reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Hej [emoji6] czy mogę się przyłączyć? Podczytuje Was od jakiegoś czasu, w końcu postanowiłam się przyłączyć [emoji6][emoji4]
Staramy się od 5 miesięcy, mam 27 lat. Byłam u ginekologa w styczniu, powiedział że wszystko jest w porządku, nie ma potrzeby robić żadnych badań. Jedynie po roku zgłosić się jeżeli nic nie wyjdzie.
Przez to, że większość znajomych szybko zachodzi w ciążę nawet nie chcę zdradzać się z tym, że próbujemy.
W tym miesiącu zaczęłam mierzyć temperaturę, mija 5 dni od owulacji. Szyjka nisko ułożona, twarda. Temperatura wysoka.
Brzuch mnie pobolewa jak przed okresem. Coś czuję że nic z tego nie będzie.
Dołujące to...

Witaj i zapraszamy. :) gdzie mierzysz temperaturę i o jakiej godzinie? Wydaje mi się, że lekarz powinien skierować cię na badania, nawet jeśli twierdzi, że nie ma takiej potrzeby. Ja nie wiem co lekarze maja z tym '' przyjdź do mnie jak do roku nie zajdziesz w ciążę. '' Jestem zdania, że podstawowe badania powinny zostać zrobione. Broń boże, nie życzę Ci tego, ale lekarz twierdzi, że nie musisz mieć robionych badań, a co jak się okaże, że jakoś wynik z badań nie jest w normie? Lepiej dmuchać na zimne. :) poproś o te podstawowe badania. Mojej koleżance ginekolog powiedział tak samo, a jak nie mogła zajść przez 4 miesiące to stwierdziła, że zrobi te badania i zrobiła i się okazało, że niektóre wyniki nie były w normie...

Życzę ujrzenia jak najszybciej dwóch kresek. ❤️

reklama
Kochana musimy próbować tylko nie wiem na jak długo jeszcze mi zostało sil. Jak byłam młodsza myślałam że wystarczy raz bzyknac się z facetem i jest ciaza a tu takie rozczarowanie. Trzeba się tak na trudzic że szok. Ale nic nie poradzimy. Chcemy mieć dziecko to musimy robić wszystko co jest tylko możliwe i ułatwi nam te starania. Samo się to nie zrobi

Wierz mi, że gdy byłam młodsza, to myślałam tak samo.'' Raz się bzykne ze swoim i będzie dziecko, na 100%, a więc muszę się zabezpieczać z nim'' wszystko wydawało się tak proste dopóki nie zaczęło się starać o swoją fasolke... Damy radę, tak jak już wcześniej wspomniałam - my kobiety to silna płeć. :) choć nie powiem, dziś łzy leciały ciurkiem i mój mąż był przy mnie cały czas, obiecał mi, że jeszcze będę w ciąży 3 razy i będziemy mieć swoje upragnione szczęście i nie jedno, a trójkę. :) jeszcze nie dawno chciał jedno. :)

Dzięki [emoji6]
Witaj. Super że dołączyłas razem raźniej. Im nas staraczek więcej tym lepiej. Gin po samym usg powiedział ci że żadnych badań nie trzeba robić?
Życzę aby szybko się udało i powodzenia w staraniach.
Panuje tutaj ciepła atmosfera [emoji7]
Tak, byłam u niego pierwszy raz. Zbadał mnie, wypadło, że byłam tuż przed owulacja. Powiedział że wszystko wygląda bardzo ładnie i w ciągu 24h powinna nastąpić owulacja. Niestety partner się zestresowal i nic z tego nie wyszło [emoji17]
Podpowiecie mi kiedy najlepiej zrobić badania z krwi, tarczyca, prolaktyna, w którym dniu cyklu?
Chciałabym jeszcze raz udać się do lekarza z wynikami badań może coś mi podpowie.
Mam cykle 31 dni, okres wypada mi 06.05 Owulacje miałam 23.04

Witamy :-)
U mnie dziś leniwy dzień. Mąż przygotował pyszną swojej roboty pizzę i teraz ruszyć się nie mogę :p
A na dodatek moje dziecko ma podwyższoną temperaturę mimo że dopiero tydzień temu wróciła do przedszkola po chorobie. Dobrze że mąż ma w tym tygodniu wolne bo ja byłam z mała 2 tygodnie na zwolnieniu w tym miesiącu. Normalnie ręce opadają...
Czekam cierpliwie na swoje testowanie do przyszłego poniedziałku chociaż nie wiem czy nie zrobię testu wcześniej dla spokoju ducha żeby móc się w majówkę wina napić :-)

A kiedy wypada ci miesiączka? :)

Dzięki, taki mam plan - zrobić podstawowe badania. Tylko mam do Was prośbę w jakim dniu cyklu i jakie?
Mierze w pochwie i codziennie o 5:30
Witaj i zapraszamy. :) gdzie mierzysz temperaturę i o jakiej godzinie? Wydaje mi się, że lekarz powinien skierować cię na badania, nawet jeśli twierdzi, że nie ma takiej potrzeby. Ja nie wiem co lekarze maja z tym '' przyjdź do mnie jak do roku nie zajdziesz w ciążę. '' Jestem zdania, że podstawowe badania powinny zostać zrobione. Broń boże, nie życzę Ci tego, ale lekarz twierdzi, że nie musisz mieć robionych badań, a co jak się okaże, że jakoś wynik z badań nie jest w normie? Lepiej dmuchać na zimne. :) poproś o te podstawowe badania. Mojej koleżance ginekolog powiedział tak samo, a jak nie mogła zajść przez 4 miesiące to stwierdziła, że zrobi te badania i zrobiła i się okazało, że niektóre wyniki nie były w normie...

Życzę ujrzenia jak najszybciej dwóch kresek. [emoji3590]

Witam dziewczyny po ponad tygodniu nieobecności. @Przyszła i poszła juz sobie u lekarza byłam badania hormonalne porobione i jest wszystko w porzadeczku. Po kolejnej wizycie u lekarza robimy cykl monitorowany. Jak dobrze liczymy od jutra rozpoczynamy fikołki z mężem może tym razem się uda.
Pozdrawiam.
Ps.mam nadzieje ze jakieś 2 kreski nam się pojawiły w tym tygodniu

Dzięki, taki mam plan - zrobić podstawowe badania. Tylko mam do Was prośbę w jakim dniu cyklu i jakie?

Pytałam o temperaturę, bo wiele kobiet popełnia błąd w mierzeniu :) taka moja rada, jeśli nie wiesz - gdy mierzysz, to termometr powinnaś wsadzić tak głęboko, dopóki nie poczujesz tego '' końca '' wiesz o co chodzi? Bo to też jest ważne przy mierzeniu, ale fajnie, że zacząłeś więcej się dowiesz o swoim ciele. :) zrób badania 2 tygodnie przed miesiączką, myślę, że to będzie dobry czas. Ale może inne dziewczyny są bardziej doświadczone na ten temat, bo ja np badania robiłam 2 tygodnie przed miesiączką.

Hejka. Ja mam dość słabe doświadczenie ale badania lekarz kazał mi zrobić w czasie miesiączki najlepiej 2-4 dzień. Mówił ze wtedy najbardziej wiarygodne są

Witam dziewczyny po ponad tygodniu nieobecności. @Przyszła i poszła juz sobie u lekarza byłam badania hormonalne porobione i jest wszystko w porzadeczku. Po kolejnej wizycie u lekarza robimy cykl monitorowany. Jak dobrze liczymy od jutra rozpoczynamy fikołki z mężem może tym razem się uda.
Pozdrawiam.
Ps.mam nadzieje ze jakieś 2 kreski nam się pojawiły w tym tygodniu
Witaj :) u mnie @ się też pojawiła. Niestety... Ale coś dziewczyny pisały pod moim tematem, że jeśli wychodziły blade kreski to mogła być to ciąża biochemiczna i radzą, abym w maju się starała dopóki ten hormon ciążowy jest. No zobaczymy, w maju się staram, a jak nie wyjdzie to zaczynam od lipca/sierpnia, żeby się trochę zregenerować. :)

reklama
Pytałam o temperaturę, bo wiele kobiet popełnia błąd w mierzeniu :) taka moja rada, jeśli nie wiesz - gdy mierzysz, to termometr powinnaś wsadzić tak głęboko, dopóki nie poczujesz tego '' końca '' wiesz o co chodzi? Bo to też jest ważne przy mierzeniu, ale fajnie, że zacząłeś więcej się dowiesz o swoim ciele. :) zrób badania 2 tygodnie przed miesiączką, myślę, że to będzie dobry czas. Ale może inne dziewczyny są bardziej doświadczone na ten temat, bo ja np badania robiłam 2 tygodnie przed miesiączką.
Nie wiedziałam tego, dzięki za radę [emoji6]

Do góry