reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny jak u was z wyprawkami macie juz a jak nie to kiedy zamkerzacie zrobic zakup ? Mam na allegro taka z torba turystyczna jest tam wszystko potrzebne dla mamy i dzidzusia [emoji7] maz chce kupic w listopadzie ale jak jak na poczatku grudnia ma porod to niewiem czy to nie za pozno... a jak wczesniej urodze.... kurcze procz kartonu ciuszkow nie mam nic jeszcze tak naprawde. Maz mowi ze na spokojnie sie kupi ale ja sie boje ze czegos nie zdazymy kupic i beda jaja... lozeczko wozek pościel do lozeczka itp mam juz wypatrzone tylko teraz syn idzie do szkoly do 5 klasy [emoji16]i pewnie mnie zezre wyprawka dla niego i jeszcze zaczynamy remocik w domu malowanie scian i tapeta 3d.... i ciagle cos....

Dziewczyny jak u was z wyprawkami macie juz a jak nie to kiedy zamkerzacie zrobic zakup ? Mam na allegro taka z torba turystyczna jest tam wszystko potrzebne dla mamy i dzidzusia [emoji7] maz chce kupic w listopadzie ale jak jak na poczatku grudnia ma porod to niewiem czy to nie za pozno... a jak wczesniej urodze.... kurcze procz kartonu ciuszkow nie mam nic jeszcze tak naprawde. Maz mowi ze na spokojnie sie kupi ale ja sie boje ze czegos nie zdazymy kupic i beda jaja... lozeczko wozek pościel do lozeczka itp mam juz wypatrzone tylko teraz syn idzie do szkoly do 5 klasy [emoji16]i pewnie mnie zezre wyprawka dla niego i jeszcze zaczynamy remocik w domu malowanie scian i tapeta 3d.... i ciagle cos....
Mi zostały rzeczy dla mnie wszystkie typu pizama, przybory higieniczne, laktator itp a dla malego zostało mi tylko kosmetyczne rzeczy plus jeszcze ze dwa przescieradelka do lozeczka i pokrowiec na przewijak, bo recznik to mi sie zawsze slizgal i mnie to wkurzalo. A i jeszcze czapeczki na wyjscie nie mam i na zime grubszej.

Ja planuję we wrześniu kupić większość, na październik zostawiam wózek i już ostatnie drobiazgi i myślę że torbę do szpitala tez zostawię na październik. W listopadzie zostaną tylko takie widzi mi się typu dodatkowe ubranka bo coś mi się spodoba itd. heheh [emoji16] aktualnie namierzamy jakieś fajne łóżeczko, mamy już komodę, rożek, prawie wszystkie ciuszki i jeszcze trochę drobiazgów [emoji4][emoji4][emoji4]

Ja mam 10 pieluch tetrowych, rożek i siatkę ciuszków po 2 z różnych rozmiarów, 4 pieluchy flanelowe i ostatnio w Rossmann kupiliśmy pampersy 1 bambusowe i 2 baby dream i tyle.
W październiku planuje w aptece gemini zamówienie robić(lista na wątku wyprawka).
Może we wrześniu kupię te ciuszki po 5-6 zestawów żeby było na 62-68 a resztą niech się mąż martwi.
Wózek hmmm mam upatrzony, ale kiedy zamówię? Może w listopadzie?
Termin na 13 listopada mam.
Teraz się skupiam na tym co tu i teraz i żeby te 9 tygodni do 37 tygodnia skończonego się doturlać.
Szczerze to jak masz kaskę to kupisz wszystko jednego dnia.
U mnie młodsza od września do 7 klasy idzie, starsza do 2 liceum(u niej to będą wydatki) a syn rozpoczyna studia.
Ja nawet nie wiem, co mu poza lapkiem na studia potrzeba?! No i kasą i wynajęciem czegoś, bo przecież nie będzie jeździł 50km w 1 stronę co dzień.
Złożyłaś wniosek o start 300+ ?

reklama
@springflower i @maksimas dobrze pamiętam, że dzisiaj wizytujecie???
Kciuki za wizyty!!!:D;)
Mam dopiero na 15, ale juz nie moge sie doczekac. Ide kupic sobie dodatkowe lustro, bo ciezko jest mi sie ogolic, przy tym co mam. Nie bede szla z takim buszem, mam fajnego ginekologa,heheheh Pozdrawiam cieplutko i zycze udanego dania:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Do góry