reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Może efekt buskiego kitla jak przy wzroście ciśnienia w gabinecie 😂 Glukometr to sprzęt który ma granicę błędu. Pomiar 96 a 81 to pomiar w granicy błędu która ma zakres 10%-15 i jest traktowany jako tożsamy. Co innego rozbieżność 140 a po chwili 80
Ok , temat zamykam bo i tak im dalej w las....... ;)

reklama
U mnie dziś podobnie- o 6:30 z glukometru mialam 77, o 7 rano mialam pobranie krwi w domu z żyły i wyszło mi 62 (za nisko względem norm laboratoryjnych). Tez sie zdziwiłam, bo to dość niski wynik. We wtorek mam wizytę u diabetologa, więc spytam, czy to jest ok (jestem na insulinie).

Ja dziś rekord... zwiększyłam insulinę na 10j i wynik 98, jeszcze wyższy... Nigdy takiego nie miałam jeszcze na czczo. Eh załamać się można 😔 powątpiewam coraz bardziej w dokładność tego mojego glukometru. Chyba dziś zamówię te płyny do kalibracji

Ja dziś rekord... zwiększyłam insulinę na 10j i wynik 98, jeszcze wyższy... Nigdy takiego nie miałam jeszcze na czczo. Eh załamać się można 😔 powątpiewam coraz bardziej w dokładność tego mojego glukometru. Chyba dziś zamówię te płyny do kalibracji
a przy insulinie nie ma tego efektu głodzenia nocnego? Może coś z kolacja musisz pokombinować? A może masz jakąś infekcje? Poza tym piszą w poradnikach, że czasem zmiana pogody/ciśnienia atmosferycznego wpływają na glikemię.

Czyli Ty nie miałas swojego glukometru w labie? Tylko drugi wynik z palca był 20 min po wizyce w lab?
Moim zdaniem w tej sytuacji to nie mozna mowic o bledzie glukometru, ja sama mam tak że na czczo np o 7:15 mam 91 a o 7:30juz 96
Pisalam że glukometr w domu,labo czyli z żyły i po labo z glukometru mojego zrobiłam bo go wzięłam .
Nic i tak było minęło

Po zwiększeniu jednostki mam wyżej przez 2 dni potem sie stabilizuje.Dlugodzialajaca ins. na noc ma to do siebie wg mojej diabetolog i mam zwiększać po 2-3 dniach dopiero

Na glikemię wpływa też sam sen. Jak noc z pobudkami to i glikemia naczczo może być wyższa.
Nie wiem kiedy miałam mega spokojną noc,spokojny sen...chyba na leżaczku w przedszkolu ;)
Tyle czynników że prawdę mówiąc niewiele od nas zależy. Te co mają wynik na czczo ok to znowu z ketonami walczą i koło się zamyka.

Właśnie dziś ta moja nocka była zła.. Z trzy razy wstawałam, potem nie mogłam usnąć za każdym razem. Po 2 mierzyłam cukier i był 101, więc głodzenia chyba nie było. Nic zobaczymy jutro co to będzie.

Ogólnie ciężko mi przespać cała noc, zawsze się budzę z dwa razy. Nie wiem czemu, hormony?? A potem ciężko mi znowu usnąć. Musze z ginekologiem o tym pogadać bo serio wymęczy mnie ta ciąża... Może sumarycznie dziś spałam 5h...

reklama
ja idę za kilka dni na kolejną krzywa i będę brała swój glukometr, to napiszę czy po płynach odczyty były bardziej zgodne. Bo na pierwszej krzywej różnice były tragiczbe

Do góry