reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2021

Po porodzie też trzeba się smarować kremami przeciw rozstępom? U mnie nic nie powstało w czasie ciąży, ale kiedyś słyszałam, że mogą się zrobić po porodzie właśnie, nie wiem czy to prawda. Bardzo nie lubię się smarować tymi specyfikami :/
To ja jestem razem z Tobą - nienawidzę się smarować ale na szczęście też nic mi nie powstało w ciąży ... i mam nadzieję, że to tak zostanie ;)
Teraz w ciąży smaruję się raz na jakieś 3 tygodnie 😂 No nie mogę się zmusić ...

reklama
Po porodzie też trzeba się smarować kremami przeciw rozstępom? U mnie nic nie powstało w czasie ciąży, ale kiedyś słyszałam, że mogą się zrobić po porodzie właśnie, nie wiem czy to prawda. Bardzo nie lubię się smarować tymi specyfikami :/

U mnie do ostatniego tygodnia też nic nie było. Aż wzięłam lusterko sprawdzić czy dobrze się "ogarnęłam" i tu szok, kilka rozstępów, których wcześniej w innym lustrze i świetle nie widziałam... Tzn może ich nie było? Od tygodnia się smaruje, ale teraz to już chyba za późno😁

My wciąż w dwupaku czekamy 🤰gratulacje dla mamuska🥰🥰 ja dzisiaj po ktg wczoraj miałam częste skurcze myślałam ze się coś zacznie ale jednak nie. Macie wasze zapisy ktg? Jak wyglądają wasze skurcze? U mnie tak: a bolą jak nie wiem.. byłam pod obserwacja rozwarcia brak a na jutro termin dramat 💁‍♂️ A skurcze mam mocne to ja już nie wiem serio kiedy to się rozkręci. Mam przyjechać jak będą regularne co 7minut przez 2h. I teraz łac się ciepła woda ciagle pod prysznicem .
U mnie w czwartek było tak

Załączniki

• 20211031_191743.jpg
    20211031_191743.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 108
Chciałabym mieć takie skurcze, a u mnie tylko z 3 trochę mocniejsze wzrosty podczas całego badania były 😐
Kochana, jeszcze będziesz miała 😘
Wszystko w swoim czasie ...ja mam skurcze już od dawna ...te z KTG są po nospie max 3xdziennie 😅
Nie chce myśleć jakiej mocy będą przy porodzie, skoro takie są teraz cały czas 🙈

Dziewczyny ile pieluch bierzecie do szpitala?
Właśnie zaczęłam pakować walizkę (wiem - w czas i w porę 🤣) i kurcze same jednorazówki (pieluchy, chusteczki, podpaski, podkłady poporodowe) + szlafrok to już jest cała torba 🤦‍♀️
Jedna wystarczy 20 parę sztuk i jeszcze zostanie. Dziecko nie siusia tak dużo w pierwszych dwóch dobach, a zmieniać suchą pieluszkę na suchą pieluszkę bez sensu 😉
I jeśli mogę Wam doradzić - weźcie sobie ręcznik papierowy do osuszania krocza (po porodzie SN). Nigdzie się o tym nie wspomina, a to bardziej higieniczne i tak łatwo pobrudzić sobie normalny ręcznik... Mnie bardzo tego brakowało.

Jedna wystarczy 20 parę sztuk i jeszcze zostanie. Dziecko nie siusia tak dużo w pierwszych dwóch dobach, a zmieniać suchą pieluszkę na suchą pieluszkę bez sensu 😉
I jeśli mogę Wam doradzić - weźcie sobie ręcznik papierowy do osuszania krocza (po porodzie SN). Nigdzie się o tym nie wspomina, a to bardziej higieniczne i tak łatwo pobrudzić sobie normalny ręcznik... Mnie bardzo tego brakowało.
Ja mam spakowane jednorazowe ręczniczki do krocza ...zastanawiałam się ile ich wziąć, tak jak wszystkiego: pieluch, podpasek, podkładów na łóżko 😂
Spakowalam „na oko”

reklama
Do góry