Bardo
Aktywna w BB
Mi jakoś i tak przestała smakować więc piję rzadziej. Przed ciążą dzień bez kawy to był dzień stracony![]()
Dokładnie, co ta ciąża robi z człowiekiem

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi jakoś i tak przestała smakować więc piję rzadziej. Przed ciążą dzień bez kawy to był dzień stracony![]()
Cześć dziewczyny![]()
U mnie też się udało, po niecałym roku starań i pierwszym cyklu stymulowanym aromkiem zobaczyłam 2 kreskiw poniedziałek byłam na wizycie i na usg było widać pęcherzyk 2,8 mm, według aplikacji wychodzi ze był to tydzień 4+0, było to w dzień spodziewanej @. Poszlam tak wcześnie bo z 2 msc wcześniej tak zalecił mój ginekolog. Na tej wizycie zlecił mi badania z krwi i kolejna wizytę mam 26.06, karty ciąży jeszcze mi nie założył. Jednak obawiam się trochę jak jest z tą betą, bo lekarz wgl nie wspominał abym to zbadała sama też nie poszłam, może powinnam? Ogółem od początku biorę luteinę dodatkowo wieczorem acard bo to zalecił mi odrazu jak zobaczę 2 kreski, jeszcze zanim się udało, a w razie plamień mam przepisany progesteron besins. Obawiam się jak tak czytam forum czy wszystko będzie dobrze czy może powinnam też sama z siebie skontrolować ten przyrost bety
Gratuluję wszystkim i każdej z osobna![]()
Wymiotowałam w poprzedniej ciąży do dnia poroduDziewczyny, znacie jakieś sposoby na nudności/mdłości itp.? Wykończę się, mnie to trzyma całe dnie i mam wrażenie, że z każdym dniem się nasilapróbowałam imbiru i cytryny, nie pomogło. Mam wrażenie, że rosół jedynie trochę pomaga. Jak coś zjem to na chwilę jest lepiej a potem znowu to samo no więc nie będę całe dnie jeść i jeść bo przytyje milion kg.
Cokolwiek, wypróbuję każdą radę![]()
Do dnia porodu? O Boże, to mnie przestraszyłaśWymiotowałam w poprzedniej ciąży do dnia poroduto co trochę pomagało to migdały i niestety nie dopuszczanie do uczucia głodu, bo momentalnie kibelek witał.
Zauważyłam też że jak jeść to nie wielkie porcje i jak pić to nie pod korek.
Dobrze, że tak robi bo jakby się bardzo chciało a nie mogło przez tyle czasu to tragediaDokładnie, co ta ciąża robi z człowiekiemja musiałam co najmniej dwie mocne wypić, taki rytuał do śniadania i po obiedzie.
Kobietki wróciłam z pracy z gorączka, powiedzcie mi można paracetamol?