reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Martynaa12346 tsh z tego co słyszałam do powyżej 2 jest dobry aby zajść w ciążę.
Na prolaktyne endokrynolog przepisze Ci lek albo dostinex tylko ten drogi jest 2 tabletki kosztują 90 zl i zależy jaka dawkę dostaniesz bo ja brałam pół tabletki na tydzień ale zero skutków ubocznych lub przepisze ci bromergon tańszy bo ok 30 zl kosztuje ale po nim slablam i wymioty miałam i też tutaj zależy jaka dawka

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. A czy zbijanie takiej prolaktyny trwa długo ? Domyślam się że moja PRL po obciążeniu nie jest najwyższa bo czytałam na forum że nie które kobiety miały dużo wyższa.

Hej dziewczyny a ja przez dwa dni mierzyłam sobie cukier po tym poronieniu i w jednym dniu bez diety po 10 godz. snu naczczo był 117 i w drugi dzień z dietą też 117 dziwne że te same wartości . A dziś znów zjadłam kawałek pizzy co jest zabronione. I cukier po 2 h 107 w normie . Więc ja nie wiem co ze mną . Miała któraś cukrzycę po porodzie lub poronieniu .

Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj byłam w laboratorium. Wzięłam sobie dzień wolny w pracy. Jak odbiorę wyniki online, to Was poinformuję, jak wyszło.

@kasiula222 tutaj ci jedynie mogę poradzić mniej pieczywa białego, mniej słodyczy, i cukru. Mi od razu spadł z 108 na 100.
A teraz z innej beczki. Wczoraj trafiłam na SOR z bólem z lewej strony z tylu pleców tam gdzie nerka i ciągłym oparciem na mocz. Potem bol się przeniósł tutaj w dół podbrzusza tak jak jajniki. Najpierw miałam badania ginekologiczne zrobili mi usg i pobrali mocz. Wyszło mi że mam problem z zapaleniem. Wtedy trafiłam na inne badania z których mało co wyszło dostałam tylko antybiotyk i tyle.
Ale co mnie interesuje to zdjęcia z usg. I to co opisał. Wspominał o jakiś pecherzykach na którymś z jajnikow ten ginekolog w szpitalu.
15426132879591126517262707550201.jpg
Tutaj opis z usg i badanie moczu.20181119_084249.jpg
Teraz mi powiedzcie czy to jest możliwe że paski owulacyjne pokazały że jest owulacja a pęcherzyki nie pękły? Czy po prostu są to pęcherzyki które mogą być po owulacji?
Endometrium widoczne linijne o sr ok. 0,29 cm

Załączniki

• 15426132879591126517262707550201.jpg
    15426132879591126517262707550201.jpg
    890,1 KB · Wyświetleń: 78
  • 20181119_084249.jpg
    20181119_084249.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 93
reklama
@Ela93 może paski źle pokazały i dopiero teraz będziesz miała owulacje. Ja na swoim przykładzie powiem, ze paski pokazywały mi nawet nie w dni płodne owulacje. Dlatego przestałam ich używać. Można powiedzieć, że organizm po poronieniu szaleje u mnie powinien być już druga @ a jest znowu opóźnienie, nie wiem kiedy to wszystko wyrówna sie

Do góry