reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Puste jajo płodowe

Witam, ten temat był poruszany na forum wiele razy, ale jestem zdruzgotana, ostatnia miesiączkę miałam 30 maja, moje cykle są nieregularne 30-32 dni. Test ciążowy zrobiłam 5 lipca i wynik to dwie kreski.
Jednak dzisiaj poszłam do gin żeby potwierdzić ciąże i okazało się ze nie widać zarodka. Dostałam duphaston i pozostaje czekać. Ktoś miał podobna sytuacje ?
Dołączam zdjęcie USG i czekam na porady!

Załączniki

• 76A8D8D8-F871-4C43-BCD8-10F93033BEA7.jpeg
    76A8D8D8-F871-4C43-BCD8-10F93033BEA7.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 3 392
reklama
Rozwiązanie
Niestety zabieg był konieczny bo pęcherzyk ani trochę nie wyleciał. Ale w sumie zabieg był o milon lepszy niż to co było w nocy . Teraz muszę tylko dojść psychicznie po tym co mnie spotkało . Bardzo dziękuję dziewczyny za każde miłe słowo i wparcie
reklama
Ja już jestem po wszystkim mam nadzieję. Jeszcze wizyta lekarza i mam nadzieję że wszystko się samo oczyściło. Okropnie mnie bolało , nigdy mnie tak nic w życiu nie bolało.

Witam, ten temat był poruszany na forum wiele razy, ale jestem zdruzgotana, ostatnia miesiączkę miałam 30 maja, moje cykle są nieregularne 30-32 dni. Test ciążowy zrobiłam 5 lipca i wynik to dwie kreski.
Jednak dzisiaj poszłam do gin żeby potwierdzić ciąże i okazało się ze nie widać zarodka. Dostałam duphaston i pozostaje czekać. Ktoś miał podobna sytuacje ?
Jestes pewna? CRL to długość zarodka, tu pisze 13,94.
Do tego z usg wynika data poczęcia ok 27 maj.
Dziwne to bo niby piszesz brak zarodka a podana jego długość. Aczkolwiek na zdjeciu go nie widac.

Ja już jestem po wszystkim mam nadzieję. Jeszcze wizyta lekarza i mam nadzieję że wszystko się samo oczyściło. Okropnie mnie bolało , nigdy mnie tak nic w życiu nie bolało.
Przykro mi bardzo, że niestety się nie udało, a do tego wizyta w szpitalu traumatyczna[emoji22]. Powolutku wracaj do siebie... Przytulam ciepło [emoji179][emoji3059]

Niestety zabieg był konieczny bo pęcherzyk ani trochę nie wyleciał. Ale w sumie zabieg był o milon lepszy niż to co było w nocy . Teraz muszę tylko dojść psychicznie po tym co mnie spotkało . Bardzo dziękuję dziewczyny za każde miłe słowo i wparcie

Rozwiązanie
Witajcie dziewczyny mam ten sam problem nie miałam miesiączki, zrobiłam test dwie kreski, 3 lipca test, 10 lipca ginekolog jest pęcherzyk Gs 4 mm, cały czas plamiłam na brązowo, wczoraj 20 lipca coraz więcej było tego plamienia, pojechałam na USG pęcherzyk dalej 4 mm, bez niczego, biorę od 10 dufaston i nospe max, boję się bo nic się nie dzieje, a po 2 tygodniach powinno coś być, co prawda to moja 3 ciąża, ale staraliśmy się 10 lat, zapomniałam dodać że ostatni okres miałam 3 czerwca, dziewczyny poradzicie co mam zrobić, wczoraj lekarz stwierdził że raczej on tu nie widzi tego aby coś było, powiedział również że mogę brać dalej dufaston i nospe, i za 2 tygodnie się pokazać, aby sprawdzić, czy ktoś tak miał? Co mam robić? Pierwsze zdjęcie z 10 lipca, drugie z 20 lipca,

Załączniki

• 16899211751736068787281049896921.jpg
    16899211751736068787281049896921.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 79
  • 168992123195560032881226988734.jpg
    168992123195560032881226988734.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 68
Witajcie dziewczyny mam ten sam problem nie miałam miesiączki, zrobiłam test dwie kreski, 3 lipca test, 10 lipca ginekolog jest pęcherzyk Gs 4 mm, cały czas plamiłam na brązowo, wczoraj 20 lipca coraz więcej było tego plamienia, pojechałam na USG pęcherzyk dalej 4 mm, bez niczego, biorę od 10 dufaston i nospe max, boję się bo nic się nie dzieje, a po 2 tygodniach powinno coś być, co prawda to moja 3 ciąża, ale staraliśmy się 10 lat, zapomniałam dodać że ostatni okres miałam 3 czerwca, dziewczyny poradzicie co mam zrobić, wczoraj lekarz stwierdził że raczej on tu nie widzi tego aby coś było, powiedział również że mogę brać dalej dufaston i nospe, i za 2 tygodnie się pokazać, aby sprawdzić, czy ktoś tak miał? Co mam robić? Pierwsze zdjęcie z 10 lipca, drugie z 20 lipca,

Co lekarz na to, że w 10 dni pęcherzyk nie urósł nic?

Był zdziwiony..mówił że raczej tej ciąży nie będzie, jeśli chce dalej walczyć dufaston 3 razy dziennie i za dwa tygodnie kontrola.

Przede wszystkim zmień lekarza.
Idź do kogoś porządnego na kontrolę. Jeśli potwierdzi się, że pęcherzyk nie rośnie na pewno powinnaś natychmiast odstawić wszystkie leki.
Podtrzymywanie martwej ciąży może skończyć się tragiczne

reklama
Do góry