D
Deleted member 178885
Gość
Miłego dnia
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ile CRL miał maluch podczas badania? może jest jeszcze malutki i kość nosowa było trudno wypatrzyć.
ja bym jeszcze raz zrobiła badanie za kilka dni.
Wyżej jeszcze jedna dziewczyna napisała, że zna 3 dziewczyny, u których malenstw nie było widać kości, a urodzily się zdrowe ze zgrabnymi
Maluszek jeszcze, mi lekarz powiedział, że najlepiej wlasnie po 12t skonczonym przyjść, bo wszystko dokładnie można sprawdzić i nie powtarzać badania. Ja bym jeszcze raz zrobiła za kilka dni.48,2 mm
@LassHa nie ukrywam, że to moja pierwsza ciąża i się kompletnie nie znam. Ale byłam ostatnio u super lekarza (na znanylekarz mial chyba jedną negatywną opinię na 330) z fanstastycznym sprzętem i kiedy zapytałam kiedy przyjść na usg genetyczne do niego to podał trzy terminy do wyboru: 13+3 13+4 13+5. Nie wiem czy wiesz, ale optymalna wielkość płodu do badania genetycznego to 45-84mm. Przecież Twój Aniołek jest jeszcze malutki
Pewnie kość nie zdążyła się jeszcze wykształcić. Poza tym... Wy jesteście młodzi, przeziernosc karkowa wyszła dobra - ja zamiast się zamartwiac po prostu bym się modliła i ze spokojem czekała na usg za dwa tygodnieBądź dobrej myśli!
Dobrze wiedzieć czyli jak pójdę w 12t5d to też mało?
Sandrus za późno na co?Ja bym zrobiła za tydzień bo potem może być za późno.
Często to za wcześnie lub słaby sprzęt![]()
Paulina będę się modliła o spokój dla Ciebie. Jakbyś była z okolic Lublina to bym Ci coś napisała, a tak to nie wiem jak Ci pomóc.Hej dziewczyny przyszłam się z wami pożegnać dzięki za wsparcie i otuche ale to niestety nie wiele daje po tym co przeżyłam wczoraj boję się mieć kolejne dziecko o ile będzie mi dane. Powodzenia dziewczyny mam nadzieję że wasza ciąża będzie przebiegać superowo I bez komplikacji