reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dobra zdycham dosłownie, zrobiłem im te kopytka zjadly z sosem a później jeszcze z cukrem, barszcz czerwony się gotuje, galaretka 3 warstwowa zrobione, ciasto wstępnie podszykowane więc już nie ma bata będę musiala je skończyć, w międzyczasie zrobił się syf w kuchni a ja z każdym krokiem myślalam ze umrę i nie dotrwam chwili kiedy się położę Ufff ale leżę jeszcze spać nie idę poczytam was i słońce zupę

reklama
Czasem mam takie wrażenie bo TEGO NIE ROBIĘ TAMTEGO NIE KUPUJĘ TO ZBĘDNE

Ja też idę najniższą linią oporu;) nie mam otulacza..I nie wiem co to? Ani kokonu, ani przewijaka.. ani kury..nawet gotowy kącik dla małej to po prostu łóżeczko z materacem na którym leży folią żeby się nie zakurzył.. W szafie ubrania i pościele i itp już poprasowane (dzięki Bogu) bo już teraz na noc nie mam siły.. D nie używałam tego wszystkiego i przeżył. Więc mam nadzieję tym razem też się uda. A że długo był cyckowy i spał że mną.. to i tak byłam uznawana za matkę wariatkę:p i nie mialam nic przeciwko. Tak czułam, tak robiłam.

Szczerze to zastanawiam się o ile porod będzie gorszy od bólu jaki towarzyszył różnym chorobom albo operacjom, które miałam. I czy na pewno będzie gorszy ;)Twój partner robi mnóstwo żeby pokazać że mu zależy! Szczerze? Obawiam się , ze mój S. nigdy w życiu nie dałby rady zrobić sensownych zakupów dla noworodka ani że bez mojego poganiania przygotowałby pokój dla małej. Będzie dobrze, nie martw się o jego nastawienie :)
On się cieszy że będzie miał dziecko, ale chodzi o to co będzie jak się urodzi czy będzie mi pomagal... Bo dopiero od miesiaca mi coś pomaga robi zakupy bo ja już tylko do łazienki chodzę ...ostatnio zadzwoniłam do sąsiadki żeby przyszła i mi ogarnęła dom bo syf taki że masakra cud że robaki się jeszcZe nie zaległy .. on nieraz ma trzy dni wolnego i nic nie robi leży i ogląda tv itd..dużo by opowiadać
Zobaczymy jak będzie dziecko, i jak wtedy będzie mi pomagał, on wdał się w swojego ojca że to kobieta ma wszystko w domu robić i jeszcze do pracy chodzić i najlepiej miu pieniądze oddawać.. a ja zarabiam więcej od niego..
Ja już się nie mogę doczekać jak wrócę do mojej pracy, cały czas się zastanawiam czy wziąć 6 miesięcy czy rok macierzyńskiego ...
No ale zobaczymy jak to będzie, musi dzidzia się urodzić cała i zdrowa wtedy się ogarnie temat ..

@Mati78 a jak tam wogole u Was bo coś przegapiłam pewnie
Jak u mnie? leżę i leżę chyba już niedługo odleżyny dostanę, a po tym wszystkim to zakwasy takie będę miała że hoho ... Ale staram się wstawać bo wtedy tak mnie te nerki nie nawalają .. już się nie mogę doczekać wtorku i wizyty u ginekologa ... Tylko kurcze nie mam wypisu ze szpitala, wczoraj dzwoniłam i jeszcze nie mają .. mam nerwa bo jestem ciekawa co oni tam wypiszą no i mojemu urologowi i gin. Bym pokazała ..

reklama
Jak u mnie? leżę i leżę chyba już niedługo odleżyny dostanę, a po tym wszystkim to zakwasy takie będę miała że hoho ... Ale staram się wstawać bo wtedy tak mnie te nerki nie nawalają .. już się nie mogę doczekać wtorku i wizyty u ginekologa ... Tylko kurcze nie mam wypisu ze szpitala, wczoraj dzwoniłam i jeszcze nie mają .. mam nerwa bo jestem ciekawa co oni tam wypiszą no i mojemu urologowi i gin. Bym pokazała ..

Mi tez było lepiej jak chodziłam od leżenia bolały ... teraz jak mi się uda poleżeć to dalej tak samo

Do góry