reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2018

A jakiego języka się uczysz? Może Python? :)

Wczoraj też pierwszy raz mój mąż poczuł ruchy i przyznam, że liczyłam trochę na jakieś "łał" z jego strony, czy uśmiech od ucha do ucha, a on po prostu przyjął do wiadomości i tyle. Chyba tylko ja tym się ekscytuję za każdym razem :)
Mój też raczej na spokojnie, poczuł, uśmiechnął się no i fajnie. Ja to za każdym razem jeszcze się śmieję i cieszę jak mnie małe pogilga haha :D Ja uważam, że mój mi po prostu zazdrości, że ja to czuję cały czas, a on musi wyczekać momentu mocniejszego kopniaczka :D

reklama
Hej. Juz jestem po wizycie. Biocenoza przedtem wyszla dobra, ale powiedzzialam mu ze mnie swedzialo I pieklo. Sprawdzil powiedzial, ze jest wzmozona wydzielina I zolta, ale nie smierdzi I zapisal mi gynalgin. Powiedzial, ze to dobry lek I warto do niego wrocic I po tym mi zrobi badania biocenoze znowu. Powiedzialam mu o bolu przy zalatwianiu sie, a on ze mam zrobic morfologie, mocz, przeciwciala krwinkowe, toxoplazmoze jeszcze raz I cos tam jeszcze. Sprawdzil dzidzi I potwierdzil plec bedzie chlopiec I wazy juz 400g! I mowil, zebym jie panikowala I za 2 tyg mam do niego znowu sie wstawic to zrobi polowkowe itp. :)
Gratuluję synka i super rośnie.
Więc spokojnie. Weź leki, porób badania i będzie dobrze.
A który to tydzień?

hej juz jestem :) wlasnie wrocilam z synem z zakonczenia roku szkolnego hurrra juz wakacje :):):) ja dziewczyny zazdroszcze wam :( dzis mam 16 tydzien a jeszcze nic nie czuje :( moze czasami jakies tam cos w brzuszku.... ale za to juz mi kreglosup daje popalic dzisiaj stalam 2 godziny a brzuch juz taki balonik hehe 5 min przed koncem zlitowala sie kobita i pytala czy moze chce usiasc :realmad: se pomyslalam teraz to ja ide do klasy i tam sobie usiade ehh szkoda mowic... was tez bola pachwiny ?? mnie to az ciagnie w dol jak za duzo chodze albo stoje :(
ale moj maz tylko czeka na pierwsze ruchy ktore on moze wyczuc na sama mysl cieszy sie jak dziecko hehehe a nasz synek tylko sie pyta kiedy bedzie wiadomo czy chclopiec czy dziewczynka bo on by bardzo chcial brata ale jak bedzie siostra to musi sie z tym oswoic :-D:-D:-D i zastanawiam sie czy moze isc do apteki i cis na te uplawy kupic zanim do lekarza pojde takie bez recepty bo juz te zapach mnie poprostu do szalu doprowadza :realmad::realmad::realmad:

hej juz jestem :) wlasnie wrocilam z synem z zakonczenia roku szkolnego hurrra juz wakacje :):):) ja dziewczyny zazdroszcze wam :( dzis mam 16 tydzien a jeszcze nic nie czuje :( moze czasami jakies tam cos w brzuszku.... ale za to juz mi kreglosup daje popalic dzisiaj stalam 2 godziny a brzuch juz taki balonik hehe 5 min przed koncem zlitowala sie kobita i pytala czy moze chce usiasc :realmad: se pomyslalam teraz to ja ide do klasy i tam sobie usiade ehh szkoda mowic... was tez bola pachwiny ?? mnie to az ciagnie w dol jak za duzo chodze albo stoje :(
ale moj maz tylko czeka na pierwsze ruchy ktore on moze wyczuc na sama mysl cieszy sie jak dziecko hehehe a nasz synek tylko sie pyta kiedy bedzie wiadomo czy chclopiec czy dziewczynka bo on by bardzo chcial brata ale jak bedzie siostra to musi sie z tym oswoic :-D:-D:-D i zastanawiam sie czy moze isc do apteki i cis na te uplawy kupic zanim do lekarza pojde takie bez recepty bo juz te zapach mnie poprostu do szalu doprowadza :realmad::realmad::realmad:
Tantum rosa, lacalyd, kiszobki, kora debu.

Jak Cie zlapie to jedz na dyzur po prostu. I sprobuj zauwazyc czy bol noe nasila sie po zjedzeniu czegos. Jesli by to byly kamienie na woreczku to po zjedzeniu np smietany, smazonego, ogolnie ciezkostrawnego bol sie nasila. Przerabialam po 1 ciazy. Zjadlam u kuzynki zupe zaprawiana smietana i tak mnie poskladalo, ze ledwo do domu dojechalam a 20 km mialam.
Dzięki, wylądowałam na odzidziale ginekologicznym, zostawiają mnie do jutra i badają wzdłuż i wszerz. Na razie po usg wiadomo, ze z dziećmi Ok. Pewnie jakaś kolka nerkowa ale sprawdza jeszcze wątrobę i pęcherzyk. Matko zanudzę się tu:)

Hej. Juz jestem po wizycie. Biocenoza przedtem wyszla dobra, ale powiedzzialam mu ze mnie swedzialo I pieklo. Sprawdzil powiedzial, ze jest wzmozona wydzielina I zolta, ale nie smierdzi I zapisal mi gynalgin. Powiedzial, ze to dobry lek I warto do niego wrocic I po tym mi zrobi badania biocenoze znowu. Powiedzialam mu o bolu przy zalatwianiu sie, a on ze mam zrobic morfologie, mocz, przeciwciala krwinkowe, toxoplazmoze jeszcze raz I cos tam jeszcze. Sprawdzil dzidzi I potwierdzil plec bedzie chlopiec I wazy juz 400g! I mowil, zebym jie panikowala I za 2 tyg mam do niego znowu sie wstawic to zrobi polowkowe itp. :)
Ja po kuracji gynalginem zaszlam w ciaze [emoji23] to znaczy po wstrzemiezliwosci spowodowanej leczeniem hahah

reklama
Do góry