reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Z Tobą jest wszystko w porządku. Ja bardzo chciałam ale "za pierwszym razem" skończyło sie na pieszczotach bo byłam pewna że chce ale jednak w ostatniej chwili zwątpiłam. Nasz seks po stratach też jest inny. Mniej przyjemności sprawia. Ale nie u każdego tak musi być. Jak będziesz gotowa to będziesz wiedziała. Nie zmuszaj się bo nie warto. Mąż/partner powinien zrozumieć.

Dziękuję za wpis 😘
Myślę że czas u mnie zrobi swoje, czuję że trochę to potrwa ale inaczej się nie da.

Powiem Ci ze ja już mam dość tego stanu. Mi się skończyły leki na IO i stopniowo odstawiłam bo w DE twierdzą że te leki nie działają a tylko niszczą wątrobę [emoji1787] ale znalazłam polke która jest dietetyczka i wprowadzamy dietę plus minimalny ruch żeby ataków nie wywołać.

A jakie bralas leki na IO a jakie teraz bierzesz?
Do tej pory kombinowali u mnie z metforminą, ale zawsze kończyło się biegunkami. Teraz zdecydowałam się na liraglutyd w iniekcji podskórnej. Miało wyregulować mi cukier i pomóc zrzucić wagę. Ale oczywiście najmniejsza dawka nie działała, od tygodnia biorę podwójną dawkę to tyle, że cukier jest lepszy, a waga 2kg na plusie 😂 Także jak przez 3-4mce nie ruszy waga to odstawie to *****, bo w tej dawce cena leku razem z igłami wynosi od 300 do 500zł (zależy w jakiej aptece znajdziesz lek). Mało tego dostałam go od endokrynolog, a w ulotce pisze jak byk, że przy braniu tego leku częściej występowały nowotwory tarczycy. Trzeba być pod stałą kontrolą, a wiadomo jak teraz jest z wizytami w dobie koronawirusa.

Wczoraj na wizycie u gina dowiedziałam sięnże serduszko przestało bić, zatrzymało sie na 10 tygodni, ja wczoraj miałam mieć 11+3, to była moja pierwsza ciąża, mimo że wiediałam że zdarza się że serduszko przestaje bić, nie sądziłam że dotknie to mnie [emoji25] myślałam że podejdę do tego spokojnie, a tymczasem co o tym pomyślę to chce mi się płakać.
Jutro rano jadę do szpitala na zabieg [emoji25] denerwuję się strasznie, mimo zapewnień lekarki że nic nie będę czuć, sam szpital mnie przeraża i cała ta atmosfera, brak bliskiej osoby obok [emoji25]

Bardzo mi przykro z powodu straty.. :(
Musisz być dzielna, wiem jak to boli. U mnie całe szczęście obyło się bez zabiegu. Będzie dobrze. Musi być.

Do tej pory kombinowali u mnie z metforminą, ale zawsze kończyło się biegunkami. Teraz zdecydowałam się na liraglutyd w iniekcji podskórnej. Miało wyregulować mi cukier i pomóc zrzucić wagę. Ale oczywiście najmniejsza dawka nie działała, od tygodnia biorę podwójną dawkę to tyle, że cukier jest lepszy, a waga 2kg na plusie [emoji23] Także jak przez 3-4mce nie ruszy waga to odstawie to *****, bo w tej dawce cena leku razem z igłami wynosi od 300 do 500zł (zależy w jakiej aptece znajdziesz lek). Mało tego dostałam go od endokrynolog, a w ulotce pisze jak byk, że przy braniu tego leku częściej występowały nowotwory tarczycy. Trzeba być pod stałą kontrolą, a wiadomo jak teraz jest z wizytami w dobie koronawirusa.
Ja zawsze pierwsze 2 tyg miałam biegunkę. Lepiej się czułam na metforminie i jakoś tak "bezpieczniej" się czuję.

A jakąś dietę masz? Jak byłam parę lat młodsza i brałam glucofasch xr to chudłam bez diety i bez większego ruchu a teraz? Teraz to chyba stara jestem[emoji1787] Jeszcze teraz nie mam metforminy to chyba się boję cukrzycy typu 1 i wezmę się za siebie bo już co raz bliżej mi do niej.

No to ładny ci lek endo dała.

reklama
Do góry