Wczoraj Tomek kupił Oliwce nową porcję jajek przepiórczych w Carrefourze i specjalnie sprawdziłam na rachunku, za 18 sztuk zapłacił 5,50 zł, także u Ciebie w Almie Joasiek jeszcze nie jest tak źle z ceną za te jajka.Kasiad a ile za nie płacisz? Pytam tak z ciekawości.... ja kupiłam je w Almie która nie jest tanim sklepem - zapłaciłam 5,40zł za 18 sztuk. Ale w żadnym innym w pobliżu ich nie mieli![]()
reklama
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Wiki nie służą mandarynkiOliwce za to nie służy mango, ulewa jej się po nim, więc pewnie jest uczulonatak samo jej się ulewa po czekoladzie. Ale jak mango je w słoiczkach, to już nie ma problemu, rekacja jest tylko po świeżych owocach, także w sumie nie wiem, czy to uczulenie czy nie
Po cytrusach natomiast nie ma nagatywnej reakcji, za pomiarańczami i mandarynkami to Oli się wprost zabija!

Miśka 5
Mamy lutowe'07
winogrona oczywiście bez skórki i pestek, małe na pół wieksze na kilka kawałeczkówa jak podajecie dziecku pomarancze i winogrona tylko obrane ze skorki czy jakos pokrojone
Ja, Karola, obieram każdą cząstkę z błonki i podaję jeśli to mandarynka to całą, a jeśli pomarańcza to cząstkę zazwyczaj dzielę na 3 części.
ja tak samo

rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
ja tak samowinogrono dzielę na połowę i wyciągam pestki i ściągam skórkę
![]()

madzix
Fanka BB :)
A u nas potworna alergia na cytrusy i chyba wszystkie mniej lub bardziej egzotyczne owoce, nawet winogrona. Z owoców Marta moze jesc tylko banany i gruszki, nawet jabłka odpadaja:-(Czekam na lato-moze czeresnie albo jagody jej posłużą?
reklama
agusia9915
Matka wariatka
pytam bo nie mam pojecia ?
czy jesli dziecko jest uczulone na marchewke (zostało sprawdzone) to nadal musi pic melko beblion pepti.???
i jesli zrezygnuje sie z marchewki w posiłkach to nadal nie powinna jesc kasz ..........ryzowej , kukurydzianej, inne(jeszcze nie jadła po sprawdzeniu cały czas tylko sinlac)
czy jesli dziecko jest uczulone na marchewke (zostało sprawdzone) to nadal musi pic melko beblion pepti.???
i jesli zrezygnuje sie z marchewki w posiłkach to nadal nie powinna jesc kasz ..........ryzowej , kukurydzianej, inne(jeszcze nie jadła po sprawdzeniu cały czas tylko sinlac)