reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Kasiad,jesli jest ta alergia,to ja bym nie podawala raczej.Chyba,ze poczekasz az teraz sie wszystko zagoi i sprobujesz podac jednak HA.Najtaniej Bebilon HA znalazlam w Carrefurze(nie wiem jak to sie pisze;-))za 20,69 zł.Bedziesz wiedziala jak Oliwka zareaguje na to mleko i czy faktycznie nie obejdzie sie bez nutramigenu.
Konradek ma niestety male suche zmiany za uszkami,wiec chyba nie bedzie mogl pic tego mleczka,a szkoda bo juz mu zasmakowało:-(.Musze isc do pediatry.

reklama
Kasiu, myśle, że nie powinnaś podawać tego mleka. Może lepiej niech pije trochę sojowego, jeżeli chce. Jak pamietam dawałaś je już jakiś czas temu i było ok. A lekarze są rózni. Madzia miała skazę bardzo mocną, a lekarz mi kazał dawać Bebiko1. I nie docierało do niego, ze jest uczulona. A poszłam do drugiej i przepisała mi Pro Sobee. Majka nie che pić zadnego tego mleka " bez mleka", wiec pozostaje tylko cyc i Sinlac. A Madzia nie piła mleka do 5 lat i nic się nie działo. Jadła oczywiście przetwory.

Joasiu, ja kupuję dla Mai przepiórcze jajeczka. Kupuję je w ALTI-m koło mnie. Nie pamietam ile kosztują. Maja najchętniej je je w postaci jajecznicy. Robię ją z 3-4 jajeczek.

Kasiu, myśle, że nie powinnaś podawać tego mleka. Może lepiej niech pije trochę sojowego, jeżeli chce. Jak pamietam dawałaś je już jakiś czas temu i było ok. A lekarze są rózni. Madzia miała skazę bardzo mocną, a lekarz mi kazał dawać Bebiko1. I nie docierało do niego, ze jest uczulona. A poszłam do drugiej i przepisała mi Pro Sobee. Majka nie che pić zadnego tego mleka " bez mleka", wiec pozostaje tylko cyc i Sinlac. A Madzia nie piła mleka do 5 lat i nic się nie działo. Jadła oczywiście przetwory.
No właśnie mam ochotę tak zrobić Ewamat. Na początek kupię Oliwce Isomil 2 (dostanę receptę od jednej babeczki na chorobę przewlekłą) i będę co jakiś czas (jak już skóra będzie zupełnie gładka) wprowadzała kolejny przetwór z nabiału, jak nie będzie uczulał to ok, jak będzie to zrezygnuję z niego. Dopiero za jakiś dłuższy czas spróbuję z mlekiem HA.

Szkoda, że nie ma próbek tego mleka HA, bo trochę mi szkoda wydać 30 zł na opakowanie mleka, a potem je wyrzucić, bo jestem prawie pewna, że Oliwka zareaguje uczuleniem, skoro na ser zareagowała.
Co ta lekarka tak sie uparła?Ja bym dała sobi spokój na razie z tym mlekiem,a próbowała przetwory,typu twaróg,czy jogurt.
Powiem Ci,że jak poszłam raz po receptę na mleko,była jakaś dziwna lekarka i mi tez gadała głupoty,typu,proszę podać inne mleko,nabiał.Wkurzyłam sie wtedy i pokazałam jej Kubę ze zmianami,od razu sie "zamknęła" i bez słowa wypisała reeptę.:confused:

No właśnie Rozalka, może zrobiłam błąd, że poszłam do lekarza, jak Oliwki zmiana była już bardzo mała. W każdym razie decyzja już podjęta, że z mlekiem HA jednak trochę poczekam :tak:

No właśnie Rozalka, może zrobiłam błąd, że poszłam do lekarza, jak Oliwki zmiana była już bardzo mała. W każdym razie decyzja już podjęta, że z mlekiem HA jednak trochę poczekam :tak:
Zrób tak jak podpowiada Ci matczyna intuicja.Spokojnie.Będzie dobrze.:tak:

No właśnie mam ochotę tak zrobić Ewamat. Na początek kupię Oliwce Isomil 2 (dostanę receptę od jednej babeczki na chorobę przewlekłą) i będę co jakiś czas (jak już skóra będzie zupełnie gładka) wprowadzała kolejny przetwór z nabiału, jak nie będzie uczulał to ok, jak będzie to zrezygnuję z niego. Dopiero za jakiś dłuższy czas spróbuję z mlekiem HA.
tylko ,ze 3 puszki nie starcza na długo:baffled:
co zrobisz potem?

Agusia, na trochę mi wystarczą, bo ja nadal chcę karmić piersią, tylko z mleka sojowego robić czasem zupki mleczne czy budyń.
W międzyczasie będę robić prowokacje przetworami mlecznymi. Jak Oliwka nadal będzie reagowała na nie zmianami to pójdę do lekarki i powiem jej, że młoda na wszystko reaguje alergią i będzie musiała mi wypisać receptę.
A w międzyczasie przy okazji sprawdzę jak toleruje to mleko sojowe, bo znam przypadki, że dziecko uczuliło się na mleko sojowe, pomimo, że wcześniej je piło i było wszystko ok.

reklama
Emilkę chyba uczuliło to kiwi co zjadła bo jak tylko dostała to na drugi dzień wyszło jej kilka krostek na policzku :baffled: i jej nie schodzą nie mam pojęcia czym to posmarować by w końcu zeszły :no:

Do góry