reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chyba na tym etapie nie słucha się serduszka Ale mogę się mylić [emoji848][emoji848]

Na takim etapie raczej się nie słucha, choć różne są praktyki i zależy od lekarza. A mi na początku lekarz mierzył coś tam i na tej podstawie liczył sobie ile uderzeń bylo ;) trzymam kciuki dalej za poniedziałek ;)

reklama
@Takaja123 a mogę zapytać jaka jest Twoja historia ?
Dzięki za słowa wsparcia [emoji8]
Dwa lata temu ciąża obumarła w 8tc serce przestało bic. Leżałam w szpitalu przed trzy dni wywoływały poronienie, aż skończyło się zabiegiem no nie wszystko się oczyściło. Dwa dni przed tą nieszczęsną wizyta robiłam badania i wszystko książkowo było 😥 w marcu 2019 ciąża biochemiczna później infekcja i mnie i u męża teraz mąż ma problemy przez to i stoimy w miejscu.
Lekarz zalecił mi badania po poronieniu cześć robiłam sama. Teraz jeśli zajdę w ciążę mam brać duphaston, luteinę dopochwowo i heparyne. Taka moja historia. Tyle czasu minęło, a ja dalej sobie nie radzę z tym. Swoje trzeba przepłakać. Gdyby można było się starać to co innego, a tu mamy pod górkę od roku i nic nie jest lepiej.

Przykro mi bo historia też smutna i ciężka [emoji25]
Ale tak jak napisałaś wszystko ma swój czas...
Ja na wcześniej w czerwcu mogę się starać o nowa stymulację, póki co rekonwalescencja i muszę jakoś dojść do siebie.
Jeszcze w szpitalu zadają mi wciąż od wczoraj pytania cze będę badała płeć dziecka i wogole [emoji3525] jakie to wszystko trudne.
A Wy też badakiscie próbkę i robiliście pochówek sami ?
Przytulam Cię mocno [emoji3590]
Dwa lata temu ciąża obumarła w 8tc serce przestało bic. Leżałam w szpitalu przed trzy dni wywoływały poronienie, aż skończyło się zabiegiem no nie wszystko się oczyściło. Dwa dni przed tą nieszczęsną wizyta robiłam badania i wszystko książkowo było [emoji26] w marcu 2019 ciąża biochemiczna później infekcja i mnie i u męża teraz mąż ma problemy przez to i stoimy w miejscu.
Lekarz zalecił mi badania po poronieniu cześć robiłam sama. Teraz jeśli zajdę w ciążę mam brać duphaston, luteinę dopochwowo i heparyne. Taka moja historia. Tyle czasu minęło, a ja dalej sobie nie radzę z tym. Swoje trzeba przepłakać. Gdyby można było się starać to co innego, a tu mamy pod górkę od roku i nic nie jest lepiej.

Hej dziewczyny byłam dzisiaj na kontrolnych badaniach u rodzinnego z krwi ale nie pobrali mi jej bo z żadnej części z dwuch rąk nie leciała krew[emoji2368]

Super dobre wiadomości. Bicie serca u takiego maluszka to między 110 a 160 więc masz po środku i jest w jak najlepszym porządku. Nie masz co się martwić. Trzeba ufać lekarzowi[emoji3059][emoji3059]

Słyszałaś serduszko czy tylko powiedział że bije i ile uderzeń na minutę?

Właśnie w 7 tygodniu powinno być minimum 135 i z dnia na dzien powinno rosnąć do 9 tygodnia, gdzie ma największa wartość i później spada. Tak mówił lekarz.
Lekarz puścił na sekunde dosłownie żeby sprawdzić ile jest uderzeń. Trochę mnie to martwi teraz ale nic nie zrobię.

reklama
Do góry