reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Tak się cieszyłam, że po wprowadzeniu nabiału Oli nie ma oznak alergii, a tu niestety dziś skóra na twarzy zrobiła się szorstka i łuszczy się miejscami, na uszach najgorzej, ale poliki też już robią się brzydkie :-(
Lekarka kazała mi podać hypoalergiczne mleko, ale w takim razie chyba nie ma sensu narazie go Oliwce podawać, skoro po żółtym serze skóra się pogorszyła :confused: Jak myślicie :confused:

reklama
Tak się cieszyłam, że po wprowadzeniu nabiału Oli nie ma oznak alergii, a tu niestety dziś skóra na twarzy zrobiła się szorstka i łuszczy się miejscami, na uszach najgorzej, ale poliki też już robią się brzydkie :-(
Lekarka kazała mi podać hypoalergiczne mleko, ale w takim razie chyba nie ma sensu narazie go Oliwce podawać, skoro po żółtym serze skóra się pogorszyła :confused: Jak myślicie :confused:
Oj Kasiad ja bym nie podawała,jednak mleko HA,zawiera białka choc zmienione nieco.Poczekaj aż zmiany zejdą,bo łatwo pogorszyć skórę.A czym większe zmiany,tym trudniejsze do zaleczenia.Nie ma co ładować w Oli dodatkowy alergen.Niech organizm sie oczyści.Takie moje zdanie.:confused:

No ale, Rozalka, jak zejdą zmiany to spróbować z tym mlekiem HA:confused: Już sama nie wiem, wydaje mi się, że skoro na ser żółty zareagowała alergią to takie mleko tym bardziej wywoła zmiany alergiczne. Lekarka mi kazała raz w tygodniu wprowadzić jeden produkt i obserwować reakcję. To teraz skoro ser wywołał zmiany to próbować np twaróg po zaleczeniu zmian :confused: Czy w ogóle sobie na jakiś czas dać spokój :confused:

moja jest na nutramigenie ale po serze zółtym miała zmiany:tak:

aaaaaaaaa i mi nie kazano dawac sera złótego bo jest bardzo ciezki na brzuszek dla dziecka
organizm bardzo długo go trawi

No ale, Rozalka, jak zejdą zmiany to spróbować z tym mlekiem HA:confused: Już sama nie wiem, wydaje mi się, że skoro na ser żółty zareagowała alergią to takie mleko tym bardziej wywoła zmiany alergiczne. Lekarka mi kazała raz w tygodniu wprowadzić jeden produkt i obserwować reakcję. To teraz skoro ser wywołał zmiany to próbować np twaróg po zaleczeniu zmian :confused: Czy w ogóle sobie na jakiś czas dać spokój :confused:
No napawdę juz nie wiem.Mi powiedziano,że najbezpieczniej dać właśnie twaróg albo trochę jogurtu naturalnego na początek.Na razie bym sie skupiła na zaleczeniu zmian,zobaczysz jak szybko zejdą i wtedy można pomyśleć nad nowym produktem.A myślę,że nie dawałabym raz na tydzień,a na dwa tygodnie.Alergen dłużej niz tydzień krąży w organizmie,niestety.:baffled:

Kasiad na Bebilonie HA jest napisane, że nie należy go podawać dzieciom ze stwierdzoną alergią na białko mleka krowiego :no:

hmmm
my probowismy wprowadzic HA w pazdzierniku .......po nie udanej probie kazali nam odczekac i sprobowac dobiero w maju?:baffled:

Kasiad na Bebilonie HA jest napisane, że nie należy go podawać dzieciom ze stwierdzoną alergią na białko mleka krowiego :no:
No właśnie to wiem, powiedziałam to lekarce, ale ona stwierdziła, że mam mimo to zacząć od tego HA. Powiedziała, że za chwilę będę miała problem, bo dziecko będzie chciało milkiway'a a ja jak mu wytłumaczę, że nie może. Poza tym jak innym wytłumaczę, że nie mają dziecku dawać. Dlatego powiedziała, że trzeba spróbować z tym HA. Ja jakoś odniosłam wrażenie, że lekarce się wydaje, że ja to Oliwce tę alergię bardziej wmawiam, przez tyle czasu nie przychodziłam z tym problemem a teraz nagle mnie olśniło. Tylko po co miałam przychodzić, jak cały czas karmiłam piersią i nie miałam potrzeby wprowadzać innego mleka, a teraz chcę dziecku dietę rozszerzyć.

Szkoda, że nie ma próbek tego mleka HA, bo trochę mi szkoda wydać 30 zł na opakowanie mleka, a potem je wyrzucić, bo jestem prawie pewna, że Oliwka zareaguje uczuleniem, skoro na ser zareagowała.

reklama
widze ,ze pani doktor najwyrazniej chce podac HA
KASIAD a nie mozesz podejsc do niej i pokazac reakcje OLIWKI na mleko HA (ONA NIE MUSI WIDZIEC ,ZE TO SERZE;-))
MOZE DA CI WTEDY RECEPTE NA bebilon pepti

Do góry