reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2023

To ja miałam nadwagę przed ciążą, ale widoczna była przede wszystkim na wadze, bo nawet lekarz się zdziwił jak powiedziałam ile ważę 😆 Uznał, że jestem wysoka (170cm) i to pewnie dlatego i że wg niego jestem w normach 😁 U mnie jesień-zima to były mdłości, wymioty i zawroty głowy. Nawet nie wiem jaka była pogoda. Do tego na początku ciąża była zagrożona i miałam nakaz leżenia, ale wtedy też nie jadłam za bardzo, bo tragicznie się czułam. Tak naprawdę w drugim trymestrze zaczęłam szybko przybierać na wadze te 2-3kg/miesiąc. Niby w normach, ale już mam 10-11kg na plusie, a jeszcze 2 miesiące.. tylko, że te kg poszły przed wszystkim w brzuszek 😁 Teraz mam takie dni, że cały czas czuję ssanie w żołądku 😅
Podobnie jak Ty martwiłam się wagą do momentu podejrzenia nieprawidłowości u Małej. Teraz moja waga jest dla mnie średnioważna, bo wiem, że to dzieciątko jest najważniejsze, a nie to ile ważę. Ale wczoraj byłam na chrzcinach i babcia mojego męża, która ostatni raz widziała mnie rok temu jak bylam w formie życia, wypaliła do mnie "co tam grubaski?". Rozumiecie, do kobiety, która za chwilę zaczyna 8 miesiąc ciąży i tak naprawdę ma po prostu brzuszek ciążowy, w którym jest już prawie 1.5kg dziecko 🤡 Za chwilę zapytała czy pójdziemy na wesele kuzynki męża, chociaż wie, że termin wesela to nasz termin porodu....więc dodała, że w sumie mój mąż mógłby pojechać beze mnie 😂😂😂

W ogóle to właśnie się obudziłam, dłonie mnie bolą, bo tak mi spuchły w nocy i już jestem mega głodna...
Dokładnie dziewczyny najważniejsze jest zdrowie dzieci. Ale miałaś przeboje z babcią,ludzie niestety czasem zero wyczucia mają. Ja tez sie spotykam z określeniem grubasek,ma to być takie niby pieszczotliwe. Mnie tonie rusza za bardzo ale myślę wtedy zawsze że w ciąży są też kobiety które nie akceptują zmian zachodzących w ich organizmie albo zawsze miały problem z podejściem do swojej wagi i dla nich taki tekst może być naprawdę bardzo dużym problemem zwłaszcza w czasie, kiedy hormony szaleją.

reklama
Ja dziś też wstałam przed 7 ostatnio to ogolnie po 5 już się budzę bo ciężko mi się ułożyć. Po wstaniu odczuwam kregoslup ledzwiowy takze musze poćwiczyć żeby go zregenerować i trochę wzmocnić bo ostatnio dużo spacerowałam i mało odpoczywałam

Hej
Ja tez w nocy ciągle się budzę jakaś masakra .Kupiłam sobie rogala do spania to jest trochę lepiej .Kręgosłup też mnie boli i biodra .

Ja w tej ciąży na razie mniej odczuwam kręgosłup i biodra. Ale więcej "ćwiczę" z dwulatką, w poprzedniej głównie spacerowałam z psem po 3-4h dziennie

Hej dziewczyny
Ja dzisiaj wzięłam się za prasowanie małej ciuszkow i układnie w komodzie .Stwierdziłam że muszę to teraz zrobić bo z dnia na dzień jest ciężej a nigdy nie wiadomo czy poród będzie wcześniej.Tak więc wszystko już poprasowane już poukładane jest w komodzie i torba do szpitala też częściowo spakowana zostało mi dopasowanie tylko moich rzeczy .Malutka już ma wszystko.☺️

Hej dziewczyny
Ja dzisiaj wzięłam się za prasowanie małej ciuszkow i układnie w komodzie .Stwierdziłam że muszę to teraz zrobić bo z dnia na dzień jest ciężej a nigdy nie wiadomo czy poród będzie wcześniej.Tak więc wszystko już poprasowane już poukładane jest w komodzie i torba do szpitala też częściowo spakowana zostało mi dopasowanie tylko moich rzeczy .Malutka już ma wszystko.☺️
Jesteś niemożliwa,a nie wiem skąd bierzesz energię przy Twojej gromadce do ogarnięcia.

Dziewczyny dzisiaj jestem jakaś ociężala ledwo doszłam do przedszkola. tak mi brzuch ciaży w dól.Jak by się obniżył może mała się obrzuciła glową w dół.Jakos źle się czuje dzisiaj.

Dziewczyny dzisiaj jestem jakaś ociężala ledwo doszłam do przedszkola. tak mi brzuch ciaży w dól.Jak by się obniżył może mała się obrzuciła glową w dół.Jakos źle się czuje dzisiaj.
Może malutka się przekręciła i to dlatego. Ogólnie dzień dziś ciężki ja mam totalny brak energii. Daj znać jak się czujesz później

reklama
Może malutka się przekręciła i to dlatego. Ogólnie dzień dziś ciężki ja mam totalny brak energii. Daj znać jak się czujesz później
Ok cały dzień żle się czuje.Boli mnie kręgosłup i nogi od kolan w dół.Oglonie słabo dzisiaj Nie wiem czy przez pogodę .Nie wiem jak wytrzymam jeszcze dwa miesiące bo juz teraz brzuch mam duży a jeszcze malutka urośnie .Od 1 lipca mąż idzie na tacierzynski i będzie całe wakacje.Boje się żebym wcześniej nie urodziła .Dobrze że w piątek idę do lekarza to sprawdzi czy wszystko ok.

Do góry