reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

I teraz przez was mam ochotę i na pierogi i na krokiety i na ciasto i na jarzynową. Idę przeglądnąć co tam w zamrażarce mam i wyciągnę coś na obiad. Założyłam sobie że muszę wyjeść jaknajwiecej obiadów z zamrażarki i nic w tym tygodniu nie gotuje :) trzeba zrobić miejsce bo znając życie teściowa da nam mnóstwo żarcia po świętach, a lodówka pełna.
Ja prawdopodobnie do końca tygodnia nie będę robić zakupów a do środy na pewno gotować. Mam na dzisiaj fasolkę po bretońsku i pewnie jutro jak wrócę z pracy, na jutro mam do pracy kurczaka po wietnamsku z makaronem ryżowym, środa zupa pomidorowa i dopiero gotowanie z tego co w lodówce na czwartek i piątek :)
Ale zamrażalka to też temat za który się wzięliśmy od listopada, bo zapasów a zapasów a na zakupach "ej wezmę kurczaka, na pewno coś z niego zrobię"! :D

reklama
Jestem wielkim fanem wszelkich klusek i pierogów. Obowiązkowo na Wigilii musi być barszcz z uszkami. Reszta mnie nie interesuje. Mama zrobi jakąś rybę i kapustę. Ja robię kotleciki ziemniaczane z pieczarkami i jakieś kaszotto. Wiadomo ciasta też muszą być, na ogół sernik, teraz zażyczyłam sobie orzechowca. Wigilia bedzie u nas, a w pierwsze święto jedziemy do taty. Pewnie teściowa też będzie chciała żeby do niej przyjechać. Mój partner nie jest bardzo rodzinny i na rękę mu, że jeszcze nas nie zaprosiła 😆

Ja jutro mam wizytę u ginekologa i badania krwi. Chyba dodatkowo zrobię sobie progesteron by zobaczyć czy owulacja była, bo nie wiem czy w 5dpo Gin coś zobaczy No i się obawiam totalnego zlania prośby o zerknięcie w luxmedzie 🙈

daj przepi na tą zupę

to dla mnie ubrania mogłyby nie istnieć. W sensie nienawidze ich kupować, jak muszę, to się męczę. A jak mam coś kupić to zawsze mi sie pojawia głos w głowie "ale przecież masz już spodnie". Najlepiej, jakby ktoś mi kupił ubrania a ja mu oddam pieniadze. Tylko zeby wszystko było wmoim guście i pasowało.
Kosmetyki lubię, ale niestety moja twarz na cokolwiek innego niż krem bambino czy inny krem dla dzieci reaguje czerwonymi placami i schodzi mi skóra z powiek, więc dużego pola do popisu nie mam. Szampon i odżywka są mi obojętne, biorę to co na promce :D makijaż też mam wąski - mam swój ulubiony krem bb, jakiś tusz, eyeliner, jeden róż, puder i rozświetlacz. Nie dubluję sobie kosmetyków. A i zanim mi zacznę np nowy szampon to zużywam poprzedni. Nie, że zaczne nowy a ten stary stoi i stoi.

Przepis: Link do: Pyszna zupa grzybowa - Ania Starmach - polecam, jest obłędna!

I do tego lane kluski z tm.

A co do zakupów - mam tak samo. Ostatnio nawet mąż mi kupił koszulkę, bo stwierdził że dawno sobie nic nie kupowałam 😅

Załączniki

• IMG_8113.jpeg
    IMG_8113.jpeg
    43,6 KB · Wyświetleń: 54
  • IMG_8114.jpeg
    IMG_8114.jpeg
    90,9 KB · Wyświetleń: 55
reklama
@wrobelmm a jak sytuacja u Ciebie? Była owulka i robiłaś w tym cyklu zastrzyk z Ovi?
Prawdę powiedziawszy u mnie **** wie jak jest. Zastrzyk zrobiłam, ale pęcherzyk jak był w środę, tak był i w piątek. Czuje się dość dziwnie i jestem osłabiona, ale nie ma się co dziwić, skoro biorę sterydy.
Gdyby nie ten cały monitoring w ostatnim miesiącu, powiedziałabym że teraz czuję się zupełnie, jakbym była w ciąży 🤷‍♀️

Do góry