reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja tam nie wiem ale jakoś sobie to obadalam i robię tak by był wilk syty i owca cała.. Pierogów domowych zwykłych moge zjeść 5, z jogurtem i obadane że cukier ok..Lody też jakoś na smak by zaspokoić zachciankę są ok..
Chciałabym dietą i jak specjalista kazała ale no siły na zamiary a i rząd tak ceny winduje ze kiepsko by gotować na 2- 3 warianty....

Ps. Info o lodach cieszy i mnie,obadam temat 👍

Trzymajcie się Dziewczyny!

reklama
Polecam tą szarlotke, cukier 113 po szarlotce z lodami :)
Ciasto:
200g maki orkiszowej
100g masła
1 jajko
2 zoltka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasto wyrabiamy i dzielimy na pół, połowke na tortownice, a druga na 30 min do zamrażarki

Na to 5 jabłek pokrojonych w kostce
2 lyzeczki ksylitolu
1 lyzeczka cynamonu
Mieszamy i wykładamy na spód

*ja następnym razem je chyba na paletnie na chwilę wrzucę żeby byly bardziej miekkie

Wyciągamy z zamrażarki pozostałe ciasto i trzemy na tarce na wierzch

Pieczemy 1h/180 st.

I gotowe :)
Robiłam ciasto z tego samego przepisu i też polecam:) po średnim kawałku z garścią orzechów cukier 116:)

A u mnie wczoraj takie danie na podwieczorek 🥰
Naleśniki z mąki orkiszowej pełnoziarnistej, farsz z twarogu i skyra, a na wierzch dżem z truskawek (podgotowalam mrożone truskawki z odrobiną ksylitolu) + posypałam całość wiórkami. Później dojadłam jeszcze kilka orzechów, bo mi się mało tłuszczu wydawało :p
Cukier po godzinie 116 ;)

Załączniki

• IMG20220515180514.jpg
    IMG20220515180514.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 48
A u mnie wczoraj takie danie na podwieczorek 🥰
Naleśniki z mąki orkiszowej pełnoziarnistej, farsz z twarogu i skyra, a na wierzch dżem z truskawek (podgotowalam mrożone truskawki z odrobiną ksylitolu) + posypałam całość wiórkami. Później dojadłam jeszcze kilka orzechów, bo mi się mało tłuszczu wydawało :p
Cukier po godzinie 116 ;)
Fajne!

Chyba jednak nie ma znaczenia czy czekać muszę z tym położeniem się spać czy nie.. Wczoraj już nie dałam rady, oczy się same zamykały. Wkulam insuline, zjadłam kanapkę i popilam kakaem i poszłam spać... Wynik na czczo 83, więc nie ma znaczenia czy czekam czy nie 🤣🤔

Ja dziś na obiad spaghetti i sałatka warzywna🍅🥒🥦🥑, a co u was?

Chyba jednak nie ma znaczenia czy czekać muszę z tym położeniem się spać czy nie.. Wczoraj już nie dałam rady, oczy się same zamykały. Wkulam insuline, zjadłam kanapkę i popilam kakaem i poszłam spać... Wynik na czczo 83, więc nie ma znaczenia czy czekam czy nie 🤣🤔

Ja dziś na obiad spaghetti i sałatka warzywna🍅🥒🥦🥑, a co u was?
Ja dzisiaj zjem ryż brązowy, z gulaszem z kurczaka pieczarek i papryki . Do tego mizerię na jogurcie naturalnym.

Dziewczyny a czy któraś z Was próbowała makaronu semolinowego? Chodzi mi o smak i cukry po nim 😀
Czytalam w necie, ze podobno i jedno i drugie jest ok, ale ciekawa jestem bardziej sprawdzonych informacji 🙂

Jutro mam badania ,ciekawa jestem choć nie przewiduję nic dobrego bo coś mi się poranne cukry rozjechały. Jem ok 21, zasypiam ok 24 a jak ok 7 zmierzę to 96,93....
Idę jeszcze spać bo jestem senna i potem 90
Chyba wiec za krotka noc od zaśnięcia do pomiaru. (?) Poza tym jednostkę na 11 zmieniłam i widzę ze organizm się przestawia dopiero a już badania będę robić. No nic...Jutro chwila prawdy
Inne pomiary ok, choć jem 5 posiłków a nie 6 bo jakoś też inaczej głod czuję.
Niestety też czasem coś zgrzeszę, no inny ten II trymestr...

reklama
Dziewczyny a czy któraś z Was próbowała makaronu semolinowego? Chodzi mi o smak i cukry po nim 😀
Czytalam w necie, ze podobno i jedno i drugie jest ok, ale ciekawa jestem bardziej sprawdzonych informacji 🙂
Ja jadam taki makaron do rosołu jedynie. Cukry po nim ok, kupuje taki 100% durum w Biedronce jest dostępny. Smak identyczny do jasnego makaronu. A np. spaghetti czy penne to wybieram pelnoziarniste z Lubelli - Pełne ziarno.

Do góry