reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

ooo widzę wpływ japońskiego anime:) ogląda i czyta? i tworzy cosplaye? moja też ma taki etap teraz, w piątek wróciła z obozu kulturalno-językowego o Japonii. jest mega zadowolona.
A Dobrusia wypisz wymaluj jak starsza siostra :) najmłodsza trudno powiedzieć a może się jeszcze zmienić
No ja między Jagoda i Dobrusią dużego podobieństwa nie widzę. Poza tym, że oczywiście rodzinne jest i obie blond z niebieskimi oczami. Inny układ oczu, brwi. Podobne usta i nos (obie mają po mnie) ale kształt twarzy jest zupełnie inny. 🙈
Cosplayi nie robi ale pewnie jeszcze, mangi na razie ogląda i czasami czyta ale nie kolekcjonuje. Myślę, że to kwestia tylko kasy bo właśnie idzie do pracy i pewnie się zacznie 🤣🤣

reklama
Ale za to skład fajny 🙈🤣

Chciałabym powiedzieć, że większość dzieci lubi cięższą muzykę, a gitara to już w ogóle!

No idealnie to nie będzie, ale na zwykłej wchodzę z małą a potem bez (albo odwrotnie) i po odjęciu mam pomiar. Pediatryczną też już sprzedałam, u znajomych się wcześniak urodził i obowiązkowo muszą kontrolę wagi robić.
U nas w przychodni mają dobrą wagę i można podejść w godzinach dyżuru pielęgniarki środowiskowej.
No to muszę tak zrobić bo inaczej nie da rady 🙈 dzięki za pomoc :-)

my właśnie po szczepieniu ostatnia dawka żółtaczki uff polecam plastry emla kompletnie nic nie czuł 😜 waga 7,86 kg długi 70 cm 😍 totalnie mówi że to nie wcześniak 😂 bardzo dużo gada ale jak usłyszała że wszystko skrupulatnie mu opowiadam to się przestała dziwić 😂
oczywiście jak zwykle dostała Kopa jak dotykała jąderek😂
twierdzi że niebawem zacznie siadać, no już się nie mogę doczekać bo chcę włączyć to BLW.
menigokoki za 2 tydz i tylko bexsero, nimenrix w14 msż🤷🏻‍♀️
No co za jego klejnoty będzie go macać. Bronił swego nie ma się co dziwić 😃

Za każdym razem gdy zaczynam jej śpiewać "pieski małe dwa" to jest cisza i słucha mnie uważnie 😁 I jak usypiam ją na rękach to zawsze do tego ( albo do piosenki mojego wykonania) 😉
U nas żadna inna piosenka nie uspokaja, musi być "silny jak lew", a ta piosenka mi bokiem wychodzi 😂 Tak tata nauczył i trudno trzeba ją śpiewać/słuchać 😂

O nastolatek (bywa), że ma wymagania. Młodego do szestnastki mogliśmy w worki z płótna ubierać, było mu wszystko obojętne. Teraz tylko wysoka póła musi być. Tiszerty po 500zł sobie kupuje 😬 Dobrze, że sam na nie zarabia. Zgroza dla mnie.
Ale jak kogoś stać 😏
hahahaahah no tak, kto bogatemu zabroni 😂 ale dobrze, że sam je finansuje. Mój na szczęście dalej minimalista i wystarczy mu popularna sieciówka

No ja między Jagoda i Dobrusią dużego podobieństwa nie widzę. Poza tym, że oczywiście rodzinne jest i obie blond z niebieskimi oczami. Inny układ oczu, brwi. Podobne usta i nos (obie mają po mnie) ale kształt twarzy jest zupełnie inny. 🙈
Cosplayi nie robi ale pewnie jeszcze, mangi na razie ogląda i czasami czyta ale nie kolekcjonuje. Myślę, że to kwestia tylko kasy bo właśnie idzie do pracy i pewnie się zacznie 🤣🤣
Dobrusia tak z profila jest to wydaje mi się podobna, ale ty ją widzisz codziennie to zauważasz inne cechy.
Moja jak się przebierze to na ulicy bym jej nie poznała:p

No właśnie mam taki charakter że mając pieniądze jest mi szkoda na takie rzeczy kasy. Tak samo wczoraj z mężem debatowaliśmy na temat kombinezonu bo spodobał nam się jeden w TK maxxie z Michaela Korsa. Juz byliśmy bliscy by młodej kupić, lecz stwierdziliśmy że na sezon trochę bezsens, jak będzie już nastolatką to bardziej się będzie opłacać bo nie będzie mieć juz ciuchów na sezon.
Mam to samo...niby mogłabym sobie pozwolić na dużo ale najnormalniej mi szkoda....dziecko pochodzi w tym chwilkę i tyle z tego.... 🙄
Karoo-kp, piszesz, że słuchasz ciężkiego brzmienia...
Mój facet też, całą ciążę metal mi łupał i na gitarze hałasował i wiecie co, Melania lubi jak jej gra na gitarze elektrycznej, Metallicę itd. ( łagodniejsze dla dziecka wybiera 😅
) ona tego słucha uważnie i spokojnie.
Może coś w tym jest, że dziecko pamięta muzykę z brzuszka 🤔
No to w aucie mam płytę Guns 'N Roses, młoda przy tym mi zasypia bo pamięta z brzuszka lub uważnie słucha jak włączę Freddiego.
A czy wasze dzieci mają jakieś piosenki które momentalnie je uspokaja?
Mąż mój od pierwszych dni włączał "silny jak lew" i ta piosenka przy największym płaczu ją ucisza.

To widzę że jest nas tutaj sporo które mają "partnerów" lub same lubią coś cięższego i nie piszę tutaj o tyłku😂
Mam pytanie- czy ktoś ma sposób na zważenie dziecka? Mam wagę pediatryczną i że względu na długość młodej, nie mogę jej zważyć, szaleje mi ona od nawet 5kg do 8 i nie ma opcji bym miała dokładny pomiar.
My ważymy się na zwykłej wadze łazienkowej....staje moja mama...później podajemy Igę i obliczamy różnicę....i powiem szczerze ,że całkiem dokładnie nawet wychodzi bo jak jesteśmy u lekarza to różnica nie jest duża....😁
my właśnie po szczepieniu ostatnia dawka żółtaczki uff polecam plastry emla kompletnie nic nie czuł 😜 waga 7,86 kg długi 70 cm 😍 totalnie mówi że to nie wcześniak 😂 bardzo dużo gada ale jak usłyszała że wszystko skrupulatnie mu opowiadam to się przestała dziwić 😂
oczywiście jak zwykle dostała Kopa jak dotykała jąderek😂
twierdzi że niebawem zacznie siadać, no już się nie mogę doczekać bo chcę włączyć to BLW.
menigokoki za 2 tydz i tylko bexsero, nimenrix w14 msż🤷🏻‍♀️
Super!!Piękna waga....jak na prawdziwego mężczyznę przystało:)Kurcze myślałam ,że Wy w tym tyg na meningokoki i miałam pytać czy była jakaś gorączka czy coś...bo my za tydz idziemy 🙄
u mnie syn zielone po tatusiu, a dziewczyny niebieskie po mnie. kolor kształtuje się max do 6go miesiąca więc inne już nie będą🙃
No to w takim razie ja na dzień dzisiejszy nie wiem jakie bym wpisała w jakieś dokumenty bo ciężko powiedzieć jaki ona ma obecnie kolor
Nie wiem czy tu dobrze widać 😬🙂
Przystojniaczek 😍 😍Jakoś tak mało "kawalerów"u nas na forum....wydaję mi się , że większość dziewczynek:)
O nastolatek (bywa), że ma wymagania. Młodego do szestnastki mogliśmy w worki z płótna ubierać, było mu wszystko obojętne. Teraz tylko wysoka póła musi być. Tiszerty po 500zł sobie kupuje 😬 Dobrze, że sam na nie zarabia. Zgroza dla mnie.
Ale jak kogoś stać 😏
Mam chrześnicę w tym wieku i wiem o czym piszesz....masakra z tą młodzieżą teraz:)Ale Twój chociaż sam zarobi to może sobie pozwolić na takie "rarytasy":)

Super!!Piękna waga....jak na prawdziwego mężczyznę przystało:)Kurcze myślałam ,że Wy w tym tyg na meningokoki i miałam pytać czy była jakaś gorączka czy coś...bo my za tydz idziemy 🙄
mieliśmy mieć ale powiedziała żeby jeszcze poczekać żeby nie robić razem z wzw🤷🏻‍♀️ nie pytaj nie wiem czemu ja jej ufam w tej kwestii ona zajmuje się wcześniakami w szpitalu więc trafiłam elegancko 😜

Ps a waga to sama była zszokowani prawa 4 krotnie 😱

reklama
mieliśmy mieć ale powiedziała żeby jeszcze poczekać żeby nie robić razem z wzw🤷🏻‍♀️ nie pytaj nie wiem czemu ja jej ufam w tej kwestii ona zajmuje się wcześniakami w szpitalu więc trafiłam elegancko 😜

Ps a waga to sama była zszokowani prawa 4 krotnie 😱
Przecież on ma tyle co nasze dzieciaczki urodzone o czasie ! Pięknie rośnie!

Do góry