reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2019

Ja najwiekszy dylemat mam z wozkiem haha :D ciagle przegladam i wiem ze jak nadejdzie moment na jego kupno to dalej bede sie wahac :) Przyszla babcia zaoferowala ze ona kupi wozek bo wedlug tradycji to dziadkowie musza kupic, ale jestem przekonana ze jesli juz, to wczesniej to z nami skonfrontuje i wspolnie wybierzemy.

reklama
i
Wydatek to jest naprawdę spory przy pierwszym dziecku , ja na szczęście mam wszystko na świeżo po moim synku oczywiście dokupie kilka rzeczy ale raczej ta największe wydatki mam za sobą i cieszyłam się że zaczęłam myśleć o rzeczach dla dziecka już od 4 miesiąca , co miesiąc jakiś zakup bo jak zostawić wszystko naraz to można pójść z torbami ;D są rzeczy totalnie nie trafione i niepotrzebne to napewno ale już teraz wiem na co zwracać przynajmniej uwagę
Co z wyprawki uwazasz za bezuzyteczne lub niepotrzebne? [emoji4]

A jeszcze zapytam Was czy też Was otaczają tacy zazdrosni ludzie ? Ja powiem szczerze że strasznie dużo osób mi zazdrości że mam synka że dobrego męża i jeszcze jak sie dowiedzą o ciąży to już chyba będę musiała chodzić całą na czerwono ubrana ;p w moim życiu jest tyle zawistnych osób które tak zazdroszczą że aż strach ....

To jak będzie sapał powiedz żeby sie w dupe pocałował. A z zusem wystarczy żebyś sie pilnowała i była w domu od 7-15 od poniedziałku do piatku w razie kontroli w domu. A lekarz napewno podstawy do zwolnienia wypisze. Nawet gdyby wezwali Cie na komisje. Nikt nie udowodni że ciężarna nie ma bóli w podbrzuszyu vzy pleców i nie ma zagrożenia poronieniem. :)
Dokładnie tak. Poza tym na komisji też jest lekarz i raczej boją się podważyć kompetencje kogoś po fachu. A co do godzin to zawsze możesz być na badaniach wszyscy wiedzą że w ciąży i nie brakuje.

Co z wyprawki uwazasz za bezuzyteczne lub niepotrzebne? [emoji4]
Monitor oddechu nie użyty ani razu , kupiłam też tragiczny wózek który się zaraz zepsuł i musiałam kupić inny ;) podgrzewacz do butelek mi się nie przydał , laktator ręczny (kupiłam wkoncu elektryczny 3 razy szybszy) bluzki do 3 m wkladane przez głowę , zdecydowanie jeansy do 12m , koszule do 15m, body zapinane na plecach lub wkładane przez głowę, majtki na pieluchy tetrowe

Ja wózek jak już to tylko używany, 3w1 pewnie :)
Ja bym chciała nowy kupić. Znalazłam babkę która sprzedaje nowe z bazą i fotelikiem 3w1 za 1500 zł więc nie opłaca mi się kupić używanego za 800-900 zł plus bazy za 800 zł. A potem sobie zostawię na następne :)

Z tym że jeśli była kontrola i Cie nie zastała musisz wyjaśnić i najlepiej przedstawić dowody. Czyli paragony, wynuki itp.
Ja miałam ciąży kontrole i powiem że ledwo bo akurat spałam i dobrze że syn słyszał domofon :p

Co do zazdrosnych ludzi, nie zwracam uwagi. Ale napewno słyszę że mam dzieci dla 500+ i emerytury.

Z tym że jeśli była kontrola i Cie nie zastała musisz wyjaśnić i najlepiej przedstawić dowody. Czyli paragony, wynuki itp.
Ja miałam ciąży kontrole i powiem że ledwo bo akurat spałam i dobrze że syn słyszał domofon :p

Co do zazdrosnych ludzi, nie zwracam uwagi. Ale napewno słyszę że mam dzieci dla 500+ i emerytury.
Szczerze powiem że akurat w domu to ja siedzę non stop bo z synkiem i tak hehe chyba że na spacer się wybieramy a na zakupy to ja jeżdżę sporadycznie bo nienawidzę !;)

reklama
Do góry