reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2020

Moje malenstwo cos nie uchwytne dzis na detektorze. Tętno sie pokazuje w tych okolicach co mierzylam ostatnio ale slychac tylko straszny szmer albo bulgotanie w moim brzuchu 😂😂😂 nie bede go juz tak podglądać codziennie 😂 chcialam posuchac na zywo tego magicznego dzwieku znowu ale no nie złapie i pozostalo mi nagranie z wczoraj 😅 dam mu spokoj na kilka dni. Wczoraj slyszalam wiec wszystko musi byc dobrze 🥰🥰🥰

reklama
Piękna masz tą córkę
emoji3059.png
bardzo fajnie że Ci pomaga w kuchni, i chwała też dla Ciebie, że dajesz i pozwalasz.

Bo czasami 17 latek sam sobie kanapki nie zrobi...
Miałam klientke, która miała 17 letniego syna i na noc mu buzię kremem smaruje... chyba do sama skrzywdziła...
Dziekuje 😊 chociaz z tym pomaganiem to bez przesady, jest pare rzeczy co lubi robic, zwlaszcza jesli to jest lepienie czegos, albo z tata razem makaron z maszynki krecili, potem cale mieszkanie jest w mace 😂 ale to jak jej sie zachce. A nie raz to wola, zeby jej wode do szklanki nalac, bo taka biedna nieporadna
Nie myslalam, ze tak dlugo Cie beda trzymac w tym szpitalu 😯
Moje malenstwo cos nie uchwytne dzis na detektorze. Tętno sie pokazuje w tych okolicach co mierzylam ostatnio ale slychac tylko straszny szmer albo bulgotanie w moim brzuchu 😂😂😂 nie bede go juz tak podglądać codziennie 😂 chcialam posuchac na zywo tego magicznego dzwieku znowu ale no nie złapie i pozostalo mi nagranie z wczoraj 😅 dam mu spokoj na kilka dni. Wczoraj slyszalam wiec wszystko musi byc dobrze 🥰🥰🥰
A mi sie wczoraj na noc udalo szybciutko i to bez wiekszego naciskania, wiec zaskoczona bylam 😍

Dziekuje 😊 chociaz z tym pomaganiem to bez przesady, jest pare rzeczy co lubi robic, zwlaszcza jesli to jest lepienie czegos, albo z tata razem makaron z maszynki krecili, potem cale mieszkanie jest w mace 😂 ale to jak jej sie zachce. A nie raz to wola, zeby jej wode do szklanki nalac, bo taka biedna nieporadna

A mi sie wczoraj na noc udalo szybciutko i to bez wiekszego naciskania, wiec zaskoczona bylam 😍
Mój wstydniś chyba jakiś i sie tam gdzieś chowa 😂😂😂 no ale wzdęcia towarzyszą mi dzis od samego rana już więc mozliwe ze dlatego byl utrudniony dostęp...wczoraj bylam w aptece bo znalazlam cos co mozna stosowac na nie w ciazy ale apteki w poblizu zamkniete 😒

Łeb mi rozsadza, jeszcze nie zasnęłam...

Teraz to już chyba i z głodu, i że stresu...od wczorajszego obiadu nic nie zjadłam A kolacji mi już nie pozwolili [emoji2955][emoji52] z racji porannej krwi.

Ty w szpitalu pewnie dla tego nie mogłaś spać no i z głodu.. Ja do 4.30 nie spałam bo myślę o usg :/ też się wnkoncu głodna zrobilam ehh.

Dzień dobry.
@Blaankaa jak dobrze że pojechałaś sprawdzić i wszystko jest okej :) trzymam kciuki żeby plamien już nie było, luteina powinna sobie z nimi dać radę, a ty odpoczywaj :)
@EvilDesiree to miłe bardzo jak wszyscy gratulują w pracy :) i podziwiam że chodzisz pomagać :)
@aninek ależ ta Twoja blondyneczka urocza! :) Fajny mały pomocnik :)
Ja się troszkę wystraszyłam bo wzięłam wczoraj te krople przeciwwymiotne (smakują mentolem i alkoholem okropne!) pomogły na mdłości aż tak że w nocy ich nawet nie miałam i się zmartwiłam czy one aby nie za mocne i coś dzidzi się nie stało :( wiem że wzięłam ledwo 1/4 dawki dziennej przepisanej przez lekarza ale jakoś jak ktoś wymiotuje codziennie a potem wieczór i noc spokojna to aż się boi. Muszę głowie uspokoić i pamiętać żeby jutro umówić sobie to USG prenatalne bo mi kurcze wszystkie terminy pozajmują! :)

Mi też pomagały tabl na wymioty, spokojnie ;)

Ma 7 lat, no z tym zawijaniem to jej pomagam, ale pierogi juz zlepia bardzo dobrze, tylko czasem do nich na kicha 😂

Ja sie wcale blondynki niespodziewalam, myslalam ze bedzie miec czarne krecone wlosy po tatusiu, a tu w ogole jak sie urodzila to byla ruda 😂

Blaankaa ciesz sie, zr u Ciebie wszystko dobrze i oby sie nie powtorzylo plamienie 😘

Haha z tym kichaniem to I u nas się zdarzy :D ja też staram się dzieci angażować Choc powiem że łatwiej jedno bo jak jest ich więcej to są przepychanki.. " A on miał więcej do zrobienia" już na szczęście jest lepiej ale początki były ciężkie. Mój straszak już sam od A do z upiecze ciasto, potrafi zrobić owsianke, jajecznicę, kanapki. Da sobie radę w życiu. Drugi syn też już sporo robi, często ich angażuje do obierania krojenia warzyw itd.

Mój bobasek od 2 czy 3 dni nie chce się dac usłyszeć, gdzieś głęboko słyszę delikatny dźwięk zagluszamy przez moje tętno i szumy. Bawi się w chowanego :D

Właśnie są dni że uda mi się odrazu znalezc jak tylko przyloze A są takie że szukam I szukam I nic.

Tak z tym pomaganie to dzieci muszą chcieć bo na siłę duzo nie zrobię.. Choc ja nie raz daje im jako obowiązek coś zrobić :) na zasadzie obrać ziemniaki, kiedyś synowie mi podziękuja że ich chłop wie jak się noz trzyma :D haha

Ja jutro odbieram detektor z paczkomatu 😍 jezu jak sie nie mogę doczekac :D
5 dni do usg !!

Dziś mi się śniło, że byłam na usg że było wiecej niz jedno dziecko :o

Cały czas czekam na te Twoje wiesci po usg :D

reklama
Myślę że na moją paranoje detektor jak znalazł tylko od którego tygodnia stosujecie? Jestem 9+6 a jest napisane na nich że od 12😁

Do góry