z moim pobiegac.
Dzis wazny mecz Polska- Czarnogóra. Moj juz sraczki dostaje ze stresu[emoji23]
Zrobiłam gołąbki[emoji106][emoji3]

"Wstaję, robię niesamowite rzeczy i idę spać..."

Nie czytaj głupot, jest o tym tylko 1 post ... moim zdaniem to raczej reakcja organizmu na lek. Spokojnie nie panikuj.
No wlasnie nie czytaj, chociaz kazda z nas zawsze czyta bo to oczywiste, ale nie nakrecaj sie negatywnie.[emoji4][emoji4] moze faktycznie tak zareagowalas plus jeszcze moze byc plamienie owulacyjne.

eoc973pftscitkc0.png

2nn3dqk3wi25eoiy.png

Zdiagnozowane mam Pcos i niedoczynność tarczycy. Na badanie w kierunku io mnie nie skierowali - mieszkam w Holandii. Badali tylko glukoze na czczo. Była w normie. Staramy się ponad rok. Z leczeniem od października. Stosowałam już clo które nie zadziałało u mnie na owulacje już ponad pół roku nie miałam owulacji i każdy cykl wywoływany progesteronem. I decyzja zastrzyki z Gonalu i ovitrelle na pękanie.

Dzisiaj trochę się wystraszyłam bo rano kiedy się podcierałam miałam taki różowy śluz. Jakby lekko podbarwiony starsza krwią. Wczoraj były przytulanki to może dlatego.

Rene - śliczna kruszynka!!!! Zakochałam się!!

Cierpliwość może i jest gorzka, ale jeśli Ci jej starczy, jej owoce będą słodkie i pachnące...

Arte mi wcześniej też glukoza wychodziła w normie, ale dopiero test obciążenia glukozą potwierdził IO. A prolaktynę miałaś kiedykolwiek badaną ? Aha a jesteś w Holandii, a masz tam jakiegoś endokrynologa? Pytam się, bo nie wiem jak tam to u Ciebie wygląda. Choć powiem Ci,że tak naprawdę dzięki prywatnej opiece medycznej z pracy, miałam naprawdę możliwość dokładnego przebadania się i trafiłam na świetnego endokrynologa.
Dokładnie u mnie tak samo okres się zatrzymał po antykoncepcji i każdy cykl wywoływany progesteronem :(
Aaaa i jeszcze bardzo ważny jest odpowiedni poziom wit D3 przy staraniach o ciąży i problemach z tarczycą , co się okazuje niedobór może powodować problemy z zajściem w ciążę.
Arte bardzo mocno trzymam kciuki , będzie dobrze , nie stresuj się :)

reklama
Arte mi wcześniej też glukoza wychodziła w normie, ale dopiero test obciążenia glukozą potwierdził IO. A prolaktynę miałaś kiedykolwiek badaną ? Aha a jesteś w Holandii, a masz tam jakiegoś endokrynologa? Pytam się, bo nie wiem jak tam to u Ciebie wygląda. Choć powiem Ci,że tak naprawdę dzięki prywatnej opiece medycznej z pracy, miałam naprawdę możliwość dokładnego przebadania się i trafiłam na świetnego endokrynologa.
Dokładnie u mnie tak samo okres się zatrzymał po antykoncepcji i każdy cykl wywoływany progesteronem :(
Aaaa i jeszcze bardzo ważny jest odpowiedni poziom wit D3 przy staraniach o ciąży i problemach z tarczycą , co się okazuje niedobór może powodować problemy z zajściem w ciążę.
Arte bardzo mocno trzymam kciuki , będzie dobrze , nie stresuj się :)

suplementuje d3 od miesiąca.
Jeśli nawet mam IO to nie podadzą mi metforminy - jest tu ona zakazana przy staraniach o ciąże. Do endokrynologa chodziłam - byłam 2 razy, ale teraz powiedział że mam chodzić do rodzinnego - on będzie mi przepisywał euthyrox i kontrolował tsh. Do endo mam się zgłosić jak już będę w ciąży. PRolaktyne miałam badaną i w PL i w NL i mam ją w normie.
Ja nigdy nie brałam antyków jak tylko zaczełam miesiączkować miałam problemy z regularnościa i dlatego wysłali mnie na badania - wynik PCOS w wieku 20 lat - i bujam się

Do góry